Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A farkinca erőlködik, hátha tudja ő csóválni a böhöm kutyát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Remélem, akinek ma van a nagy nap, ügyesen és időben kitolta a kukát a ház elé, a szomszéd elé, vagy ahová szokta. Mindenki nyugodjon megfele, jó kormányunk alkalmazkodik az uniós szokásokhoz – a szabályokhoz és törvényekhez majd később, amikor már nem lesz semmi más választásuk -, első és legfontosabb lépésként átalakítják a vagyonnyilatkozatok rendszerét. Mindjárt más lesz, ha a tekintetes vármegye méltóságos főispánja (ha el nem basztam a titulusokat, de esküszöm, meg fogom tanulni, mielőtt deresre húznak a tiszteletlenségemért) uniós módi szerint írja bele a vagyonbevallásba a dolgokat. És persze a nagytiszteletű kormányzó úr is (ezt is gyakorolgatni fogom, hogy sikerüljön nagy kezdőbetűvel írni. És a magyar ember is fog menni nagy kezdőbetűvel, csak egy kis türelmet kérek alázatosan) beleírja a három pár zokniját és a húszezer forintos takarékbélyegét, ami van neki. Nem kell nagyon aggódni, ezután is minden tolvaj gazember mások nevén tartja majd a zsákmányt, de az nincsen is leírva semmi uniós szabályban, hogy ne lehetne ilyesmit. Sőt, ha áttérnek a bevett uniós gyakorlatra, még azzal sem kell fáradni, hogy mikor mit hazudtak, mert sem a családtagok vagyonnyilatkozatát nem kell leadni, sem az ingatlanokat feltüntetni. Lényegében persze semmi nem fog változni, legfeljebb a média nem fog egy hétre való témát találni a nyilatkozatok nyilvánosságra hozatala után.

Amúgy pediglen hasít az ország, csak a libsi (lipsi) hazaárulók nem látják. Mert például rendeztünk olimpiát? Nem. De azért sikerült elkúrni és ellopni annyi pénzt, amennyibe került volna? Simán! Van Paks2? Nincs. Elbasztak/elloptak már egy csomó pénzt ennek ürügyén? Simán! Vett nekünk a kormányzó úr kikötőt Triesztben? Vett ám! Már akkor is tudta mindenki, hogy az a szakasz egyáltalán nem alkalmas konténerek fogadására – ezt hazudták nagyuramék a póroknak -, ott lebeg rajta a békalencse három éve, de már most annyiba került, hogy akár egy kisebb szigetet is vehettünk volna, azon meg körben víz van. Most azt óbégatják, hogy a háború miatt drága a zeller? Nyilván. És ezzel párhuzamosan azért van rezsicsökkentés, mert Putyin elvtárs jó hozzánk? Aha. Na, akkor az hogy van, hogy Putyin miatt drága a zeller, és Putyin miatt olcsó a gáz? Tisztára meg vagyok zavarodva, hogy mit kell nekem most éreznem nemzetileg.

Azt írja a hvg.hu, hogy az ukránok a legjobban Vlagyimir Putyint, Aljakszandr Lukasenkát és harmadik helyen Orbán Viktort utálják. Én most egy kissé gondban vagyok, mert nem tudok dönteni, hogy mi legyen a sorrend. Majd töprengek még ezen. Az ország legokosabb vállalkozója pedig elkezdhet felkészülni a következő évek nagy építkezéseire, mert állatira kínos lenne, ha nem lennének várak. Stadion már van minden faluban, szállodákkal is jól állunk, de vármegye vár nélkül? Naugye.

Hogy a magyar miniszterelnököt a legszélesebb körben megszeressék a kontinensen, az ő közvetlen, hűséges és odaadó udvaroncai remek kis javaslatot készítettek elő. Mármint nem a magyarországi jogi, választási anomáliák megszüntetésére, dehogy. Az tökéletes úgy, ahogy van. A Fidesz-KDNP-nek az a nagyszerű ötletet támadott, hogy meg kellene reformálni az Európai Uniót, mert a jelenlegi formájában nem alkalmas arra, hogy dicső vezérünk otthonról, lábáztatás és lecsómelegítés közben irányítsa. Kezdésnek fel kell oszlatni az Európai Uniót, mert teljesen nem jó úgy, hogy mindenféle civilek szavazatán múlik, hogy ki kerül oda be. Úgy kell majd – Orbán tervei szerint -, hogy a nemzeti parlamentek küldik oda a nemzeti képviselőket. Na, miután nálunk véletlenül kétharmaddal túlburjánzik a fidesz a parlamentben, nyilván az EP-be egyetlen egy ellenzéki képviselő sem jutna be. Hát nem cukkancs? Ha már nem tudja a kormányzó úr meggátolni sem zsarolással, sem fenyegetéssel, hogy azok az EP képviselők, akik nem az ő seregébe tartoznak, szabadon dumáljanak, sőt, Kövér László sem veheti el tőlük a szót, az lesz a legjobb, ha oda sem kerülnek, hogy megszólalhassanak. Többé az EU nem vehetne fel hitelt (mert morcos a kicsi diktátor, hogy egyedül csak Magyarország nem jutott hozzá a pénzhez), valamint be kell fejezni az egyre szorosabb szövetségre törekvést, ámde bele kell írni az új alapokmányba, hogy kereszténységen alapszanak ők. Az EU-s intézmények jogkörét szeretné elvenni, helyette teljes vétójogot akar az országoknak (leginkább önmagának, mert neki a hobbija vétózni). Ja, és az a terv – mármint nem az unióban, hanem a fideszes parlamentben -, hogy el kellene ítélni az Oroszország ellen hozott szankciókat.

Ez legalább annyira röhögséges, mint amennyire ijesztő. Egyben reményt keltő is. Egyrészt én úgy látom, tökéletesen ledobta Orbán agya az ékszíjat, ő is, a környezete is felfogta, hogy nem győzhet az Unióval szemben. Márpedig a zökkenőmentes diktatúra legfontosabb eleme a korlátlan, megkérdőjelezhetetlen hatalomgyakorlás. Ez országon belül már majdnem tökéletesen működik, de mostanra egyértelművé vált, hogy az Európai Unió 450 millió polgára nem tiszteli, nem féli és nem tartja a gazdájának Orbán Viktort, pedig ez volt a terv. Sőt, mára már sem zsarolással, sem fenyegetéssel, sem sündörgéssel, sem könyörgéssel, sem piszkos kis alkukkal nem tudja elérni, amit akar. Világos, hogy ilyen helyzetben a farkinca erőlködik, hátha tudja ő csóválni a böhöm kutyát. Ha nem sikerül a terv – és innen szólok, hogy garantáltan nem fog sikerülni – mi más választás marad? Nekem van ötletem, de jó lenne, ha mindenki más elgondolkodna rajta. Lehetőleg addig, ameddig meg nem koronázzák a félművelt, törtető, ám alapvető vezetői (és emberi) készségeket felmutatni nem képes kocafocistát.

Jó ébredezést kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.