Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nehogy már az EU dobogós szegényházában ne fussa hamisítatlan fesztiválhangulatra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szerintem az alábbi örömhír még jövő héten is nagyon vicces lesz, úgyhogy kár lenne magunkba fojtani az örömünket. Azt írta a nemzetifideszes álhírügynökség szombaton, hogy Európa legnagyobb tűzijátéka lesz Budapesten augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén. Tök jó. Azt nem tudom, hogy augusztus 20-án Európában hány tűzijátékot tartanak, de ezek szerint már most biztosak lehetünk abban, hogy ez lesz a legnagyobb. Már csak azért is, mert augusztus 18. és 21. között még a tavalyinál is több programhelyszín és „hamisítatlan fesztiválhangulat” várja a látogatókat, és ezt még a háborús infláció vagy a 400 eurós forint sem húzhatja keresztül. De nem ám.

Lesz minden, ami egy hagyományos-illiberális-ezeréves féldiktatúrában ilyenkor nélkülözhetetlen: tisztavatás, légiparádé, zászlófelvonás és Szent Korona-látogatás, egyházi események, ünnepi szentmise, Szent Jobb-körmenet, mindenféle kikapcsolódásra és szórakozásra alkalmas Szent István napi rendezvény, könnyűzenei koncertek, fülbemászó slágerek, klasszikus zenei előadás, mindenféle megzabálható finomságok, az ún. street foodokat beleértve, divat, dizájn, hagyományos népi kultúra. Egy szavunk nem lehet már most sem, ellenben hálásak lehetünk,  hogy idén is megadják a módját az elvtársak. Hogy nekünk igazi örömünk lehessen a pár perces durrogtatásban. Hát mikor, ha nem gazdasági földbeállás idején fontos azzal dicsekedni, hogy mi a gatyánkból kilógó pucér seggünk nagyobb dicsőségére akkor is a legnagyobb tűzijátékot rendezzük Európában? Hát hogy mulat a mimagyarember, amikor éppen felélte az összes tartalékát, a seggére vert a családi kassza tartalmának, és a fizetését elvitte az infláció? Hát naná, hogy a Seychelle-szigeteken dubajozik. Hitelből. Hadd lássák a Holdról is, hogy mekkora ember ő.

Meg aztán ki tudja, hogy augusztus 20-án hány forint lesz egy euró, nyilván azt is meg kell majd ünnepelni. Mert előre, nem hátra. Adjunk a „hamisítatlan fesztiválhangulat” szájára, ha már Brüsszel nem küldi a lóvét a tanárok fizetésemelésére. És még véletlenül se essünk bele abba a hibába, amibe a szomszédban hanyatló V4-es Szlovákiában beleestek, ahol ezekben a vészterhes időkben 500 eurós egyszeri támogatást kapnak a tanárok és a közalkalmazottak. Nehogy már az Európai Unió dobogós szegényházában ne fussa egy kiadós és hamisítatlan fesztiválhangulatra csak azért, mert itt már minden pénzt elégetett a teljhatalom a választás megnyerésére, most meg két kézzel veszi vissza az április előtti hangulatjavító alamizsnát.

Ne hagyjuk magunkat megvezetni, mint azok a Szlovákiához hasonlóan szintén rojtosra hanyatlott nyugati országok, amelyek úgy vannak vele, hogy válságban visszafogottabban szórják a pénzt. Mutassuk meg nekik, hogy kell ezt csinálni egy olyan helyen, ahol a költségvetési hiány május végén már az egész évre kitűzött hiánycél 85 százalékát is elérte. Oda se neki, ne hallgassunk a károgókra, augusztus 20-án ünnepeljük meg a 150 százalékot. Tudjuk, hogy van mibű, hát hiszen a Nemzeti Kommunikációs Sóhivatal idén nem kevesebb, mint 50 milliárdot költ rendezvényszervezésre. Abból csak futja erre is. De ha esetleg nem, az se baj. Egyetlen dolog számít: ne engedjünk a hazaárulóknak, hiszen minden IS amellett szól, hogy bármiből és mindenből nálunk legyen Európa legnagyobbja. Jó, az életszínvonalra, az emberi jogok tiszteletben tartására, a populáció felnőtt, ivarérett állampolgárként kezelésre ezt pont nem érvényes, viszont minden másra igen: a korrupcióra, a nemzeti valutaromlásra vagy a hazug, agymosó propagandára fordított csilliárdokra.

Ugyan ha jól emlékszem már tavaly is nálunk volt Európa legnagyobb tűzijátéka, de az idei még annál is nagyobb lesz. Legyen is. Igaz, az egyiptomi rabszolgákkal vontatott náci sast nehéz lesz überelni, de igenis ragaszkodjunk ahhoz, hogy ha rongyrázó giccsparádéról van szó, akkor Európa tetején álljunk. Ne higgyük el, hogy rohadtul üres a kassza, kapaszkodjunk foggal és körömmel a szemet kiszúró, az idő töredéke alatt semmivé váló, értelmetlen, haszontalan pillanatnyi látványba! Ha nincs kenyér, akkor van cirkusz. Meg akciós csirkefarhát. Egyelőre. A hitelből mindenre futja. Jó, mindenre nem, viszont a prioritás a fontos. Az ápolók, pedagógusok, szociális rabszolgamunkások várhatnak. Legyenek türelmesek, mert a remélhetőleg még évekig dráguló idei vizes világbajnokság vagy a jövő évi atlétikai világbajnokság, de legrosszabb esetben a kétezerakárhányas olimpia megrendezésének nettó nyeresége sokszorosan kárpótolja majd őket.

Addig is mindent megér, hogy ellövöldözzünk egy raklapnyi közpénzt, hadd örüljenek a főispánok és vármegyék korában nélkülözhetetlen jobbágyok a mának, addig sem hülyeségeken jár az eszük, az üdvrivalgásban meg úgyse hallják a saját gyomruk korgását. A kivagyisággal nyakon öntött cifra nyomorúság csodálatos pillanata lesz ez a gigantikus, szemfényvesztő csinnadratta. Végre megint szó szerint ég a közpénz, a NER szarik ugyan Szent Istvánra is a cifra nyomorúságra is, de legalább méltó módon megünnepeltetheti saját magát. Európa legnagyobb tűzijátékával. Mert ne feledjük: mi, ezeréves mimagyarok megérdemeljük. Mindenből a legnagyobbat.

Aztán ha az utolsó nemzeti büszkeséget masszírozó petárda is kialudt, majd folyamodunk újabb hitelért, és majd lesz valahogy. Mert mi tudunk élni. És mert ehhez értenek a legjobban nagyjaink. Különösen a legkisebb nagy. A szemfényvesztéshez. Nem, dehogy azért csinálja, mert ebből is lehet kényelmesen lopni, hanem azért, hogy nekünk jó legyen. Mert ilyen áldott jó ember a tekintetes, főméltóságos királyjelölt úr, hogy a mi pénzünkből csinál nekünk szívet megdobogtató műsort, hacacárét, hitelből bulit. Lesz mire szerénynek lenni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.