Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akik eddig a békemenetre jártak, hirtelen ballibsik lesznek, akik unalmukban tüntikéznek?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt mindenkinek! Szombat van, lehet egy kicsit pihenni, és csodálni, ahogy a fejünkre szakad a családbarát megvédés. Az már csak az omlás jele lehet, ha Pilhál György ott tart a Magyaridők Nemzeten, ahol tart. Mégpediglen: lényegében az a baj ezzel az országgal, és az vezetett ide, az minden bajok eredője, hogy Dobrev Klára évtizedekkel ezelőtt hozzáment Gyurcsány Ferenchez. Tök jó, hogy mindig tudnak valami meglepetéssel szolgálni a nertársak. Ez majd bizonyára megnyugtatja az embereket, akik már most is nehezen tudnak megélni, erre ész nélkül kirúgják alóluk a katát ahelyett, hogy átalakítanák. És ha már, akkor a rezsicsökkentést is az ország fejére omlasztják, előkészítés és átgondolás nélkül.

Érdektelenségbe fulladt a baloldal által szervezett tüntetés, pár százan vonulgattak Budapesten – örvendezik a nyolcaska. Majd meglátjuk, hogy a hívek akkor is jó ötletnek tartják-e Mészáros Lőrinc szárnyalását, amikor megérkezik az első sárgacsekk, miközben már az élelmiszer megvásárlása is komoly gondokat okoz. A fizetett és önkéntes megmondóemberek már megint pedzegetik, hogy akinek ez nem tetszik, annak nyitva a határ, mehet, amerre lát. Összességében az ezzel a gond, hogy éppen azért ürül ilyen ütemben az államkassza – a lopásokon, az ész nélküli pénzszóráson és az uniós források kiapadásán túl -, mert már most is nagyon sokan elmentek. Ha a többiek, akik magasan képzettek, nyelveket beszélnek, piacképes tudásuk van és nem félnek a kihívásoktól szintén veszik a bőröndöt, akkor a szektásokon kívül nem sokan maradnak. Azt csak halkan kérdem meg, ki fogja befizetni az államkasszába a nyugdíjra, csokra, minden egyébre valót? Mészáros Lőrinc? Érdekes lesz. Ha esetleg ősszel ugyanazok mennek változást követelve a Parlament elé, akik eddig a békemenetre jártak, akkor majd ők is ballibsik lesznek, akik unalmukban tüntikéznek? Szép lesz.

Van egyébként még tartalék a társadalom zsebében, hiszen a víz árának emeléséről nem hallottam. Az valahogy mintha kimaradt volna az össznépi boldogságból. Azt talán a következő ütemben emelik, aztán majd az üzemanyagok árát is lehet igazítani, hiszen igen gyorsan eljutottunk oda, hogy drágább legyen elektromos autóval közlekedni, mint hagyományos meghajtásúval. És mivel a kormány igazságérzete igen erősen fejlett… a többit gondoljuk hozzá. A népi boldogságot csak fokozza, hogy Navracsics Tibor naponta megújuló optimizmusa ellenére nem feltétlenül érkezik mostanában jelentősebb összeg az uniótól, ellenben újabb két ügyben perelte be Magyarországot az Európai Bizottság. Ezen Varga Judit természetesen és haladéktalanul fel is háborodott. Én igen jót vigyorogtam a jogvégzett embertől elvárható érvrendszeren:

A magyar kormány meglepődésére az egyik a gyermekvédelmi törvény ügyével kapcsolatban megindított eljárás, mely során mindvégig hangsúlyoztuk, hogy a Bizottság által felhozott vádak alaptalanok.

Igen? Tetszettünk hangsúlyozni, hogy alaptalanok? Az aztán ütős érv, bármelyik bíróságon megáll a lábán. Nincs is ezzel több tennivaló, csak jó hangosan kell ordítani, hogy márpedig a magyar kormánynak van igaza, mégpedig azért, mert a másik fél hazudik. Pont.

Lesz megint antikorrupciós testület, hogy örüljön Brüsszel. Az a baj ezekkel a testületekkel, hatóságokkal és egyebekkel, hogy amennyiben ezeket is a Fidesz irányítja – márpedig ha a saját embereiből állítja össze, akkor ez a helyzet -, akkor csupán annyi történik, hogy több rokont, barátot, szervilis rezsimszolgát gyűrnek be közpénzből fizetett állásokba, a közélet egy centit nem tisztul tőle. Teljesen mindegy, hogy melyik testület milyen hangzatos nevet kap, attól még a NER biztonságosan, gond nélkül és lelkesen fogja tovább habzsolni a közvagyont. A megnyugtatni szándékozott Európai Unió Európai Bizottsága felkapta a fejét a Magyarországon meghirdetett energia vészhelyzetre. Ugyanis az nem úgy van, hogy a legfőbb főispán kitalálja és kihirdeti váratlanul, annak megvannak a kritériumai. Most várja az unió a választ a magyar kormánytól, meséljék már el, miért lett nálunk veszélyhelyzet, amikor más országban nem. Mert ha valóban veszélyben van a lakosság ellátása, akkor az unió közbelép és segít, ha nincsen veszélyben, akkor viszont nem lehet kihirdetni csak azért, mert kong az államkassza, és több pénz kell.

Hollik István, aki minden körülmények között ért mindenhez is, képes az alternatív idővonalon való utazásra. Innen tudja – mert máshonnan nem tudhatja, ugyanis meg nem történt eseményekből nem lehet következtetéseket levonni -, hogy ha a baloldalon múlna, mindenki piaci árat fizetne az energiáért. Egyrészt ugye nem a baloldalon múlik, másrészt jó lenne tudni, a kormány minek alapján, milyen számrendszerben kalkulálja ki a – szerintük – piaci árakat, mert szakértők szerint nem igazán stimmel az, amivel most bombázzák az emberek agyát. Azt is jó lenne tudni, hogy amennyiben a működő paksi erőmű töredék áron termeli az áramot, az hogyan és mitől kerül tízszer annyiba, mire eljut a fogyasztóhoz, valamint arról is kellene mesélni, hogy amennyiben 10 plusz 5 éves szerződésünk van orosz földgázra – pláne a piaci ár töredékéért, amiért Orbán Viktor nem győzött személyesen hálálkodni Putyinnak -, akkor hogy robbant be hirtelen hozzánk a piaci ár, és konkrétan milyen piaci ár, merthogy sehol máshol nincsenek ilyen energiaárak. Ez most olyan lesz, mint a lélegeztetőgép- és az oltóanyag biznisz, hogy mindenki másnál sokkal drágábban veszi meg a magyar állam, és a magyar adófizetők szívnak, az extraprofitot pedig szétdobják egymás között az elvtársak? Azt tudják azért a szektások, hogy más országokban – Ausztriában és Angliában egészen biztosan, de tudomásom szerint máshol is – kompenzálja az állam a dráguló energia árát a lakosság felé? Az sem mellékes körülmény, hogy Bulgáriát leszámítva mindenhol máshol sokkal magasabb – nyugaton többszörös – jövedelemből fizetik az emberek a rezsiköltséget. Nekünk annyi maradt vígaszként, hogy Orbán megemelte a saját fizetését is, a minisztereinek 650 ezres emelést volt kedves odaszórni, hadd örüljön a magyar ember, hogy ők be tudják majd fűteni továbbra is a medencéjüket.

Megannyi megválaszolásra váró kérdés, de körülbelül biztos vagyok abban, hogy egyikre sem kapunk választ. Sőt, szerintem még nincsenek is számok, nem találták ki, mi mennyibe fog kerülni és kinek. Először bejelentettek valami ijesztőt, most kezdenek számolgatni, a végére bevezetnek valami kevésbé brutális emelést, és mindenki boldog lesz, hogy nem is annyi, hanem kevesebb. 12 éve ezt csinálják, és még mindig bejött a taktika, most is így lesz. Bármilyen moslékot le lehet tolni a társadalom torkán, akárhányszor.

Jó ébredezést, kellemes pihenést kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.