Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Miattuk rohad ez az ország, és ez nem tegnap kezdődött

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormányszóvivő hites ura, aki immár nem tulajdonosa a repülőgépgyárnak, tehát tökéletesen alkalmas honvédelmi miniszternek – pláne, mert tartalékos katonatiszt, és szorgosan felgöngyölítette a felmenői származását és hőstetteit – úgy véli, hogy ugyan nincsen szó háborús veszélyről, de a hon felemelkedésének záloga az, ha a fiatalok önként, dalolva és boldogan beállnak katonának. Ezért még tenni kell, mert az ármányos baloldaliak lerombolták a katonaság nimbuszát, na de majd most fel lesz az építve, s a haza fényre derül.

Egy pillanatig sem várom el, hogy a honvédelmi minisztert érdekelje a mezőgazdaság helyzete, a felsőoktatás, sőt, általában az oktatás állapota vagy az, hogy egyre kevesebb a jó szakember, egyre kevesebb fiatal szerez diplomát, ellenben a fél ország ott áll a külföldi tulajdonú gyárak és üzemek gépsorai és szalagjai mellett, és szereli össze a nemtommit. Aztán, ha beszarik a tudomány, kitör a recesszió, a külföldi tulajdonos elsőként nem az otthon lévő gyárait és üzemeit fogja bezárni, hiszen a saját honfitársainak kell elsősorban munkát és jövedelmet biztosítani, ezen nincs mit csodálkozni. Csodálkozni majd az a melós fog, akinek itthon nem lesz munkája és rádöbben, hogy a szaktudása csak ott, abban az egy gyárban, annál az egy szalagnál volt érvényes, sehol máshol. A nyugdíjasok már most csodálkoznak azon, hogy még meg sem érkezett a nyugdíjemelés, de már felzabálta az infláció. A munkavállalók egy része talán még nem érzi – már akik a versenyszférában dolgoznak -, mivel munkaerőhiány van, a cégeknek fontos megtartani a dolgozókat, ezért emelik a béreket. Most még.

Az országot eddig is nagyon sok ember hagyta el, rengeteg fiatal akár már önállóan, vagy még gyerekként a szüleivel. Aki sem sírvavígadva magyarkodni, sem az aktuális politikai elvárásokhoz idomulni, sem egy páfrány szintjén vegetálni nem óhajtott, az bizony elment, ha tehette. Vagy el fog menni hamarosan. A társadalom egészségi állapota általánosságban véve pocsék, az idősebbek egy jó része a nyugdíjkorhatárt sem éli meg, nemhogy dolgozni tudna. Na, ehhez képest én nem tudom, aki katonának áll, az mit tesz hozzá a gazdaság teljesítményéhez, de tartok tőle, hogy abból sem nyugdíj, sem bevétel nem lesz a gazdaságnak. Csakhogy a honvédelmet az államkasszából kell finanszírozni. Ha kevés a pénz, az első (második és harmadik) körben nem a beszerzésektől szippantja el a forrásokat, hanem a humán erőforrástól fizetésben, munkakörülményekben, juttatásokban, képzésben. Ennek az az oka, hogy rakétabeszerzésekből, hadifelszerelés vásárlásokból kurvasokat lehet lopni, fizetésekből, laktanyafelújításokból, szolgálati lakások építéséből pedig nagyon keveset. Mielőtt félreértődne a dolog: a világon mindenhol a költségvetés finanszírozza a honvédelmet, ezzel semmi baj nincs. A honvédelem fontos, tiszteletreméltó dolog, szüksége van rá minden országnak. Egy pillanatig sem állítok mást.

A honvédelem presztízsét lett volna idő helyreállítani az eltelt 12 évben. Semmiféle elfogadható magyarázat nincs arra, miért nem tette meg egyik Orbán-kormány sem, arra főként nincsen oka a frissensült honvédelmi miniszternek, hogy az elmúlt 13 év előtti elmúlt nyolc évet okolja bármiért. Sőt, ezt a szánalmas magyarázkodást már tegnap be kellett volna fejezni. Mi lett volna, ha Orbánék a veszett harácsolás helyett elkezdtek volna építkezni? Pénz volt fosásig, akarat kérdése volt, hogy mire költik annak a pénznek a kisebbik hányadát, aminek a zömét ellopták. Javaslom Szalay-Bobrovniczky Kristófnak, hogy amennyiben nem tetszik neki az, amit a saját területén lát, sétáljon el bátran valamelyik közeli stadionba, tekintse meg a gyönyörű trianonos emlékművek tömegét a településeken, esetleg látogasson ki a reptérre, amikor valamelyik fejest a levegőbe emeli a luxusrepülő, miután odafuvarozta a luxusautó luxustestőrökkel. Tehet egy futó látogatást Marbellán is, esetleg Mészárosék szép, új palotájában, Mészáros bármelyik vállalkozásánál, Rákay Philip filmforgatásán, bármelyik random templomban, akármelyik autó-, visszapillantótükör, akkumulátorgyárban, tetszőleges közpénztévé-stúdióban, propagandalap szerkesztőségnél. Vagy üljön ki augusztus huszadikán a Duna partjára és csodálja meg a levegőbe lövöldözött milliárdokat. De sürgősen fejezze be a vernyákolást, a visszamutogatást, mert rohadtul szánalmas. Nem a szocialista kormányokat kell vakarászni, hanem az elhízott főnökét kérje számon a Karmelitában. Őt, és senki mást. Pontosabban de, mást is. Önmagát és a szervilis, önző, a saját kis világában élő, pénzért és pozícióért bármit feláldozó, bárkit eltaposó, uborkafára kapaszkodó rezsimszolgákat. Miattuk rohad ez az ország, és ez nem tegnap kezdődött.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.