Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Orosz kém vagy miniszterelnök?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbánról eldönteni, hogy valójában micsoda, kicsoda, nehéz ügy. Talán az orvosainak sem sikerült felállítani a pontos diagnózist, vagy csak elhallgatták. Jelenleg ő a kétharmad Holdról is látszó miniszterelnöke. Egyfajta istene. Igaz, még csak érte, de még nem hozzá imádkoznak, az ország diktátorához. Nem merem elhinni, bele sem merek gondolni, mire képes még.

Sose kedveltem Márki-Zay Pétert, de attól tartok, igazat mondott: csak a hülyék szavaznak a Fideszre.

Mert történt Putyin Ukrajna elleni inváziója előtt, hogy kedves diktátorunk egy hosszú asztal mellett megállapodott (legalábbis ezt hazudta) bizonyos energiahordozó világpiaci árnál olcsóbban történő beszerzéséről. Ebből kellő mennyiséget lekötött, ezt a mennyiséget embargó, szankció nem sújtotta, nem sújtja. Hazajött, és az itt Agyarhonban mosakodó orosz pénzek eltűntek, akárcsak az invázió előtt, januárban az országból kivonult orosz tőke is, vállalatok stb. Mindezt észrevétlenül tették. Aha.

Most meg úgy néz ki, nem kellő erővel látott neki egy, a létezőnél is nagyobb gazdasági káosz mesterséges okozásának, mintha azért destabilizálna egy más bolygón élő országot, hogy gyengítse a NATO-t és gyengítse az EU-t. Propagandájával minden másodpercben azt teszi, amit bármikor nevezhetünk árulásnak is. Az uniós szankciók ellen agitál, aláásva ezzel Európa katonai értelemben vett  biztonságát is. Ostobának tűnő, krízist szító lépései mintha egy olyan sakktáblán lennének egy megtervezett játszma etapjai, ahol a királyt jó orrfúrós orbáni módon ledöntik, véget vetve a szankcióknak, kinyitva ezzel a kissé elzárt orosz pénzcsapokat. Lehet, hogy ennyi az összes célja, amiért képes bármit feláldozni, hisz az összes hurrádögöljönmegaNyugat, típusú mantrát nyomató, orosz finanszírozású álcivil szervezet még egy gyűlésre se hívta meg Orbán minisztereit sehová. Sőt, ezeken a szüljünk, nuku abortusz, éljen a szentcsalád, a kereszténység, rohadjon meg a haldokló Nyugat típusú rendezvényeken még most sem szólalt fel a köztársasági elnökké koronázott Novák Katalin, aki egy Eva Perón karikatúrának se jó. Igaz, Evita ízig-vérig argentin volt, neki nemcsak Orbánja, Fidesze, hanem hazája is volt.

Orbán mindent megtett a káoszért, a közép-európai azaz magyar embereket zsigerből gyűlölő francia Marie le Hitlerrel Pennel, az olasz Salvimussolinivel parolázott, de nem jött össze a nagy náci mű. Miért? Már nem jó náci Orbán? Már nem ő a világmegváltó ezeknek a remek embereknek? Sose volt az. Mindössze egy balfék Putyin-pincsi, abból meg ezen országok náci vezetői nem kérnek még olyan nyíltan, hiszen ez a fajta barátkozás-druzsba a szavazóik elvesztését okozza. Orbán most mindent feláldoz, propagandája, amely egyre hűebben tükrözi Phenjan mindennapi csillogását, rendre a szövetségeseink ellen irányul. Ott Nyugaton szerinte nagyon nem jó, éheznek és már nyáron is fáznak. Ezekkel szemben egyfajta józan ész magyar kormánynak lenni, mert az, és kész. Anno mit kapott volna egy belga vagy olasz újságíró, ha 1982-ben kritizálta volna a COCOM-listát? Alighanem gázolás, drogtúladagolás lett volna a vége, ha a mélyére ás a sztorinak, vagy nem jelenik meg a cikke, mert a hidegháború is háború volt, és az ilyenfajta destruktív baromságot és szemetet ki szerette volna olvasni?

Mindenféle vészhelyzetet is kihirdet, most éppen az energetikai a legfrissebb: szerződés kötelezi rá, hogy ha ilyen eset előáll, akkor azt jelezni kell, és segítenek. Nem Putyin, hanem a szövetségeseink, akik még ezt a keblükön melengetett kígyót is képesek táplálni. Sajnos. Most pedig 480 forint per túlóra pénzért vadásznak határvadászokat, úgy gondolom, éles lőfegyverből szeretne a menekültekre lövetni a már Honecker (kelet német diktátor) betonfalas, berlinfelezős diplomát titokban megszerzett, STASI nosztalgiaéremmel titokban kitüntetett országvesztő Viktátor.

Addig is a Fidesz-totó folytatódik. Majd jól kitalálhatjuk, hogy két hét múlva kiket tesz tönkre. Hogy most beéri a katás vállalkozókkal, és a kedves forint gyengülésével, vagy továbbmegy. Mert ugye exportorientált, azaz kitett gazdaságunk növekedésének egyik alappillére az alacsony megélhetési küszöb, a szart sem érő munkabér és a gyengülő forint, hiszen mindez az idetelepített német vállalatoknak jó, ezt kell értük tennie Konzentrationslager Ungarn fővajdájának. Mert őt erre a szerepre szerződtették. Amíg még van kitől mit elvenni ellopni, addig marad. Vagy megnyílnak az EU-s pénzcsapok, és abból finanszírozzák tovább a nettó pénzlenyúlásaikat, a nettó pénzlenyúló vállalkozásaikat. (Ismerek olyan NER-pályázat írót, aki cégenként, nyertesenként a semmire 40 millákat kaszál, oszt is vissza rendesen a gazdáknak, ahogy azt kell.) Tehát a GDP-növekedéshez, a nagy gigamultik üzemeltetéséhez szükség van az EU támogatására, mert az szép és jó, és mert nélküle bedől a haveri adok érte neked is egy kicsit rendszere. A kérdés az, hogy valóban be akarja dönteni valaki Orbánt (mi, a nép, vagy külső tényezők), vagy csak van egy hörgős, jó nagy káromkodássá vált nyarunk, és egy szép gyertyázgatós év elé nézünk, mert Phenjan, azaz Orbán propagandagépezete lenyomja a torkunkon, hogy háborús inflációval bezárólag minden a háború miatt, pontosabban Brüsszel szankciói miatt van, és mi békét akarunk.

Mindent összevetve: ennyire kretén ez a Birnbaum, Finkeistein jóval kreatívabb mocsok volt. Mintha a megboldogult Reagan elnök a Komintern ifjú munkásaként letette volna a fegyvert, és énekelte volna boldogan egy vesztes USA élén a szovjet himnuszt. Nem akarom megsérteni R. Reagan emlékét, de ő legalább tudta, mekkora átverés a szovjet birodalom. Minden hibája ellenére, tisztában volt vele, mennyire alattomosak.

Karakó Tamás

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.