Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bőven lenne hova fejlődni, és ráérne utána öklöt rázni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jelentem, visszatértem kicsiny hazámba, a szülőföldemre, vagy ha úgy jobban tetszik, Mária országának kies tájaira, ahol immáron 13. éve áldásosan tevékenykedik a mi Megváltónk, egyélőistenünk, az elmúlt 100 év elmúlt 10 évének koronázatlan királya. Akinek még mindig rengeteg a teendője a több mint 12 éve elmúlt 8 év gyurcsányista kormányzása romjainak eltakarításával. Hiszen mint tudjuk, nemcsak Gulyás Gergelytől, ezért van folyamatosan gyurcsányozás. Ha baj van, márpedig rendszerint baj van, akkor Gyurcsány. Ha meg minden fasza, akkor Orbán. Mondjuk nálunk akkor is mindig minden fasza, amikor valójában nem az, csak akkor más szavakat használunk, nehogy véletlenül úgy járjunk, mint Feri, aki a megszorítás és világválság kifejezéseket használva szépen a szakadékba vágtatott. Természetesen Viktor király segedelmével. Mert kommunikációban és a szavakkal való varázslásban ő a legnagyobb mester.

Tehát megjöttem, innen üdvözlöm Moslékzabáló nevű szuperintelligens Fidesz-trollunkat, aki egyben a követőm is, imád engem, és mindig emlékeztet rá, hogy én ne ajvékoljak, mert idén már kétszer voltam nyaralni. Ő egyébként az értelmesebbje közül való, például ilyesmiket szokott írni nekem: 

Szerintem pedig csak arról van szó, hogy a Tourette-szindrómával megvert szerzőnk – akárcsak a szója lattéja és vegán reggelije után a szerkesztőségbe ellátogató és klaviatúrát püfölő kollégái – két dolgot érzékel az őt körülvevő világból: Magyarországon minden (is) szar, ha nem a komcsik és libernyákok vannak kormányon, illetve O1G. A témaválasztásnak ez a korlátja bizonyos monotóniát eredményez, ugyanakkor tagadhatatlan, hogy az évek hosszú sora alatt gyakorolt ajvékolás olyan szakmai magaslatokba emelkedett, melyhez képest Munch Sikolya Mona Lisa-i mosoly.

Na tessék. Akkor meg miért van kiakadva, hogy elhagyom Mária országát? Mi monoton módon ajvékolunk, és közben meg minden a legnagyobb rendben van. Szerintem alkalmazni kéne a mi trollocskánkat a kormány kommunikációs holdudvarában, mert egy igazi aranybánya. Mindent ért, tud, megfejt, és logikusan levezet. Akárcsak a többi hasonszőrű kollégája, akik mindenre is tudják a választ. Meg különben is, tényleg minek pofázunk mi itt, hiszen minden a legnagyobb rendben van.

Április 3-ig azt üvöltözték az ő bálványai, hogy itt nem lesznek megszorítások, és mindenkit megvédenek. Igazából ha jól belegondolok, akkor eddig minket rajtuk kívül a kutya nem bántott meg támadott, maximum ők. De ők nagyon. Őfelsége meg a fürkészei és portyázói indultak napi szinten olyan csatákba, amit egyszer már Cervantes megírt bő 450 évvel ezelőtt egy Don Quijote nevű lovagról. Mondjuk szegény lovag is csatázott mindennel és mindenkivel, ami és aki nem létezett, ő mégis úgy élte meg, hogy dehogynem léteznek. Küldetése volt neki is. Ennek is az van. Mindenáron meg akar védeni mindenkit, de legfőképpen a saját uradalmát és hű szolgálóit. Az oligarcháit, és azokat, akik a segítségére vannak abban, hogyan konvertálják a köztulajdont valami fideszes alapítvány rejtélyes és átláthatatlan számláira, úgy, hogy utána az egész úgy, ahogy van, lehetőleg elveszítse közjellegét. Most éppen egy nap alatt vágták el a katások torkát, és véreztetik ki azokat, akik eddig tulajdonképpen normálisan adóztak a Fidesz törvényei szerint. Mert igen, ez a Fidesz találmánya volt, és ritkaságszámba is ment azoknak a dolgoknak a sorában, amihez hozzányúltak és azt lehetett rá mondani, hogy működőképes és humánus volt. Jelen esetben a kisadózókkal szemben. De mint tudjuk, ebben az országban a normalitás nem sokáig szokott életben maradni. Ez is így járt.

Miért is? Mert nincs pénz. Elfogyott, ellopták, átvarázsolták a holdudvar feneketlen zsebeibe. Brüsszel nem ad, az infláció mindent felzabál, és az udvartartást etetni kellene. Merkel néni nyugdíjba ment, aki eddig falazott a mi szentünknek, és fogta a kezét a kis Viktornak. Amikor nem tudott viselkedni – és lényegében soha nem tudott viselkedni -, akkor bevédte. De sajnos új szelek fújdogálnak ott, ahol ez állandóan szélmalomharcot vív valakikkel, akikkel inkább jó viszonyt és baráti kapcsolatokat kellene ápolni. Pont azért, hogy ha és amennyiben baj van, akkor lehessen rájuk számítani. Mert ez lenne az Európai Unió lényege. Az egyik. Ha baj van, akkor fogjunk össze ellene. De nem, ez az állandóan vergődő, kleptomániás erkölcsi törpe képtelen az effajta működésre, és amikor a többi azt mondja, hogy na akkor el lehet tolni a biciklit, akkor ő nagyon fel van háborodva és meg van sértődve. Miközben úgy szabadságharcol már több mint tíz éve ellenük, hogy kivétel nélkül mindig a mi bőrünket viszi a vásárra. Egyszerűen nem értem, mit akar ezzel elérni. Jó, egyébként értem. Ha nem lehetne lopni és a jogállamot leköpve rombolni, manipulálni, az ellenségre állandóan rámutatni, akkor alighanem a nacionalista, fasiszta szólamokkal hatalomban maradni is nehezebb lenne, de akkor is. Ha netán a Kárpát-medence alatt lenne a Közel-Kelet legnagyobb olajmezője, vagy az Alföld alatt lenne a világ legnagyobb gázlelőhelye, és gyémántbányáink is lennének esetleg, akkor igen. Akkor lehetne keménykedni, meg vétózni, meg zsarolni, meg emberkedni. Mondjuk jobb helyeken akkor sem szoktak, de így? Így hogy? Az Európai Unió sereghajtói vagyunk ha szegénységről, jogállamiságról vagy éppen a tanárok béreiről van szó, miközben a korrupción kívül semmi másban nem vezetjük az európai dicsőséglistákat. Azaz bőven lenne hova fejlődni, és ráérne utána öklöt rázni, és állandóan az identitásunkkal meg az ezeréves államiságunkkal melldöngetni, amivel az érdemi problémák megoldására való képtelenséget és alkalmatlanságot kompenzálják a nertársak. 

Baj van, Houston! Baj van, Viktor! Tudják, érzik, és nem tehetnek semmit. Ha bejön a 850 forintos benzin, akkor itt ki fog törni a dzsihád keresztény változata. És nem azért, mert Jolika néni és Géza bácsi nem tud majd lemenni a telekre a lízingelt Suzukival, hanem mert az üzemanyag drágulása mindenre kihatással lesz. A tömegközlekedéstől kezdve a kifli áráig. Ezzel arányosan viszont senkinek nem lesz dupla annyi fizetése, sőt, a cégek is valószínűleg a munkaerőn kezdik el első lépésben a spórolást, hogy valahogy túléljenek. Egyszóval cudar világ jön, gondoltam szólok a rajongóimnak, nehogy váratlanul érje majd őket két önfeledt bálványimádás között.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.