Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gyáva fegyveresek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 388,704 forint, még hiányzik 2,611,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Május végén egy fiatal iskolai mészárlásba kezdett egy dél-texasi kisvárosban, amelynek 19 gyermek és két felnőtt áldozata volt. Az elkövetőt, a 18 éves férfit a rendőrök egy órával a mészárlás megkezdését követően ártalmatlanították csupán. Már a tragédia idején is ilyen hírek érkeztek, miszerint a rendőrség óriási hibát követett el és akár az is elképzelhető, hogy az ő kezükön szárad a gyermekek vére. Ez eddig csak találgatás volt, de most kiderült a mindenki számára elérhető videókból, ahol is pontosan látszik, hogy a mészárlást követő harmadik percben egy csapat, golyóálló mellénnyel és fegyverrel rendelkező rendőr érkezik meg az épületbe. Ekkor az ember azt gondolná, hogy a rendőrök azonnal megkeresik és ártalmatlanítják az elkövetőt, de ehelyett annak lehet szemtanúja, hogy mint egy csapat megrémült vad, úgy menekülnek el a fegyveres rendőrök azt követően, hogy meghallják a mészárlásért felelős fiatal újabb lövéseit.

Ezt követően a rendőrök több mint egy óráig álldogálnak a folyosón anélkül, hogy akár megpróbálnának bejutni az osztályterembe. Sokszor meg szokták védeni a rendőröket azzal, hogy akár az életüket is készek feláldozni másokért, hiszen ez a munkájuk, ezért minden tisztelet megilleti őket. Ez szépen hangzik, csak a legritkább esetben igaz. Ez egyedül talán a tűzoltókra igaz, akik valóban sokszor úgy mennek be egy égő épületbe, hogy nem tudják, élve fognak-e onnan kijönni, vagy sem. Nyilván egy rendőrnél is benne van a pakliban az, hogy a dolgok rosszul sülnek el és életét veszíti, de mint az a fent említett videón is jól látható, ha választani lehet, van aki inkább a menekülés mellett dönt.

Azt is fontos megjegyezni, hogy itt gyermekekről van szó, akik teljesen védtelenek az ilyen mészárosokkal szemben, pont ezért lett volna fontos, hogy a percek alatt megjelenő rendőrség azonnal ártalmatlanítsa az elkövetőt, de ők inkább a saját bőrüket féltették. Egy óra várakozást követően megérkezett az erősítés – szemre nemzeti gárdának, vagy valamilyen katonai osztagnak tűnnek -, akik golyóálló pajzsokkal és gépfegyverekkel meg tudták közelíteni az elkövetőt és ártalmatlanították. Igen ám, csak ki tudja, hogy a 21 emberből hány ember élte volna túl az esetet, ha a rendőrség a harmadik percet követően likvidálja az elkövetőt, és azonnal segítséget tud nyújtani a meglőtt diákoknak és tanároknak. Ki tudja, hány életet lehetett volna megmenteni.

De nem csak itt történtek óriási hibák, hanem az iskola külterületén is, ahol volt olyan, aki megpróbált bejutni az épületbe, hiszen szerette az iskolában haldoklott, de a rendőrség inkább megállította. Hibák tucatjait követték el a helyi rendőrök és bizonyították, hogy csak azért, mert több rendőrt helyeznek állományba, vagy több fegyvert adnak nekik, még nem fog megoldódni az iskolai mészárlások problémája. De úgy általánosságban a tömegmészárlások nem fognak megszűnni attól, mert a nagyon okos fegyverlobbi még több fegyver eladásával próbálja elhitetni az emberekkel, hogy ez szükséges a biztonságukhoz. Nyilván nem lehet egyik napról a másikra kivezetni a fegyvereket az Egyesült Államokból – évek alatt ez egyébként végrehajtható lenne -, de úgy tűnik, hogy még csak igény sincs erre a törvényhozás részéről, hiszen a fegyverlobbi olyan erős, hogy nincs az az ember, aki szembe merne vele menni.

Itt vannak viszont a sokak által védett rendőrök, akikre hősként kellene tekinteni, de a valóság az, hogy aki valóban hősként viselkedik, az a nagyon jelentéktelen kisebbséghez tartozik. Ezek a rendőrök véleményem szerint büntetésre várhatnak, hiszen közvetetten emberek haláláért felelősek, pedig az ő megvédésük lett volna a feladatuk. Arra tettek esküt, hogy megvédik és szolgálják őket, de ennek sajnálatos módon pont az ellenkezőjét tették, ami miatt véleményem szerint börtönben a helyük. Itt nem egy egyszerű hiba elkövetéséről van szó, nem baleset történt, ez egy tudatos cselekvés volt, amely 21 ember életébe került. Egyszerűen fel nem foghatom, hogy miért vannak még ma is sokan olyanok, akik abban hisznek, hogy még több fegyverre van szükségünk, nem pedig arra, hogy végre az USA lakosság is felfogja: már minden más demokratikusan működő országban rájöttek arra, hogy szabályozni kell a fegyvertartást, ugyanis anélkül súlyos következményei lehetnek a fegyverbirtoklásnak, most rajtuk a sor.

Nincs még egy olyan ország, ahol ennyi tömegmészárlást követnének el, pedig máshol is tartanak fegyvereket. Viszont az Egyesült Államokban több fegyvert tartanak az emberek, mint amennyi lakosa az országnak van, ami igencsak beteges. De a problémát mégsem csak ez okozza önmagában, hanem az, hogy szinte minden gond nélkül vásárolhat egy 18 évet betöltött ember akár gépfegyvert is. A 18 éves mészáros is félautomata fegyverrel sétált be az iskolába, ahol válogatás nélkül lőtt mindenkire, és legalább 100 lövést leadott. Ilyen tragédia semelyik más országban nem fordulhatna elő, a tragédia mégis az, hogy ilyen esetek szinte minden hónapban történnek az Egyesült Államokban, de a változás még csak fel sem merül. Lehet, hogy az emberek egy jó része felől lenne igény erre, de ameddig a politikusok a fegyverlobbistáktól elképesztő pénzeket kapnak, addig elképzelhetetlen, hogy valódi szigorításokat vezetnének be a fegyvertartás kapcsán. Azt pedig már csak remélni lehet, hogy legalább ezeket a gyáva rendőröket méltó módon megbünteti az igazságszolgáltatás.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.