Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minden elnyomó rezsim, minden diktatúra ugyanattól az egyetlen dologtól f**ik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Gyönyörűséges szép napot kívánok mindenkinek! Lassan már előbb nézem meg a forint állását, mint az időjárás előrejelzést. Azt mondta a hurráoptimista sajtó tegnap reggel: gyengüléssel kezdte a napot a forint. Szerintem nem kezdte, mert folytatta. Kérdés is volt, mégpedig az, hogy én támogatnám-e a vasárnapi boltzárat. Ami tudtommal nem annyira boltzár, mint korai zárás. Aznap nem estig, hanem délig lennének nyitva a boltok. Ha már ez a kérdés nekem lett szegezve virtuálisan, igen, nekem semmi bajom nem lenne vele. Felnőtt ember vagyok, meg tudom tervezni a vásárlásomat. Ha nem a kádéenpé erőlteti rám, hanem az üzletekben dolgozó emberek szeretnék, részemről benne vagyok.

Az tény, hogy a mai napot jobban kezdte a magyar fizetőeszköz, de csak azért, mert az MNB beavatkozott. Meglátjuk, mennyi ideig képes 410 alatt tartani ez eurot. Tartok tőle, hogy nem sokáig. Ami történik most, az leginkább lassú kínhalálra hasonlít. Ezen nem sokat segít Varga Judit aktuális jajveszékelése, hogy Brüsszel már megint átlépett egy vörös vonalat, és támadja Magyarországot. Igazából nem támadja, és nem Magyarországot. A magyar kormánnyal szemben vannak követelései, mégpedig nem ok nélkül. Mindössze azt várják el, hogy a kormány teljesítse a csatlakozáskor vállalt és aláírt feltételeket. Nem annyira bonyolult, azonban az tény, hogy a rezsim szempontjából vállalhatatlan. Hosszú évek munkája van abban, mire sikerült kiépíteni egy olyan rendszert, melyben egyik napról a másikra bármilyen törvény születhet, bármi megváltoztatható, minden és mindenki – az önkormányzatok többsége is – ebbe a rendszerbe van bekötve, és minden Orbán Viktor kezében fut össze. Az Unió feladata és célja nem az, hogy egy szűk réteg iszonyúan sok pénzhez jusson, az ország pedig egy centit nem haladjon, pont olyan elmaradott és szegény legyen, mint a csatlakozás előtt. Brüsszel célja az, hogy a tagországokat nagyjából azonos szintre hozza fel fejlettségben. Sem a magyar gazdaság, sem az oktatás, sem az egészségügy, sem a jogrendszer, sem az életszínvonal, sem a szociális biztonság nem közeledik, ellenben rohamtempóban távolodik az uniós átlagtól. Viszont van egy pontosan körülhatárolható csoport, amelyik saját teljesítmény nélkül elképzelhetetlen módon meggazdagodott, ebből lett elege az uniónak. Ideje is volt, miután tíz évig ők pénzelték a maffia kiépülését, a magyar ellenzéknek esélye sem volt egyszerre megküzdeni a rezsimmel és az unióval. A mostani helyzet nagymértékben Brüsszel sara, ideje tenni valamit ellene. Röviden: az uniós források akkor járnak, ha az uniós tagállam teljesíti a szerződésben foglalt kötelezettségeit. Ha nem teljesíti, nem jár. Ez nem támadás, hanem realitás.

Úgy döntöttem magamban, hogy Navracsics Tibort direkt az én szórakoztatásomra találták ki.

Arról is beszélt Navracsics Tibor, hogy a kezdektől fogva világossá tette a Fideszen belül: hibának tartotta, hogy a párt kilépett az Európai Néppártból, és ő tagja akar maradni a Néppártnak. (ATV)

Biztosan senki nem szólt neki, hogy a Néppártnak pártok a tagjai, nem képviselők. Navracsics Tibort aligha veszik fel, de még nincs veszve minden. Át kell lépni a Fidesz másik papucsába, amit KDNP-nek hívnak, és akkor mindjárt bent lesz a pártcsaládban, mert az önállóan is létező, sőt, saját erőből is a parlamentbe bejutni képes KDNP bent maradt, nem követte a dacos kivonulásban a főnökét. Kellett egy beépített hírvivő, megértem én. Azt is mondta Navracsics, hogy a jogállamisági eljárásnak semmi köze nincsen a gyermekvédelmi törvényhez, rosszul tájékoztatták Orbán Viktort és Varga Juditot, de ő szólt nekik. Szerintem Varga Judit nem értette, vagy nem érdekli:

➡️ Tavares után Sargentini. Sargentini után Gwendoline Delbos-Corfield vette át a jogállamisági rendőr szerepét az Európai Parlamentben.
🤔 Közben eltelt több mint tíz év és ugyanaz a nóta…
📌 Az EP több mint tíz éve képtelen jogilag alátámasztani az ideológiai vádjait. Kíváncsian várjuk, hogy ki jön majd Gwendoline Delbos-Corfield után és hogy hány évtizedig kap még fizetést sok EP-bürokrata Magyarország jogállamisági vegzálásáért… (Facebook/Varga Judit)

Az az érzésem, kissé furán látja a magyar igazságügy amazonja a helyzetet. Nem arról van szó, hogy nem tudta az unió alátámasztani a vádjait, hanem arról, hogy egyszerűen nem volt eszköze szankcionálni. Mostanra már van, ha nem is mindenre és nem is tökéletes, de van. Az Orbán-kormány miatt kellett létrehozni, vagy a létező, de soha nem használt szabályokat aktiválni. Pontosan ezért sivalkodik drága kormányunk egy ideje, mert nem jön pénz, és úgy fest, a vétóval való zsarolás lehetőségét is kicsavarják a kocafocista kicsi kacsójából.

Nem sok idő kellett, és a magyar kormány bele is taposott Navracsics Tibor szájába, pedig ő hűséges rezsimszolga, nem ellenség. Mégis megszólalt a Kormányzati Tájékoztatási Központ, és azt üzente: márpedig Brüsszel támadja a gyermekvédelmi törvényt. Miután éppen Navracsics mondta ki azt, amit mindenki tud – kivéve a hárommillió agymosottat -, hogy ugyanis a jogállamisági eljárásnak nincs köze a homofób törvényhez.

Magyarázkodni kényszerül az igazságügy élharcosa is, ő nem is azt mondta, hogy megszorítások vannak a költségvetésben, hanem azt, hogy a kormány önmagán spórol. Ezt mondjuk eléggé nehéz lenne bebizonyítani, bár ha a jogászkodó kormány és a tetszőleges adatokkal barkácsoló statisztika összefog, csodákra képesek. Szóval dől a szar mindenhonnan, az csak koktélcseresznye a bili tartalmán, hogy Gajdics Ottót kivágták a Hír TV-től. Nem kell félteni Gajdicsot, bárhová teszi a párt, ő ott meg fogja állni a helyét. Végső esetben elmehet enyhíteni a pedagógushiányt, magyar-könyvtár szakos tanítóbácsikat biztosan mindig keresnek. Igaz ugyan, hogy nem túl jó a kezdő fizetés, de ha majd Brüsszel küld pénzt, emelni fog a kormány. Addig pedig hangulatjavítás gyanánt kap karácsonyra egy szem szaloncukrot. Ha jó év volt – vagy választás lesz – akkor akár kettőt is.

Összegzem a mondandómat. Baj van. Nem kicsi, hanem nagy. Az elvtársak egymást szaggatják széjjel, Orbán Viktor lapul, mint szar a fűben, a forint zuhan, az infláció szárnyal, pénz nem jön, ameddig el nem kezdik lebontani a NER-rendszerét. Legszebb ideje lesz átvenni Putyin technikáját, ott már 8 év börtönt kaphat az, aki külföldiekkel folytatott bizalmas együttműködéssel, vagy Oroszország biztonságát veszélyeztető nyilvános felszólalásokkal vádolható. Azt pedig majd a hatalom mondja meg, aznap mi veszélyezteti az ország biztonságát. Egyébként minden elnyomó rezsim, minden diktatúra ugyanattól az egyetlen dologtól fosik (és erre szokták ráfogni, hogy az ország érdeke ellen való): az igazságtól.

Jó ébredezést, kellemes napot kívánok mindenkinek!

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.