Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Népképviselet? Az. Ezek képviselik a népet? Melyiket?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem tudom túltenni magam rajta, pedig aludtam rá néhányat:

Most abba ne menjünk bele, hogy Hollik István kommunikációs igazgató még azt sem tudja kiszámolni, hogy ha ma július tizenakárhányadikát írunk, akkor szeptember elseje nem 3 hónap múlva lesz, hanem másfél múlva, de ezeknél az alapvető matematikai hiányosságok kódolva vannak a rendszerbe. Nem is tudom, mit vártam. Hogy értelmes és elfogadható választ kapunk valamire, amiről ezek azt sem tudják eszik-e, vagy megisszák? Mert gyanítom, hogy Holliknak és az ő frakciótársainak lövése nincs a való világról, főleg úgy, hogy megszavazták maguknak a képviselői fizetésemelést, és mai napig bizonylatok nélkül veszik fel a benzin és lakhatási hozzájárulási pénzeiket is, amivel nem kell elszámolniuk. Hát honnan a faszból tudná a Hollik, hogy szeptember elseje másfél hónap múlva lesz, és nem három hónap múlva, ha számolnia soha nem kellett még neki az életben? Az akolmeleg KDNP-frakciójában csak arra kell neki koncentrálnia, hogy a beültetett hajhagymája nehogy ne keljen ki a nagyon okos fejéből, és ezért még fizetést is kap. Aztán ha érdemi kérdésekre kell válaszolni, arra meg ott van a Maci Laciként támolygó Kósa Lajos, vagy a többi rajzfilmfigura a parlamenti folyosó menekülő útvonaláról.

Az ember esze megáll, hogy ilyen szarházi senkik döntenek a sorsunkról, és úgy vonulásznak, mint valami sértett pávafarm lakói, miközben az újságíró feltenne nekik egy kérdést, amire basznak válaszolni. Mert ezek basznak mindenre, de nem önszántukból, hanem az orbáni fegyelemből fakadóan. Népképviselet? Az. Ezek képviselik a népet? Melyiket? A hárommillió hülyét, akik még mindig győzelmi mámorban élnek, és több szólamban éneklik a Piros lett a paradicsom, nem sárga című örökzöldet? Igen, ez a szint, ezen a szinten kell elhelyezni a Fidesz parlamenti képviselőit, és a mindennapi realitásokhoz való viszonyulásukat. A vércinikus Gulyás Gergellyel együtt, aki arra kérdésre, hogy a kormány tartott egy taxisblokádtól, és azért adott engedményt a taxisoknak, annyit bírt odacsulázni, hogy a főváros már a taxisok nélkül is megbénult. Hát mit ne mondjak, mindennek a legalja. De mondja valaki azt, hogy másra számított? Mondja valaki azt, hogy nem hazudtak reggel, délben és este, hogy legyen valahogy? Déjà vu érzésem van, bassza meg. Vártam volna egy ilyesmit ezeknek a főnökétől:

Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt.” 

Hát csak természetes, hogy nem lesz ilyen, őt más fából faragták, ő nem lesz annyira amatőr, hogy bevallja azt, amit a másik legalább a sajátjainak elmondott. Márpedig a karma utolér mindenkit. Kevés dolog van, amiben hiszek, de ebben igen. Mindenki egyszer visszakapja azt, amit mással tett, jó és rossz értelemben egyaránt. Bizony Orbánnak is kell majd számolnia azzal a pusztítással, amit a magyar emberekkel művelt.

De visszatérve az adj uram isten, de azonnal tempóban beterjesztett, majd elfogadott katatörvényhez, amiről Holliknak megint csak az jutott eszébe, hogy de amikor annak idején elfogadták, akkor Gyurcsányék nem szavazták meg. Ez aztán rohadtul nyomós érv arra, hogy most akkor 2 nap alatt módosítsák, és felforgassák közel félmillió ember életét. Ha belegondolok abba, hogy mióta ez a vadbarom azt csinál a hatalmával és ezzel együtt az általunk befizetett adóforintokkal, amit akar, mert senki nem tudja rajta számonkérni, akkor mi a fenén is csodálkozom? Abban az országban, ahol STOP BRÜSSZEL, meg STOP SOROS, a legutolsó homofób uszítás, az APA FÉRFI, AZ ANYA NŐ szintű primitív témákban nemzeti konzultációkkal lehet hülyíteni az erre fogékony populációt, és erre közel 45 milliárd forint közpénzt el lehet tapsikolni 12 év alatt, ott a rajongók, szavazók ne siránkozzanak. Ahol egy 450 ezer embert érintő adójogszabályt úgy basznak a falhoz, mint egy teletömött malacperselyt, ott nincs miről beszélni.

Ahol a Semjén nevű, tokára hízott, bársonyszékbe tespedt főinkvizítor röhögve hintázik a parlament első sorában, és onnan osztja azt, amiből neki igazán nem sok jutott, és az ellenzéki képviselők között egy sincs, aki úgy igazán helyretenné. Az életük? Az adózásuk! Te szerencsétlen kereszténykonzervatív fővadász, te! Akit mi tartunk el, sőt, nemcsak eltartunk, hanem királyi pompában és ellátásban van részed, mert a gazdád valagából ki sem látszol, te osztod az észt? Van pofád ilyen gyalázatosan cinikusan közbeugatni akkor, amikor az ellenzéki képviselő beszél? De persze a házelnök téged nem büntet meg, hanem udvariasan megkér, hogy fogd vissza magad, miközben fordítva ez kurvára nem így lenne. De mindegy is.

Hát nem azt, úgy és akkor csináltok meg másokkal, amit akartok? Hát nem pillanatok alatt találtok valami fals magyarázatot arra, hogy miért éppen most, és miért éppen a legkisebb adófizetőket basztatjátok a válság kellős közepén? Releváns válasz nincs, csak annyi, hogy bújtatott foglakoztatás meg kiskapu. Tényleg? Ez nem sok, ezért kár volt beleállni ennyi emberbe. De tudjuk, hogy ez csak az infantilis magyarázat, a valós ok a hiány, az üresen kongó államkassza, amit Viktorka ügyesen kiürített és egyelőre lófasz se jön onnan, ahova állandóan csatázni jár. Végül is a riogatás, amivel választások előtt beszarattak mindenkit, hogyha nem ők nyernek, akkor a baloldal majd adót emel, meg eltörli a rezsicsökkentést, meg háborús veszélyhelyzet lesz, tökéletesen bejött. Igaz, azt is mondták, hogy ők megvédenek mindenkit. De most helyzet van, most kell észnél lenni. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.