Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ürül a húsosfazék

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, jó pihenést mindenkinek! Emberek! Fokozódik a nyomás. De minden irányból ám, nem csak úgy lazán, szájról szájra, pláne ágról ágra. Fokozódik Gyurcsány Ferenc is, a pártmédia egy része már ott tart, hogy lassan hadat üzennek valakinek. Vagy a Nyugatnak, vagy egyenesen az USA-nak, vagy az ukránoknak. Még nem dőlt el. Orbán Viktor megpróbál valahogy kitolatni a keménylegény szerepkörből, mert ha lassan is, de felfogta, hogy aligha jön ki jól Putyin haverja a háborúból (jelzem: senki nem fog tudni jól kijönni, háborúból nem is lehet), ami ebből a csútit érdekelheti, az az orosz elnök politikai hatalmának alakulása Európára. Na, az nem jó irányba halad, ráadásul mostmár tényleg nagyon kellene a pénz is, mert lassan nincs mit kiosztani lovászati és egyéb, nemzetgazdaságilag roppantul fontos célokra. Pedig ám a huszárkodás is feljövőben van, oda van az tapadva a magyar néplélekhez.

Úgyhogy a kissé megviselt fejű népvezér simán beleszavalta az ő híveinek az orcájába, hogy immáron magyar részről semmi akadálya nincs annak, hogy a kormány nagylelkűen elfogadja az uniós pénzeket, ők aztán detényleg mindent megtettek, hogy a brüsszeli bürokraták ne rinyáljanak tovább. Ezt még a szektatagok sem értik egységesen, mert ők eddig úgy tudták, hogy úgy meg van erősödve Mária országa, hogy egyáltalán nem vagyunk rászorulva a hülye Brüsszelre, nem kell a pénzük sem, és hitelt sem veszünk fel, mert mimagyarok úgy vagyunk ezzel, hogy előbb megkeressük a pénzt, csak aztán költjük el. Nem irigylem a hithű rajongókat, mert hamarosan azt is meg kell emészteniük, hogy nincs kolbászból a benzinkút sem. Nem véletlenül csusszant ki a vezér száján, hogy lassan nem az a kérdés, mennyibe kerül az olaj és a gáz, hanem az, hogy van-e. Eddig ugye az volt, hogy nyugi, a főni és Szijjártó intézte nekünk, ha senki másnak, mimagyaroknak jön az olaj is, a gáz is, mégpedig olcsón jön, mert Putyin jó elvtárs. Erre most hopp, ott tartunk, hogy nem kérdés már az ár. Ebből én arra következtetek, hogy kénytelen lesz feladni a rezsiharcot őfényessége, azt készíti most elő óvatos pávatánccal körítve.

A szar már egyértelműen állig ér, és még lötyögteti is az ellenség. Ellenség alatt mindenki azt ért, akit akar, akitől félni szeret. Orbán történetesen a bukástól fél – persze nem attól, hogy fellázad a nép hirtelen, és kiborítják a trónból, az nem fordulhat elő, de van más módja is a bukásnak -, a forint és a gazdaság, valamint a csillagok állása nem igazán kedvező, ideje van a terelésnek. A háborúval csak egy pontig lehet kelteni a rettegést, mégsem mondhatja azt, hogy Putyin haverja átzúdul a határon, és Ukrajna után lerohanja Magyarországot is, azt pedig talán még a leghülyébbek sem hinnék el, hogy az ukránok akarnák elfoglalni az országot. Meg hát tényleg kell a pénz nagyon, az uniót sem lehet tovább hergelni, nem szerencsés most nagyon nyíltan kiállni Putyin mellett. Mi marad? A migránsok. Az már egyszer bevált, hátha most is. Az Ukrajnából menekülőket nagy ívben kerülni kell, de azt senki nem mondta, hogy máshonnan nem támadhatnak. Így aztán szépen a kamera elé ült a miniszterek elnöke, és elmesélte, hogy az ukrán háború miatt – konkrétan így, szóba sem került, hogy az ukránok nem önmagukkal hadakoznak – éhínség fenyeget Afrikában, ahonnan tömegek indulhatnak el Európa, de főleg Magyarország irányába. És volt pofája a Szabadka közelében, szerb oldalon történt incidenst úgy tálalni, hogy azt hihesse az egysejtű, fegyverrel rohamozták meg a határt a migránsok. Pedig nem, egymásra lövöldözött két csoport. Miután a rémhírt ügyesen elhintette a kocafocista, egyből meg is nyugtatta a híveit – már aki addigra nem rohant ki a kertbe lövészárkot ásni -, hogy majd mindjárt vesz ő fel határvadászokat, aztán jól megvéd mindenkit. Szerintem lehetne egyből lovasegységet is oda irányítani, ha már ilyen sokat költünk ezekre az állatokra.

A legmegrázóbb hír – vagyis a második legmegrázóbb, mert az első az, hogy Varga Mihály jól beolvasott az USA-nak. Ezen eléggé sokáig röhögtem. Valószínűnek tartom, hogy egy kezemen meg tudnám számolni, hány ember van a Fehér Házban, aki tudja, kicsoda Varga Mihály. Azt megtippelni sem akarom, hány embert érdekel, hogy mit beszél.

Közben már a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új egyetemi központjának megépítésére sincsen pénz. Ha fontos lenne az a beruházás, biztosan oda utalta volna a kormány azt a 15 milliárdot a választás előtt két nappal, nem Lázár János alapítványához. Tehát vagy nem fontos, vagy már nem annyira kifizetődő, nem lehet annyi zsét kimarni az ilyen építkezésekből. Az az érzésem, kissé kong a húsosbödön. Majd valahonnan csurgatnak bele, például megemelik a katát. Elméletben az a cél – és nem is teljesen ok nélkül -, hogy a visszaéléseket visszaszorítsák. De ahogy az már lenni szokott, a most tudható tervek szerint azok szívják meg, akik tényleg kevés bevételből igyekeznek életben maradni, mert a befizetést a minimálbérhez akarják igazítani. Aki visszaél ezzel az adózási formával, annak ezután is meg fogja érni, de akinek a bevétele nem éri el a minimálbér összegét sem, az megszívja. Pláne, ha megint jön a járvány (és állítólag igen sebesen készülni kellene, mert jön) és visszaesik a szolgáltatók jövedelme, akkor lesz komoly kínlódás. De nincs mit tenni, kell a bevétel. Ha már a gonosz Brüsszel nem küldi a nekünk járó pénzt, hogy száradjon el a keze.

Ma még viszonylagos nyugalomra számíthatunk, hiszen vasárnap van. Ha szerencsénk van, sem az USA-nak, sem Brüsszelnek nem üzen hadat jó kormányunk, Bayer Zsolt sem írt egyetlen felháborodott flekket sem, kánikula sem várható, úgyhogy szerintem élvezzük ki ezt a kegyelmi állapotot, ameddig lehet. Jó ébredezést kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.