Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak így tovább, maradjon rajta, kedves miniszterasszony!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Majd aztán nehogy az legyen, hogy fogalma sincs, ki írta alá azt a papírfecnit, amivel az általa – legalábbis hivatalosan – irányított Igazságügyi Minisztérium soron kívüli fogyasztóvédelmi vizsgálatot rendelt el a Ryanairrel szemben. Láttunk már ilyet korábban Völner Kenőpénzes Pál és a lehallgatások engedélyezése tárgykörében a hajdobáló művésznő előadásában, úgyhogy nem csodálkoznék, ha Varga nagyságának fogalma se lenne arról, hogy ezúttal ki tolta fullba a tárcájánál a buzgómócsingoskodást. Miután bokros szappanoperává duzzadt a nemzeti kormány szabadságharca a fapados légitársaság ellen, amely sajnos nem úgy viselkedik, mint amihez az elvtársak szokva vannak, azaz mint valamennyi engedelmes birka.

A főispános, vármegyés őrület árnyékában is a tegnapi nap egyik  legfényesebb pontja volt, hogy a fogyasztóvédelemért felelős miniszter (legalább megtudtuk, hogy Varga Juditnak mennyi mindenért kellene felelnie, amire nem jut ideje, mert szabadságharcol Brüsszel ellen, azon köszörüli a gyermeteg facebookos piktogramjait, hogy Németországban mindmegfagynak az emberek és a pacalügyi rezsinépbiztost megszégyenítő módon küzd a rezsicsökkentés, azaz a népnemzeti nyomorúság megvédéséért) arra jutott, hogy számos fogyasztói panasz érkezik a Ryanairrel szemben. A tárca kedd délelőtti közlése szerint

a Ryanairről nemcsak az extraprofit-különadó áthárításával kapcsolatos bejelentések érkeztek, hanem a fogyasztóvédelmi hatóság tapasztalatai szerint minden évben számos fogyasztói panasz is érkezik a légitársasággal szemben, többségében járattörléssel, nem megfelelő tájékoztatással, poggyászkezeléssel és az utasokkal való kommunikációval kapcsolatban. A jövőbeli panaszok megelőzése érdekében a Ryanair-ügyben a kormányhivatal folytatja a hatósági vizsgálatot, és a panaszok nagy száma miatt a fogyasztóvédelemért felelős miniszter a társasággal szemben soron kívüli témavizsgálatot rendel el. 

Ez a hivatalos szöveg miután múlt héten Nagy Márton gazdaságfejlesztési zseni (aki szerint azért drágább minden IS idén, mert tavaly olcsóbb volt) és a Ryanair-vezérigazgató Michael O’Leary egymásnak feszülése volt a slágertéma, amibe meglehetősen átlátszóan belefosott a propagandaszennymédia is, és már mindenki mindenkit bocsánatkérésre szólított fel. A Ryanair nemhogy nem kért bocsánatot, de Nagy minisztert szólította fel bocsánatkérésre. Túl sok fantázia nem szorult a dekázó hegedűművész által irányított minisztérium közleményébe, a többi mellett már megint a hangnemet, a stílust kifogásolta a magyar közbeszéd földbe döngöléséért felelős nemzetikonzervatív kormány igazságügyi zavaróállomása, az alábbiak szerint:

„Az a hangnem, amit a Ryanair vezetése ütött meg a magyar kormánnyal szemben az elmúlt napokban, a panaszok alapján általánosan előfordul a cég részéről az utazóközönséggel szemben is, ami megengedhetetlen. A Ryanair bocsánatkéréssel tartozik, elsősorban az utazóknak”.

Tökéletes egyébiránt a saját gazdasági semmihez nem értése és korrupt becstelensége (beleértve a közös kasszából finanszírozott választási kampányt) okán némiképp kínos helyzetbe került állampárt háza táján a munkamegosztás. Vargáék akcióba lendülését hétfő este megelőzte a Földi László nevű rosszarcú kém és propagandista neje által gründolt, bevallottan a nyílt társadalom ellen szabadságharcoló alapítvány hepciáskodó közleménye, amiből kiderült, hogy hazafias kötelességből feljelentették a Ryanairt a fogyasztóvédelemnél, mivel szerintük a légitársaság a weboldalán megtévesztő üzeneteket jelenít meg a magyarországi fogyasztók számára. Valóban tűrhetetlen, hogy miután a Magyar Nemzet nevű fideszes kanális forrás megjelölése nélkül azt állította, hogy az utasok tömegesen mondják le a Ryanairnél a magyar kormány extraprofitadója miatt visszamenőleg is megemelt jegyárakat, és a már kifizetett júliusi jegyek 60 százalékát lemondták az utasok, a cég kiírta a honlapjára, hogy hazudnak róluk.

Úgy gondolom, hogy mimagyarok megérdemlünk némi szórakozást az április 3-a utáni totális reménytelenség 36 fokkal nyakon öntött sivatagában, noha valójában semmi szórakoztató nincs abban, amit a kormány művel a Ryanairrel, és akkor sem lenne, ha bármi esélyük lenne jól kijönni ebből az ügyből. Ebben a Soroson soron kívüli utasítgatásban is az a szép, mint az összes többiben. Hogy mennyire leplezetlenül, gátlástalanul használnak papíron független állami szerveket a saját politikai túlélésük és kommunikációs rablókormányzásuk érdekében. Miközben jogállamisági eljárások kereszttüzében, a nem érkező uniós források nem érkezésének ismeretében, az ország kiüresített kasszájának terhére csapkodják magukat a földhöz.

Felelős, tapasztalt, hozzáértő kormány, az. Nem is lehetne önleleplezőbb, hogy miközben a Ryanair évek óta így működik, azaz feltételezem, hogy az Igazságügyi Minisztérium által felügyelt fogyasztóvédelem tudtával, beleegyezésével és mély kussolása mellett minden bizonnyal évek óta követnek el mindenféle jogsértéseket, a hegedáló nagysága pont akkor döbbent rá ezek súlyosságára és pont akkor kezdeményez vizsgálatot, amikor teljesen véletlenül igazuk van, és a kormánynak semmilyen jogi eszköz nincs a kezében arra, hogy igába hajtsa őket. Tehát Varga Judittól Földi Lászlóig, Nagy Mártontól a Magyar Nemzetig 12 éven keresztül nagy ívben szartak a fogyasztók védelmére, aztán amikor kiderült, hogy az agyatlan sarcot nem fogják alázatosan benyelni, akkor az egész korrupt, becstelen bagázs A FOGYASZTÓKRA hivatkozik, elfogadhatatlannak tartja, elvárja, a leghatározottabban elutasítja, „a háború árát ugyanis nem a magyar családoknak kell megfizetniük”.

Ha valakinek a múlt hét dacára kétsége lett volna afelől, hogy mi folyik itt, ez utóbbi passzus rávilágít a soron kívüli cseszegetés mibenlétére. Már csak azt nem értem, hogy amennyiben a háború árát nem a háborúban részt nem vevő magyar családoknak kell megfizetniük, akkor a háború árát miért kellene a háborúban szintén részt nem vevő Ryanairnek megfizetnie azért, mert a Rogán-központban a háború ára fantázianevet adták a Fidesz nevű párt választási osztogatásának és évtizedes felelőtlen, korrupt gazdaságpolitikájának? A választ mindenki tudja, akinek kettőnél több agysejt kereng a fejében, mint ahogy a Varga Judit-féle kormány is pontosan tudja, hogy a világon semmilyen eszközük nincs arra, hogy a légitársaságok esetében különösen értelmezhetetlen extraprofitadó áthárítását megakadályozzák. Azaz pontosan tudják, hogy végül így is, úgy is a józan gondolkodástól megvédett magyar családok fogják megfizetni a Fidesz választási osztogatásának és évtizedes korrupciójának háború árát.

Szóval csak így tovább, maradjon rajta, kedves miniszterasszony! Alig várom, hogy a Ryanair is itt hagyja a francba ezt a szuverén földi paradicsomot, kenjék a hajukra az extraprofitadóval megterhelt jegyeiket, mimagyarok büszkén repülünk 100 ezerért Londonba az onokákhoz, majd kifizetjük másnak a dupláját is szívesen. Maradjon rajta, kedves miniszterasszony! Minden elképzelhető és elképzelhetetlen ürüggyel menjenek neki a Ryanairnek, ahogy annak idején a CEU-nak nekimentek, jöjjön majd a pofára szabott törvény, üldözzék el a francba ezeket a mimagyarokat nem tisztelő geciket, mert attól nekünk, tiszteletért toporzékoló mimagyaroknak tuti, hogy jobb lesz. Vagy a francokat lesz jobb, de a nertársakat ez úgyse érdekli, ők 30 éve se Rynairrel repültek, és holnap se azzal fognak. Reméljék, hogy a most éppen a Ryanair ellen irányuló háborús propagandával zabáltatott nép nem veszi észre, hogy mekkora irgalmatlan lecsúszással jár az, hogy Orbánnak és bandájának szó szerint bármi áron hatalmon kellett maradnia. Maradjon rajta, kedves miniszterasszony és szóljon az egész haveri gárdának, hogy ne engedjék el a dolgot! Süllyedjenek még mélyebbre, aztán a végén, amikor kiderül, hogy nem mindenki ugrál úgy, ahogy a magyar kormány fütyül, vagyis az illiberalizmus porcelánbolti elefántként dúlásának is vannak még korlátai, akkor majd tegyenek úgy, mintha ott se lettek volna. Hátha bejön.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.