Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Könnyen osztogat a jómódból tanácsokat az, aki a fogyókúra meg az éhezés között nem tud különbséget tenni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Takarásban

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Szépen kérem kendet, maradjon a jó dolgában, mert itten kend a csórósága miatt úgy eltűnne, mint a nemzeti vagyon. Hozzá képest a szürke szamár vakítóan virít a ködben. 

Nem az Uri Geller varázsolja ám el a leszegényített alattvalókat, hanem egy részük önérzetesen elbújik, mert az egyházi iskolákban már megtanították, hogy illetlenség mutatkozni a „zsíros fogú” hatalmaskodók előtt. Más részük – és ők még/már kimaradtak az engedelmességet, alázatot és permanens bűnbánatot ájtatosan duruzsoló papi idomításból – közpénzből finanszírozott propagandatakarás által sulykoltan; „önértékelési képességtől és önbecsüléstől megfosztva” vegetál. Mint mi, a parlamentbe szorult elfuserált rajzfilmes szerint, akinek az önteltségében úgy kiteljesedett a látása a pulpituson, hogy pókhasú Döbröginek látja a vonaljancsit. 

Vannak még a keresztény kormány által a teljeskörű állami szociális ellátás biztosítása érdekében börtönbe utalt alattvalók. És a leggyakoribb és nullszaldós a kormánynak (a szegénység elleni szociálpolitikát) a szegények elleni küzdelemnek értelmezett bennszülött gyérítés, a nemzeti burzsoáziatermelés járulékos veszteségeként „csináld ki és ásd el magad” mozgalom indukálása. Mint néhány szomszéd esetében. Az alvégen születettekből meg jócskán és számolatlanul. Persze a kaszinó és a rokon szakmája, a temetés extraprofitja sem adóköteles, mert az lényegében mindegy, hogy valaki halálra keresi magát, vagy a halálból keresi degeszre magát. Mindkettő várúri javadalomként landol a végállomáson. 

A mezítlábasok tömeges irtását okvetlen említsem – figyelmeztetett a nagyi –, mert a (mindjárt mondom) a társadalom mélyrétegeibe nem lát le a KSH. Ez a „szerv” tudvalevőleg nem azt látja, amit néz, de a kancsalsága miatt nem a kukkolást végző hatóság, hanem a lakosság szív. (Jaj, most meg eltérülök a tárgytól, de nem tudom kihagyni. Hogy ki mit néz, és mit lát. Ezen a párbeszéden röhög a falu. A minap Zsiga bá’ az új aszfaltból kinőtt tyúkhúrt szedett a csirkéknek, a legújabb útszéli kőkeresztnél. Van már vagy öt. Már jó ideje guggolt ott, amikor a szájáról hírhedt Borcsa néne arra ténferegve nagy ájtatosan zrikálni kezdte, hogy „te csökönyös istentagadó ide jutottál, a feszület előtt térdelsz?!” Mire a Zsiga bá’ lazán: „Nem látod, Vaktyúk: füvezek! Te se változtál! Régen a párttitkár, most meg a pap slicce előtt térdelve szolgálod a helyhatalom megüdvözülését”. Előre szólok, tőlem ne kérdezze, hogy mit nevetnek ezen a népek. Nevetnek és kész.)

A takarásra visszatérve. Vélhetően kend kellőképpen unja már a nyarvíkolásom, hogy így a szegénység, meg úgy a szegénység, de próbálja már kend elképzelni, hogyan unják azok a szegénységet, akiket beletiport ez a hatalom. Könnyen osztogat a jómódból tanácsokat az, aki a fogyókúra meg az éhezés között nem tud különbséget tenni. 

Namost! Megy a duma, hogy munkaerőhiány van. Ezért (a nepáli és indiai tehenészek után) most a várúr hajcsárjai a Fülöp-szigetekről, Mongóliából, Kazahsztánból, Vietnámból és Sri-Lankából vásárolnak kb. 100 ezer olcsó munkaerőt. És persze számolatlanul keccsölnek nekik feketén a szerbek és az ukránok. Nem! Az államtitkárokat és egyéb mameluk parancsvégrehajtókat bevásárolt magyarokból csinálják az egyházi szolgafaragó manufaktúrák. És emlékszik, valamikor megírtam, hogy az előző diktátor azt mondta, „Aki nincs ellenünk, az velünk van” a mostani meg azt, hogy „Aki nincs velünk, az nincs”. És köztudott, hogy nem a klímaváltozás, hanem a nyaloncok forró lehelete váltja ki a felmelegedést, és a nyelvükkel takarják a vezér ülepét az UV-sugárzás elől.

Apropó, klíma! Képzelje el. A magyar kormány milliárd dollárokat költ a keresztény egyházakra külföldön. Meg is van az eredménye. Isten szeme mindent lát, ezért a hűbéres magyar földesurak dunántúli földbirtokaira esik az eső, az alföldi kis parcellákra meg nem. Ezért a kisgazdaságok már nem az esőt várják, hanem a Lölő bácsi fullajtárjait, akik kormányzati segítséggel, áron alul viszik a földet és ezüstjodidos betáppal hozzák az esőt. Mert bizony itt már a felhőtakaró is kézi vezérléssel locsol. 

Végére hagytam, mert ez nagyon necces hír. Ha egyharmada valós, akkor is. Városból jött, dupla takarásban. Azt beszélik, hogy egy 1688 lakosú dunántúli faluban egy muszlim migráns futballista havi 24 millió forintért gyakorolja a kapura lövést. Ami a nyárikonyhában tartózkodó, felnőtt, nem szőke, diplomás nők szerint kizárt ebben a perifériára sodort, államadósággal és inflációval terhelt országban. Azt viszont nem tartják lehetetlennek (mert közülük hárman is tanultak logikát és latint), hogy a „cui prodest” értelmében a szabadkai lövöldöző migránsok csak bemelegítettek ennek a falusi akadémiának a castingjára és a formába hozó kerítésen túli lőgyakorlatukat ugyanabból a forrásból finanszírozzák, mint a kerítésen belüli migránsét.

Mondtam a tatának. Mégiscsak férfi, sportolt is, katona is volt, mesélt is „provokációról”, „diverzáns”, meg „fedett katonai akciókról” a bátyáméknak, meg egyébként is, olyan nincs, hogy ő valamit nem tud. Sajnos (vélhetően a hőség miatt) lerázott, hogy neki sürgős tentikélni valója van, de nézzem meg a neten például, mi történt és hogyan 1939. szeptember elsején és majd közelebb jutok ahhoz, hogy mi miként van, ha lehet, és kikből mi telik ki. 

Kendnek bizonyára nem okoz gondot a bogarászás a neten, se a morfondír. De képzeljen el engem. Ebben a melegben, ilyen légnyomástól terhelten, és még gondolkozzak is mi? Na nemá!!! Ráadásul velem ellentétben kend tud latinul, prímán elboldogul nélkülem. Viszont kötelességem jelezni, hogy a fertőző kórságok garmadája kóricál mifelénk, és egyre kevesebb akadályt épít eléjük az állam egészségügyi rendszer néven a pénzünkből. 

A dédi üzeni, az ő nyugdíja már nem lett elég ebben a hónapban a 12 féle gyógyszerre úgy, hogy a visszeres kenőcséről már eleve lemondott. Ez burkolt üzenet. Azt jelenti, hogy meg ne próbáljon hazajönni!

Mirtill

Bütyökfalva, 2022. július 8.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.