Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szerintem már látszik a gödör alja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt, és hasonló jókat!

Én ezt így képzelem: kurvára meg kellett nyerni a választást, mert senki nem akart böribe menni, pláne visszaadni a zsákmányt, bármiért felelősséget vállalni, szólni a kölöknek, hogy pattanjon ki fürgén a luxusverdából – mind az ötből -, mert viszik elfele. Közben páran abban reménykedtek kormánykörökben -akik nincsenek olyan mélyen a mocsárban, mert még nem engedték oda őket -, hogy nem, mégsem ők nyernek. Akkor már látszott, hogy nagykanállal fogjuk enni a szart, inkább úgy voltak vele, jöjjön csak valaki, aki elviszi a balhét, megcsinálja a megszorításokat, az unió küldje a suskát. Aztán – amikor beáll az egyensúly, a népek pedig kurvaidegesek az új kormányra, mert a népek mindig kurvaidegesek, ha valamit elvesznek tőlük – elkezdik uszítani a barmokat, hogy az új kormány tehet minden nyomorukról – nem ám az Orbán-kormány, amelyik csupaszra rabolta az országot, a végén pedig az üres kasszából osztogatott, közben úgy összeugatott az unióval (is. Mert Norvégiával és az USA-val is), hogy egy tetves peták nem fog érkezni – felülnek a fehér lóra, és diadalmasan visszalovagolnak a hatalomba, hogy megvédjék szeretett népüket. Aztán saját meglepetésükre is piszkosul győztek, az ellenzéki pártok hatékony közreműködésével, mert hát ott is csak emberek vannak, el akarják tartani a családot, de ezért nem óhajtanak a munkaerőpiacon keccsölni, ahol amúgy sem kapnának ennyi fizetést ilyen minőségű munkáért.

Szóval győztek, és most tisztán látszik, hogy nem tudják megoldani azt a helyzetet, amit 12 év szívós lopással és hazudozással saját maguk idéztek elő. Az üres kasszán még ők is meglepődtek, pedig maguk ürítették ki. Most aztán megy a kapkodás, és mivel semmihez nem ért egyik egyházizenész, könyvtáros, sportriporter és franc tudja kicsoda sem, olyan is minden változtatás, amire hegedülés közben futsalozva képes a morális és orális fölény. Az adóemelésekről még csak-csak elhitették a hülyékkel, hogy ők meg vannak védve, csak a rohadék, gazdag, undormány bankokat, multikat és egyéb vérszívókat sarcolják, de ugye amikor átszakad a gát, ömlik ám mindenhonnan. Azt már nem lehet betapasztani sehogyan sem. Amikor a hozzá nem értők még kapkodni is kezdenek, akkor kezdődik a világvége. Matolcsy György, aki eddig egészen jól elvolt a jógaguru új asszonykával, a gömbölyded ded és a rokonság feltőkésítésével, a közpénz alapítványokba síbolásával, a devizahitelesek megnyúzásával, a paranoiáját kezelni hivatott magántestőrség felállításával és a gazdaság ész nélküli fűtésével, hirtelenváratlanul nagyon kitalálta, hogy letöri ő az inflációt és megvédi a forintot akkor is, ha az egész rohadt libsi világ ellene van. Úgyhogy elkezdte brutális mértékben emelni a kamatot, amire a forint legalább fél napig szokott is reagálni, aztán mintha mi sem történt volna. A forint nem érzi Matolcsy gondos hozzáértését, a hitelesek majd fogják érezni hamarosan. Az infláció hasít, mint a kurvaélet, pedig jó kormányunk mindent megtett azért, hogy elhazudja. Erre remek eszköz a rezsicsöki és a hatósági üzemanyagár, csakhogy üres kasszából állati nehéz bármit kivenni.

Abban biztos vagyok, hogy Orbán számított az uniós pénzre. Eddig is kizsarolt, kikunyerálta, most is ki fogja. Aztán nem, a szélpávagalamb nem érzékelte, hogy fordul a széljárás, az összes csavar meg van lazulva, és még a villám is belecsapott. A háború először jó fedezéknek tűnt, arra remekül lehet hivatkozni, az minden baj forrása. Ezt be is szopták egy darabig a kétbitesek, egészen addig, ameddig olcsón tudtak tankolni, olcsó volt a rezsi és még nagyon harsányan röhögni is lehetett az idióta németeken, akik be vannak fosva, meg fognak fagyni a sötétben, miközben az arab szomszéd megerőszakolja a családot. Nálunk minden rendben, van gáz dögivel, mert Putyin jó elvtárs, és meg vagyunk állapodva, hogy szinte ingyen kapjuk onnan a cuccot, mi kimaradunk a háborúból, mi meg vagyunk védve, ez nem a mi háborúnk, nem mimagyarok fizetjük meg mások háborújának az árát.

No, aztán marhagyorsan az lett, hogy rádőlt a díszlet a művészekre, leszakadt a zsinórpadlás, a függöny, a fideszes rajongó pofája. Mert elterelésileg a hozzáértő kormány szétbaszta a katát, gondolván, elég ember lesz dühös ahhoz, hogy fel se tűnjön nekik, amikor kirántják a talpa alól a rezsicsökkentés habosbabos álmát. Csakhogy a helyzet olyan, mint a krumpli. Érik, érik, aztán egy ponton elkezd rohadni, és azt már senki nem tudja megállítani. Ami itt van, az nem is simán rohadt krumpli, hanem rohadt rakottkrumpli. Nem csak az ellenzékiek szembesültek azzal, hogy olcsó ugyan az üzemanyag, csak éppen nincs. Itt sem, ott sem. Drága sincs. Aztán elkezdett sípolni Hernádi kartárs, hogy be kéne fejezni az ársapkát, mert rá lesz baszva mindenki. Szeretik ők elfelejteni, de a MOL nem állami vállalat, hanem nemzetközi részvénytársaság. Eljöhet egy olyan pont, amikor a külföldi részvényesek lehúzzák a rolót, aztán majd szállíthatja az üzemanyagot a Mathias Corvinus professzori kara. Az igazi gond az, hogy a fideszesek sem tudnak tankolni. Aztán jött a kánikula és a vízhiány. És a fideszeseknél sem jött víz a csapból. Kezdett az egyszerűbbagyú is gyanakodni, hogy talán mégsem annyira jól van ő megvédve, mint hitte, mert a többi kínság mellett kétszer annyiba került minden a boltban, és neki is annyiba kerül.

Ezen a ponton bepattintok ide egy kommentet a rezsibiztos fészbukjáról. Ebből igen látványosan sugárzik a túlképzett átlagfideszes mentalitás és észjárás:

Meg kell védeni ami a miénk ! nem kell osztogatni egyik Országnak sem , főleg akik el utasították az orosz energiát az Orosz gázt ! akik el ítélik Magyarországot , aki magyar ellenesek ! azok az Ukránok a náci bohócot nem kell támogatni semmivel ! magyarországnak és a magyar népnek is nagy szüksége van ezekre a létfontosságra ! nem kell törődni állandóan az Ukránokkal ! a románok is magyar ellenesek !

És akkor eljutottunk mostanra oda, hogy kellett valami figyelemelterelés. A kata pont jó lesz, biztosan kizúdulnak néhányan az utcára, kicsit huzakodik velük a jó kormány, aztán majd kitalálnak valamit, ami néhány embernek jó lesz, fel is van szalámizva a társaság. Ameddig ezek az utcán hőbörögnek, a hátszélben, takarásból odabasznak mindenkinek a rezsicsökkentéses lufi kidurrantásával, hátha nem lesz baj belőle. Ahogy nézem, ez sem jön össze. Az alacsony magyar bérek – különös tekintettel a jókora részben aluliskolázott szektásokra – nem tudják elfedni sem az inflációt, sem az adóemeléseket, sem a teljesen zűrzavaros rezsiemelést (mert a mostani számítások szerint a családok döntő többsége rá fog baszni), sem azt, hogy már drága üzemanyag sincs, időnként víz sincs, és éppen a sarkon kanyarodik be a legújabb járvány, amit már legyűrt a hadvezér. Lehet ám, hogy a híveket sem fogja érdekelni egy pont után sem a háború, sem a migránsok, mert hiszen arról volt szó, hogy ha senki mást, de őket megvédi a jó kormány. Azért szavaztak rá.

Szar ügy, de eddig is tudtuk, hogy mielőtt javulni kezdene, még romlani fog a helyzet. Szerintem már látszik a gödör alja. Mi így szeretünk leszállni a bicajról. De legalább egy füst alatt le lehet váltani a kormányt és az ellenzéki pártokat is, mielőtt még Kunhalmi Ágnes megpróbálna a forradalom élére állni. Annyi hozzáértő szakember bőven van az országban, ahányból össze lehet rakni egy működőképes kormányt, aztán megpróbálhatjuk kiásni magunkat a romok alól.

Jó ébredezést, mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.