Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Majdnem annyira ijesztő, mint amikor a járványt ingyenes parkolással és Orbán kórházlátogatásairól készült propagandavideókkal kezelték

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Oly nagyon sajnálom, hogy a miniszterelnök úr nem volt olyan bátor, hogy beslattyogjon pénteken a közpénzrádiójába, és megtartsa rendes pénteki igehirdetését, pedig szívesen meghallgattam volna fél 8 és 8 között, hogy miért rohadjon meg Gyurcsány Ferenc a 420 forint közelébe erősödött euróárfolyam kontextusában. Amivel be kellett érnem, az ad némi halovány reményt az aggodalomra, bár nem hagyom magam átverni az átlagosnál is nyúzottabb ábrázat, valamint a szokásosnál is vizenyősebb, homályosabb tekintet által. Már régóta mondogatom magamnak olyan gyengébb pillanataimban, amikor fogalmam nincs, hogy lesz holnap, hogy ha ekkora kaliberű gazember volnék, mint a pávatáncos békegalamb úr, ha ennyi bűn száradna a sötét lelkemen, már rég nem élnék, nemhogy aludni nem tudnék.

Szóval hogy nem volt semmiféle valósághajlított magyarázat arra, hogy francért dőlt be a nemzeti valuta, miért a háborús infláció és Gyurcsány tehet arról, hogy a kenyér, hús és gyümölcs Magyarországon a legdrágább egész Európában, szó nem esett arról, hogy a háborús infláció és a béke mantrázásán kívül milyen tervei vannak a kormánynak arra, hogy lehetőleg maradandó károsodások nélkül túléljük mimagyarok a mindent elöntő szarlavinát, ellenben nesztek, kretének: határvadász egységeket állítunk fel. Nektek. Hogy megvédjünk benneteket. Már megint.

Az mondjuk összhangban áll a nyúzott külcsínnel, hogy egy tíz órás kormányülésről annyi mondanivalója volt a feltűrt ingujjal papírból felolvasó doktorbánnak, hogy növekszik a migrációs nyomás a déli határon, és közben mélyen kussolt – mert mi mást tenne – arról, hogy annyira komolyan veszik a közelítő válságot, recessziót, összeomlást és földbe állást, hogy mondjuk Rogán minisztériuma tízszer több pénzből gazdálkodhat, mint tavaly, és olyan baszott nagy önmegszorítást hajtanak végre magukon az elvtársak, hogy még ezt is megtoldották a minap vagy 30 milliárddal. Tehát növekszik a nyomás, migránsok százezrei kelhetnek útra Európa és Magyarország felé (Putyin nevét ki nem mondaná a világért sem), ezért a helyzet magaslatán álló kormány határvadász egységeket állít fel, amelyek a mimagyarok biztonságát őrzik-védik. Első lépésben 2200 határvadászt képeznek ki és állítanak szolgálatba (őszig), majd 4000-re emelik a számukat, őfelsége már alá is írta az erről szóló rendeletet, hajrá, Pintér!

Az is megérne egy külön misét, de azért nem részletezem, mert erről megjelent egy korrekt cikk a Telexen, amely azzal foglalkozik, hogy honnan a fenéből rántanak elő ennyi embert ennyi idő alatt (2 hónap?), pláne bruttó 260 ezerért, oké, hogy nyolc általános is elég, amikor 2016-ban is lasszóval keresték a civilekből átképezhető határőröket, és több mint egy év alatt sem sikerült felölteni az állományt. Akkor most ki a franc fog ennyi pénzért a déli határra költözni, oké, hogy nem egyetemi diplomásokat keresnek, amikor példának okáért a rendőrség mindennapi működésében is nehézséget okoz a létszámhiány, amikor nemhogy nincs lelkesedés a pálya iránt, de tömegesen mondanak fel a rendvédelmi dolgozók? Jó, tudjuk, hogy Pintér Sándor kiváló katona, majd megoldja, csodát tesz, varázsol, és ha nem sikerül, akkor majd titkosítja a számokat 2083-ig, hogy senki ne tudja meg belátható időn belül, hogy valójában mekkora mimagyarok lelkesedése a határvadász pálya iránt.

De szerintem huszadrangú kérdés az, hogy találnak-e 2200 vagy 4000 vagy tökmindegy mennyi embert a feladatra. Borítékolható, hogy amíg a rendőrök bére sincs rendezve, illetve amíg egy leendő határvadász a rendőrökénél is alacsonyabb fizetésért vadászhatna migránsokra, addig nem igazán fognak még a legnagyobb szájkarate-hazafiak se tömött sorokban jelentkezni, hogy akkor ők jöttek, akár ingyen is elvállalják. Az igazán súlyos az, hogy miközben kivétel nélkül minden valamire való szakember jelzi, hogy nagyon nagy baj van/lesz, miközben az infláció az ársapkával együtt is elszállt, miközben a forint mindenkori történelmi önmaga alá gyengült, miközben az elvtársak már az első fél évben 3000 milliárddal többet költöttek, mint amennyi rendelkezésükre állt, az Orbán-kormány láthatóan véresen komolyan bízik abban, hogy a migránsozással ebből a gödörből is kimásznak. Hiszen már több ízben bejött. Amikor a népszerűségük a béka segge alá zuhant, a migráció és a migránsokkal való riogatás legfőbb politikája megmentette őket. Láthatóan az a terv, hogy hogy ezzel az egyszerre paráztató, egyszerre biztonságot ígérő figyelemelterelési propagandatechnikával fogják kezelni a gazdasági válságot. Amiről nem beszélnek, helyette majd reggeltől estig határvadásznak.

Ez engem őszintén szólva jeges rémülettel tölt el, majdnem annyira jeges rémülettel, mint amikor a járványt ingyenes parkolással és Orbán kórházlátogatásairól készült propagandavideókkal kezelték. Nem tudok annál aljasabb gazemberséget elképzelni most, hogy beleástam magam a témába (majd holnap jön egy másik, ami még ennél is aljasabb lesz), mint amikor egy komoly létbizonytalanság által fenyegetett országot azzal riogatnak, hogy migránsok százezrei ostromolják már most is a határt, további százezrek már úton vannak/lesznek, és mivel Brüsszel nem segít, így nekünk kell megvédenünk saját magunkat. A feltűrt ingujjú most állítja fel a migránsvadász századokat, ezredeket. Jó, talán nem huszadrangú kérdés mégsem: az, hogy a megvédést egy szinte kivitelezhetetlen elképzelésre alapozva ígérik – nincs az az isten, hogy egy hevenyészett gyorstalpalás után szeptemberben 2200 ember hadrendbe álljon úgy, hogy a pontos részletek csak jövő héten lesznek ismertek, és most július 11-e van -, az körülbelül ugyanannyira gyalázatos, mint érvényben tartani hosszú éveken keresztül a migrációs válsághelyzetet annak ellenére, hogy egyetlen nap nem volt, amikor annak feltételei fennálltak volna. Most viszont Putler háborúja valóban a migráció erősödését favorizálja – nem Soros, nem Brüsszel, nem az NGO-k, hanem Vlagyimir a bűnös -, hiszen eleve az a célja, hogy destabilizálja egész Európát, a saját maga által előidézett nyomorúságért felelősséget vállalni nem hajlandó szétcsúszott fejű magyar miniszterelnök meg úgy tesz, mintha nem egy gazdasági recesszió szájában ülnénk. Kelti a hangulatot, a biztonság illúziója habzik kifelé a száján, miközben láthatóan semmi realitása nincs annak, hogy ha valóban beüt a krach (a szerbiai embercsempész műsor ellenére még nem tartunk itt), vagyis a Putyin által szervezett migráció, akkor lesz rá érdemi válasza. Nem lesz.

Szerintem aki teheti, készüljön fel a legrosszabbra, noha a legrosszabbra úgyse lehet felkészülni. Az viszont tisztán látszik, hogy a gazdasági válság migránsozással való szőnyeg alá söprésén munkálkodó utcai harcos a vélt vagy valós migrációs válságot is propagandával és lopással óhajtja kezelni. Mindkettő olyan is lesz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.