Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bogár László: Magyarország az európai keresztény fehér ember maradékát védené meg attól, hogy lelki, erkölcsi, szellemi értelemben kiírja magát saját történelméből

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Magyar Hírlapban egy olyan írás jelent meg, amelyet nem tudom, hogy lehet-e komolyan venni, mindenesetre mivel az megjelent a kormány egyik propagandaoldalán, ezért kénytelen vagyok foglalkozni vele. A Bogár László nevű közgazdász jegyzi a cikket, aki egyébként megszállottja annak a gondolatnak, miszerint minden háborúért és a világban történő változásért az Egyesült Államok felelős. Kifejtette korábban azt is, hogy konkrétan az ukrán-orosz háborúban is az USA a ludas, nem pedig az oroszok, hiszen ők csak megvédik magukat. Most viszont igen érdekes gondolatokat fejtett ki nem csak az EU-val kapcsolatban, hanem azzal kapcsolatban is, hogy mi a szerepe Magyarországnak ebben a közösségben.

Fontos előrebocsátani, hogy az európai integráció csak azért jöhetett létre, mert a második világháború után már minden dimenzióban világbirodalomként fellépő Amerikai Egyesült Államok számára ez a globális hatalma érvényesítésének az eszköze volt. Ez azért lényeges, mert ami azóta lezajlott és mostanában is történik Európában, az minden esetben az amerikai világbirodalmi érdekek megjelenítése.

Hogy volt-e szerepe az Egyesült Államoknak abban, hogy annak idején létrejött az EU, az nem vitás. Lehet, hogy másként nevezték és közel nem volt annyi tagja, mint a mai szövetségnek, de ez alapozta meg a mai Európai Uniót. A cél viszont az volt, hogy több világháború ne következhessen be, hiszen a kontinens már így is elképesztő veszteségeket szenvedett el, semmi szüksége nem volt még egy értelmetlen, több millió ember halálát okozó és a gazdaságot teljesen tönkretevő háborúra. A nagyhatalmak tehát megegyeztek abban, hogy inkább a békés együttélést választják, ami később az EU-vá alakult, amelynek mi is tagjai lettünk a kétezres években. Ennek köszönhetően lehetőséget kaptunk arra, hogy felzárkózzunk Európához, de mivel a politikai elit inkább a saját zsebe kitömésével volt és van elfoglalva a mai napig, ezért ez a felzárkózás soha nem történt meg.

Ez viszont nem az EU vezetésének a hibája, hanem a magyar választópolgároké, akik negyedszerre is újraválasztottak egy diktátort. De most nem is ez a fontos, hanem az, hogy ez a közgazdász-propagandista minden mögött az Egyesült Államok érdekeit látja, miközben ha az EU képes lenne a jobb működésre, már régen erősebbé válhatott volna, mint az USA valaha is volt. Nagyobb számú lakossággal rendelkezik és a közös gazdasága is jelentősebb lehetne, de ehhez az kellene, hogy szorosabbá fűzzék a kapcsolatot az egyes országok és a bürokratikus, akár évekig tartó tárgyalások helyett gyorsan szülessenek döntések. Emiatt – illetve Orbán állandó ellenszélben vizelése miatt – felmerült az, hogy megváltozna a vétójog intézménye, és ezentúl a többség döntene egyes kérdésekben, amit azt jelenti, hogy nem lenne elég az, ha egyetlen ország – élve és/vagy visszaélve a vétójogával – megakadályoz egy-egy fontos rendelkezést.

Emiatt azonban Bogár attól retteg, hogy Magyarországtól elveszik az egyetlen lehetőséget arra, hogy megvédje Európát önmagától. Igen, ez az ember komolyan hisz abban, hogy Orbán az, aki megmentheti még a kontinenst, és ha elveszik tőle ennek az eszközét, akkor súlyos válság elé nézünk. Lássuk, ezt hogyan fejtette ki a cikkében.

A globális birodalom „valóságipari művei” által legyártott hamis valóságok ketrecében tárolt Európa a dolgok néven nevezéséhez már sem tudással, sem kellő bátorsággal nem rendelkezik, így Magyarországra vár az a történelmi léptékű feladat, hogy megvédje Európát önmagától. A vétó intézményének felszámolása arra szolgál, hogy Magyarországot képtelenné tegyék e történelmi feladatának betöltésére. A dolog nem új, mert a 907-es pozsonyi csata és a nándorfehérvári győzelem is arra szolgált volna, hogy Európa felfogja, szellemi értelemben végveszélyben van. A „kereszténység védőpajzsa” fordulat ma is szó szerint értendő, hisz Magyarország az európai keresztény fehér ember maradékát védené meg attól, hogy lelki, erkölcsi, szellemi értelemben kiírja magát saját történelméből. Meglátjuk, sikerül-e.

Magyarország feladata megvédeni Európát önmagától, amely feladat teljesítésére Orbán Viktor vállalkozott, de az EU megpróbálja őt ellehetetleníteni ezen feladatában. Értem. Csak az lenne a kérdésem, hogy Bogár László jól érzi-e magát? Nekem nem úgy tűnik, mert ezt követően sem állt le, azt állította, hogy Magyarország az európai keresztény ember maradékát védené meg önmagától. Európában tehát csak és kizárólag fehér, keresztények élnek, akiknek a megvédése történelmi feladatunk. Mennyire elmebeteg gondolat ez, a XXI. század Európájában? Európa egy kulturális olvasztótégely, ahol élnek zsidók, muszlimok, fehérek és feketék, sőt még ázsiai származásúak is. Európa a gyarmatosítás óta már nem csak fehér emberekből áll, hiszen a gyarmatosítók a saját érdekeik érdekében rabszolgaként idehozattak feketéket, akiket a saját maguk javára használtak. Ők idővel szabadságot nyertek, és állampolgáraivá váltak a különböző országoknak.

De az sem igaz, hogy mindig keresztény lett volna Európa, hiszen a keresztes hadjáratok előtt, amikor is Európa több népére is ráerőszakolták a kereszténységet, más vallások voltak jelen. Spanyolország jelentős része például évszázadokig muzulmán volt, hiszen azt a mórok uralták, aztán jött a spanyolok által a mai napig dicsőített keresztény uralkodó páros, aki belovagolt Spanyolország déli részeire, és felajánlotta a zsidóknak és muzulmánoknak – akik évszázadokig békében éltek egymás mellett -, hogy vagy megtérnek, vagy eltakarodhatnak, amerre látnak. Nem tudom, miért annyira büszke arra több európai polgár is, hogy Európában ma már a kereszténység a meghatározó vallás. Ez a korábbi erőszakos térítés eredménye, nem pedig az emberek szabad akaratának megnyilvánulása.

Magyarországnak nem feladata a kontinens megvédése, pláne nem Orbán által. Ha Orbánra hallgatna a kontinens, akkor vélhetően éveken belül újabb harcok robbannának ki az országok között. Orbán egy nacionalista elvetemült vezető, akinek ha nem kötné meg a kezét az EU, nem biztos, hogy nem vetemedett volna már arra, hogy megpróbálja visszaszerezni a Trianon idején elvett területeket. És erre az emberre kellene hallgatni?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.