Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kövér talicskázza a trágyát a kertecskébe, a jobbágyok faekével szántanak, a NER learatja a termést, Orbán pedig behordatja a saját magtárába

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Miközben gyönyörűen elücsörög az euro 401 forint fölött, Orbán Viktor pedig valamiért nem érzi szükségét, hogy meséljen arról, mi történt Brüsszelben. Pedig senkire nem tartozó, és a rajongóit leszámítva senkit nem érdeklő dolgokról nagy lelkesedéssel mesélget – unoka felügyelet, uborka kovászolás, telefonálás -, a mindannyiunk életét alapjaiban befolyásoló dolgokról olyan természetességgel kussol, mintha az az ő legszigorúbban vett magánügye lenne. Holott nem, kurvára közügy. Ha jól gondolom, már Macronnal sem olyan baráti a kapcsolat – legalábbis a háttéralkukból jó viszonyra lehetett következtetni akkor is, ha nem érzelmek, hanem érdekek mentén zajlottak a csencselések -, az Európai Unióval már régen nem az, de most sikerült 140 OECD ország közös döntését is megakasztani az egy darab csúti politikus-zseninek. Tehát már nem csak az összes uniós tagország összes EP képviselője és kormánya idióta barom, valamint hazaáruló, egyedül a magyar miniszterek elnöke a helikopter, hanem mostmár odáig fajult a női politikusok kezét faluszéli suttyó módjára csókdosó – és ezzel az országot kiröhögtető – légijármű, hogy ő egymaga jobban tudja, mi a jó 140 másik országnak, mint a 140 másik ország. Igaza van, 140 országot zsarolni mégis menőbb, mint 26 országot, plusz a saját országának polgárait. Nem tudom, mi lesz ennek a vége, de sajnos meg fogom tudni. Ugyanis az egész ország a saját bőrén fogja érezni, milyen az, amikor kompromisszumképtelen az, aki egyszemélyben dönt tízmillió ember sorsáról.

 A tárogató hangja mindannyiunk számára a magyar jellem egyik legszebb virágzása. Az ezer éve a magyarsággal együtt élő tárogató ezért a kedvenc hangszerünk – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken a szerencsi Rákóczi várban. (MTI)

Mielőtt többen megsértődnek a tárogató helyett, szeretném jelezni, hogy semmi bajom a hangszerrel, kimondottan kedvelem a hangját. Azonban valaki igazán szólhatna az egészen elborult ötletekkel előálló, minden létező helyen vadmagyarkodó és az emberiség kipusztulását vizionáló házelnöknek, hogy a tárogatót legkorábban is a 17-18. századra datálják az ezzel foglalkozó szakértők, nem csak nálunk létezik, a románok és a délszláv népek is sajátjuknak tekintik. Hogy egy hangszernek mi köze lehet a jellemhez, ezen belül pedig mi a fészkes franc lehet A magyar jellem, azt már nem is próbálom értelmezni. Azt azonban leszögezem, kiemelem, valamint aláhúzom, hogy én például nem szoktam sem lopni, sem hazudni, sem másokon átgázolni, sem ráerőltetni akárkire a saját baromságaimat. Úgyhogy vagy nekem nem magyar a jellemem, vagy másoknak. Az is igaz, hogy Kövér nertárs már régen kitagadta a nemzetből mindazokat, akik nem osztoznak az Orbán iránti feltétlen, alázatos rajongásában, úgyhogy különösebb meglepetés nem ért.

Szerencsről átugrott a házelnök Sátoraljaújhelyre – vagy időben megfordítva történt, nincs jelentősége -, és ugyanazt a baromságot adta elő, amit mostanában mindig, mindenhol előad. Akár fiúvécét avat, akár furulyaszót, mindig és mindenről ez jut az eszébe:

 A kormánypárti politikus kijelentette: a korábbiakhoz képest most annyiban van „új helyzet”, hogy túlságosan összetorlódtak a problémák, ráadásul olyan válságok is keletkeztek, amelyekre senki sem számított. Az ukrajnai fegyveres konfliktus például azzal fenyeget, hogy átlépünk egy harmadik világháborúba, a háború átterjed a frontállamokra, a Baltikumra és Lengyelországra, ennek pedig beláthatatlan következményei lehetnek – tette hozzá.
    Súlyosbítja ezt a helyzetet a „háborús uszítók” tevékenysége, a hivatásos politikusok mellett a Soros-féle szervezetek „szítják a tüzet”, ők látnak hasznot ebben a konfliktusban. Ez a veszély közvetlenül itt áll előttünk, de a „gyatra” európai vezetés, az Európai Unió és egyes tagállamok vezetőinek tehetetlensége miatt ezt a problémát nem lesz könnyű megoldani – mondta az Országgyűlés elnöke.
    Magyarországra kitérve Kövér László hangsúlyozta, az ország az elmúlt tizenkét évben „rendbe tette” a dolgait, a Gyurcsány-kormány által okozott válságot sikerült felszámolni és magasabb szintről tudta elkezdeni az építkezést. (MTI)

De megoldása is van ám a problémákra:

Arra a moderátori kérdésre, hogy mi lesz az Európai Unió sorsa és benne Magyarország szerepe, a házelnök úgy válaszolt, „a magunk kertjét körbe kerítve, benne rendet tartva próbálunk időt nyerni”.

Az igen! Ha semmi más, a körbekerítés már olyan kurvajól sikerült, hogy egyetlen szövetségesünk sem maradt. Semmi gond, Kövér talicskázza a trágyát a kertecskébe, a jobbágyok faekével szántanak, a NER learatja a termést, Orbán pedig behordatja a saját magtárába. Közben megállás nélkül szól az ezeréves tárogató. Közben lehet habzó szájjal szidni a világot, átkozni mindenkit, aki nem jár hímzett mellényben és bőgatyában templomba, aki szerint az embereknek van szabad akarata, gondolkodhat és dönthet másként is, nem csak úgy, ahogy azt mostanában a mindenre rátelepedő, egyre súlyosabb tüneteket produkáló kormányfő elképzeli. Kövér László, aki évtizedek óta megingathatatlan, hűséges és engedelmes szolgája Orbánnak nem is érti, hogy neki legfeljebb annyi kertje lehet, amennyi a házához jár, az ország nem a kormány kertecskéje, senkinek nincs joga körbekeríteni és sajátjaként kezelni. Azt hiszem, néhány elborult figura egyfajta új honfoglaláskánt éli meg Orbán hatalomra kerülését. A honfoglalással az a baj, hogy az egyedül a honfoglaló szempontjából jó dolog, de akik eredetileg azon a területen éltek, azok ezt nem így élik meg. Hiszen nekik volt életük, otthonuk, amit elvesznek tőlük az újonnan érkezők, őket pedig rákényszerítik arra, hogy átvegyék az újak szokásait, hitét, nyelvét. Ha nem teszik, kiirtják őket. Ha megteszik, felolvadnak, eltűnnek. Most valami ilyesminek lehetünk – sajnos nem tanúi, hanem – szenvedő alanyai. Kerítéssel, tárogatóval, Kövér Lászlóval zajlik a lelkek megtörése.

Jó ébredezést mindenkinek, mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.