Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lassan már a propaganda sem lesz képes a hazugságok elhitetésére

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miért fontosabb mint valaha, hogy most minden jobboldali, Fidesz szavazó összetartson, és kitartson a nehézségek ellenére?

Mert a nemzetközi és hazai baloldal bosszúja elkezdődött. Márki-Zay baloldali miniszterelnök-jelölt minden Fidesz szavazót idiótának nevezett.

A baloldal nem vállalja a felelősséget az elhibázott szankciókért, ami miatt egész európában energiaválság van. Ehelyett inkább támadnak minket.

Most kell megvédenünk az egységünket. Most kell kiállnunk a kormány mellett, mert a baloldal támad, a baloldal meg akarja dönteni hazánk stabilitását, és annak katasztrófa lenne a vége.

Igen, nyilván ezt is egy propagandista közölte az ő Facebook-oldalán. A név teljesen mindegy, hiszen csereszabatos figurák ezek, szerepük az, hogy elhitessék a gondolkodni képtelen szavazókkal, hogy tulajdonképpen Orbán azért lesz kénytelen lényegében eltörölni a rezsicsökkentést – ami mindig is hazugságokra épült -, mert Soros György, Gyurcsány Ferenc és az egész Európai Unió ezt akarta. Senki, de tényleg senki nem felelős az idehaza kialakult helyzetért, csakis azok, akik nincsenek hatalmon. Orbán nem felelős az égvilágon semmiért, elvégre mindössze 13. éve van teljhatalma és tesz vele, amit csak akar. Ez nem elegendő idő ahhoz, hogy a 2010-ben leváltott kormány hibáit helyrehozza.

Ehhez mindig újabb négy évre van szükség, de most úgy tűnik, talán még az sem lesz elég, hiszen az újabb kétharmad sem elég ahhoz, hogy ne MZP, Gyurcsány vagy Brüsszel miatt legyen rossz a helyzet az országban. Vádolnak ezek mindent és mindenkit, csak magukat nem képesek, hiszen képtelenek az önreflexióra. Nem az elhibázott gazdaságpolitika, vagy az uniós támogatások ellopása okozta a mostani helyzetet. Mészáros meggazdagodásának sincs semmi köze ahhoz, hogy tönkrement a gazdaság. Ez csakis az uniós szankcióknak köszönhető, miközben Magyarország továbbra is vásárol orosz gázt és kőolajat, illetve az is elmondható, hogy a forint gyengülése nem a háború kitörésének napján, hanem hónapokkal (évekkel?) korábban kezdődött.

A baloldal gyenge és a választások után lényegében megszűnt létezni. Aki komolyan hiszi, hogy van bármiféle valódi erejük, az nézze csak meg, hogy a mostani kormányellenes tüntetéseket is az MKKP szervezi, nem a Momentum vagy a DK. Az más kérdés, hogy ezek egyébként civil kezdeményezések kellene, hogy legyenek, de mint tudjuk Magyarországon a politikai pártok mindig megjelennek, ha valaki elégedetlen a kormánnyal. De nem is ez a lényeges az egészben, hanem az, hogy a propagandisták egyszerűen már nem tudnak mivel előállni azzal kapcsolatban, hogy lényegében Orbán Viktor a választások előtt beígértekkel szemben teljesen más döntéseket hoz most, hogy komoly bajba került a magyar gazdaság.

Tudta ezt persze már a választások előtt is, efelől nincs kétségem, de bízhatott abban, hogy majd érkeznek az uniós pénzek és kicsit hátradőlhet. De nem jönnek az uniós pénzek – természetesen a baloldal lobbitevékenységének köszönhetően –, ezért valahonnan pénzt kell előteremteni. De nem meri a NER szövetét megbontani, így inkább a szavazókon próbálja meg behajtani ezt a szükséges plusz pénzt, amelyet nem biztos, hogy le fognak nyelni a választók. Lehet persze, hogy most csak egy ideiglenes lázongásnak vagyunk a szemtanúi, de őszintén szólva, ha augusztustól kezdve százezrek villany- és gázszámlája sokszorozódik meg, akkor komoly válsághelyzet alakulhat ki. Ameddig Nyugat-Európában is hasonlóan magasak az árak, addig ott az is elmondható, hogy a fizetések is jóval magasabbak, tehát ki tudják fizetni az emberek a számlákat, de ez Magyarországon, ahol uniós viszonylatban az egyik legalacsonyabb a minimálbér, egyszerűen nem elképzelhető.

Fidesz-fanatikusok írják, hogy ők rájuk szavaztak áprilisban, de egyszerűen nem lesznek képesek kifizetni ezt az áremelkedést. De ez kissé sem hatja meg Orbánt, amit péntek reggeli interjújában ki is fejtett tökéletesen:

Szerinte ha itt is keresnének hatezer eurót az emberek, és annak egyhatoda lenne a rezsiköltség, az kibírható lenne, de nálunk nem ilyenek a keresetek, ezért kell a rezsicsökkentés. Orbán szerint a háború előtt még belefért, hogy mindenkinek járjon ez, de a háború után már nem. A kormányfő pedig örülne, ha ezt mindenki belátná.

Akkor már csak az a kérdés, hogy miért is nem emelkedtek meg a keresetek nagyobb mértékben idehaza? Gyurcsány vagy Soros hibája? Nem hinném, inkább úgy gondolom, hogy ha Orbán nem a sajátjai kitömésével lett volna elfoglalva, hanem azzal, hogy minden magyar számára egy jobb országgá tegye kicsiny hazánkat, akkor most nem itt tartanánk. Ő maga mondta a szájával, hogy a hazai bérek nem elegendőek ahhoz, hogy ne legyen szükség rezsicsökkentésre, ami beismerése annak, hogy kormányzásuk alatt mit sem változott a helyzet, tehát alkalmatlanok a munkájukra. Azt is beismerte, hogy pontosan tudta már a választások idején is, hogy a rezsicsökkentés megnyirbálására van szükség, csak nem merte kimondani, ellenben az ellenzéket azzal vádolta, hogy bezzeg ők megszüntetnék a rezsicsökkentést.

Bayer Zsolt is csak annyival tudott előállni az elmúlt órákban, hogy ha Gyurcsány Ferenc és a baloldal lenne hatalmon, akkor ennek az országnak vége lenne. Nos, nem ő van hatalmon, mégis úgy tűnik, hogy brutális megszorítások elé nézünk, akkor hogy is van ez? Csak nem arról van szó, hogy már a propaganda sem képes semmivel előállni, ami megnyugtatná a híveiket? Szép hetek és hónapok elé nézünk, most fog csak kiderülni igazán, hogy ki a hű káder, és ki nem az.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.