Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minél szarabb, annál jobb, és kuss legyen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Olvasom én is, mint sokan mások is bizonyára olvasták, hogy a belügyminiszter szerint azért van rendőrhiány, mert jól megy a gazdaság, és a rendőrök keresett szakemberek a versenyszférában. Pintér Sándor a Károli Gáspár Református Egyetem Szabadegyetemén beszélt erről, ahol volt minisztertársa, és egyik aktuális cinkostársa, Trócsányi László rektor készített vele portréinterjút. Hát ja. Vannak dolgok, amiknek a feldolgozására a langyos-kellemes lábvíz hőmérsékletű időjárás is csak nyomokban hat ösztönzőleg, de 32 fokban ilyen típusú kincstárian cinikus, pofátlan kijelentések különösen nehezen mennek le az ember torkán. Odaseneki. Jövő héten állítólag 38 fok is lesz, úgyhogy tényleg kuss legyen.

Tehát hogy azt bohóckodták tekintetesék, hogy a fideszes rektor és EP-képviselő megkérdezte a fideszes belügyminisztert, hogy minek látja magát, az meg rávágta, hogy „rendőrnek”.

„A pályafutásomat a rendőrség alapozta meg (olajszőkítő parancsnokság – szerk.), a jogi ismereteknek a megszerzése, betartása, betartatása, a fegyelem kérdése, a szervezés és az irányítás összhangja – ezek azok a tulajdonságok, amelyek a Belügyminisztériumnak minden más területére is ki kell hogy terjedjenek”

– egyebek mellett ezt fejtegette Pintér Sándor, aki valamivel több mint 4 hónap múlva a legtovább hivatalban lévő magyar belügyminiszter lesz, és egyelőre nem is tervezi a nyugdíjba vonulást. Már feltéve és meg is engedve, hogy nincs az a népnemzeti cifra nyomorúság, nincs az az infláció, nincs az a 402 forintos euró, nincs az a méretes üzemanyaghiány és nincs az a hátrafelé menetelés az időben, ami az ötödik Orbán-kormányt elhajthatná a vérbe. Szigorúan a demokratikus népharag által.

Elsősorban szeretném kifejezni mély egyetértésemet az olajszőkítés bajnokának minekérzésével: én is úgy érzem, hogy Pintér Sándor valóban egy rendőr (sofőrből lett nyomozó, ITT egy valóban menő portré róla, amit nem Trócsányi készített), akinek fogalmam nincs, mi a túró köze lehetne bárhol a világon az oktatáshoz és az egészségügyhöz úgy egyébként se, de azok után, hogy lényegében azt állította az alája kérdező doktor Trócsányi alákérdezésére válaszolva (úgy látszik, frankón ez az új kormánypropaganda-műfaj: összeférhetetlen, bukott uniós biztosokból egyetemi rektorrá kinevezett pártkatonák PORTRÉINTERJÚKAT készítenek megbukni képtelen, dörzsölt, leválthatatlan pártkatonákkal), hogy a rendőrhiány magyarázata a gazdaság szárnyalása. Vagyis ha kurva szar állapotban lenne a magyar gazdaság, mint amilyenben nyilvánvalóan nincs, akkor lenne rendőr szarásig. És ez az alak fogja – merthogy ezzel is eldicsekedett a kíváncsi haverjának -, ősszel felmérni a magyar iskolások képességeit, jelentetni a tanárokkal, hogy szerintük mi az optimális osztálylétszám, és az egészségügyet is átszervezi. Rendőrileg. Ha már ez az ukáz.

Most azt hagyjuk, hogy az egészségügyi szőkítésnek milyen eredményei lehetnek, a koronavírus-járvány elég szépen megmutatta, hogy sem propagandával, sem rendpárti masírozással és vezényléssel nem lehet igazán hatékonyan életeket menteni, ellenben nem hiszem, hogy őszig kellene várni arra a megfejtésre, hogy osztályok, adott esetben iskolák összevonására kerül sor. Ez már csak azért is valószínű, mert a rendőr, akire rábízták a közoktatás menedzselését, az idézett tudósítás szerint egy büdös hangot nem szólt a pedagógusbérek emeléséről, a nagyívű portréinterjújában semmit nem mondott arról, hogy akkor majd ősztől majd most már tényleg elkezdjük tisztelni és megpróbáljuk megbecsülni a tanárokat, felszereljük az iskolákat, szakmailag mindent elkövetünk azért, hogy az oktatási rendszerből ezekben a vérzivataros időkben a legtöbbet kihozzuk. Nem, ez nem téma. Ha nincs elég tanár (mi másért érdekelné az 1970-es évek elejének belügyminisztériumi sofőrjét, hogy mi a francot gondolnak a tanárok az optimális osztálylétszámról, ha az sem érdekli, hogy éhenhalnak), akkor megvizsgáljuk a nagyobb létszámú osztályok lehetőségét. Zseniális húzás: kevesebb osztálynak kevesebb tanár kell. És tényleg. Ennek belátásához még csak jogi ismeretek sem kellenek, pedig Olajos Sándor azokat is időben elsajátította.

Hogy is mondjam csak másodsorban? Pintér Sándor ezennel a kanyarban előzve, unortodox dimenzióban felért Nagy Dumber Márton szintjére, pedig azt hihettük, talán nem alaptalanul, a sokévi csakafideszes átlagon végignézve, hogy egy komoly, az elvetélt rendszerváltás előtti diktatúrában szocializálódott és pallérozódott maffiózóval állunk szemben, aki parancsokat ad és parancsokat hajt végre, de azért Kósa-díjas baromságok igen ritkán hagyják el a száját. Ezek szerint ebben csalódnunk kellett: már annyire jól megy a nertársaknak, annyira sínen van az ország, hogy Pintér is megengedheti magának, hogy a Fidesz dumber-részlegével azonosítsák.

Vagyistehát. Azért van rendőrhiány, mert száguld a gazdaság. Azaz nem azért nincs rendőr, mert a rendpárti korrupció kormánya nem hajlandó még a hatalmát szolgáló erőknek sem versenyképes, emberhez méltó fizetést adni, ezért százával mondanak fel. Az van, hogy annyira kurvajól megy a gazdaság, hogy ezért nem tudják megfizetni a rendőröket  a piacon kézzel és lábbal kapkodnak a rendőrök után, akik nem győznek ellenállni a versenyszféra kísértésének. Mi hiányzott még most, hogy a világ legsikeresebb magyar gazdaságpolitikai évtizede után beütött az akciós csirkefarhát, a 400 forintos euró, a különadók, az ársapkás üzemanyaghiány és a romantikus történelmi zagyvaságokkal elmaszatolt alkotmányos gazemberségek Kánaánja? Van még aranyköpet a NER feneketlen mélysötét kútjában, amit még nem lőttek el, amivel nem próbálták minden idők legkorruptabb kormányzásának felelőssége alól kivonni magukat?

Olajszőkített Sándornak jár a hét legpofátlanabb kommentje szimbolikus nagydíj ezért az ócska beszólásért. Aminek a jelentése az, hogy annyira jól megy a gazdaság, hogy a rendőröket se tudjuk megfizetni. Nyilván. Biztos elmentek tanárnak az Aldiba. Extraprofitadó Márton se mondhatta volna szebben, pedig ő is elég szépen mondta. Azért drága minden, mert tavaly olcsóbb volt, és mert Magyarországnak nincs kikötője. (A triesztiben meg, amit milliárdokért harácsoltak össze és már rég üzemelnie kéne, még egy retkes csónak sincs a láthatáron.) Gulyás Dumb Gergely se mondhatta volna szebben, hogy azért nincs pedagógusbéremelés, mert Brüsszel nem küldi a zsetont. A KSH se hazudhatta volna szebben, hogy annyira jól megy a gazdaság, hogy a munkavállalók fele akár 275 ezer forint nettót is hazavihet áprilisban bruttó 507 ezer forint volt az átlagbér. Egyebekben meg benzinhiány azért van, mert Gyurcsányék a tizenhárom éve elmúlt nyócévben elkúrták. Azért 400 forint az euró és ezzel azért nincs semmi probléma, mert korábban 300 forint fölött is volt egy euró. Az infláció azért jó, mert nem rossz, és mert legalább lehet spórolni. Mészáros Lőrinc azért milliárdos, mert nem issza el, és mert legalább nem a gonosz külföldiek vágják a hátunkon a fát. Reggelig folytathatnám, de minek? Ez a tankönyvi esete annak, hogy ha Pintér úr kiállt volna és a jobbágyok fejére hugyozik, az sem lett volna ennyire megalázó.

Majd valamelyik kíváncsi mikrofonállvány egyszer igazán megkérdezhetné Pintér Sándortól, hogy az ő gecinikus észjárása szerint amennyiben rohadna a gazdaság, nem lenne rendőrhiány? Akkor jó.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.