Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szinkrontolmácsra se telik, aki lefordítaná az uralkodó felsőbbség szavait alattvaló magyar nyelvre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: szerű

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Még mindig nem érett meg kend a hazajövetelre. Mást ne mondjak, még fideszül se tud. Márpedig a világválogatott (digóvezérelt, angol, német és franciagyarmati gyártmányokkal spékelt) nemzetiszerű tizenegyünk történelmi győzelme után már a Tankcsapda is maholnap templomi zsoltárokra hangol néhány redves tízmillióért, kendnek meg még mindig nem indult meg a nyáltermelése, ami alkalmassá tenné a kolostorszolgálatra. 

Miután tradicionálisan öntelt, nemzeti belsőgyarmattartó rasszistaként (ha nem értené, akkor konzultáljon ez ügyben Kossuthtal) 4:0–ra legázoltuk a hivalkodóan antirasszista külső gyarmattartókat, a diadal mámorától elalélt diktatúra akár jogszerűnek is tekintené a kend haza hurcolkodását. De a tata még mindig nem tartja észszerűnek. Mert az illiberálisan jogszerű bizony nem fegyvernek látszó tárgy, hanem atombomba! 

Tudom én – és a nagyi is mondta -, nem kellene nekem mindig mindent meghallani, meglátni. De hát mit csináljak? Ne gondolja kend, hogy ettől könnyebb nekem az élet. Ráadásul szinkrontolmácsra se telik, aki lefordítaná az uralkodó felsőbbség szavait alattvaló magyar nyelvre. Gondolja csak el, 2010-ben még csak 93 szócsavaró, 2021-ben már 1281, ma pedig már 1872 szószobrász faragja a magyar nyelv kopjafáját a miniszterelnöki hivatalban. Főállásban. Mert most éppen munkaalapú társadalom vagyunk.

Meg is van az eredménye. Tényleg csak elrettentés gyanánt, hogy hazavágyódását okkal türtőztesse kend, ide másolok egy cég falára biggyesztett hivatalos szövegű plakátot a tao-esővel áztatott kisvasút- és Holdjáró bázisról: „FELHŐ ALAPÚ, OKTATÓI SEGÉDLET NÉLKÜLI HÚROS HANGSZEROKTATÁS MEGVALÓSÍTÁSA” Vissza nem térítendő támogatás összege 69,75 millió forint”. 

Biztos emlékszik még kend, hogy egy időben nagy rössel nekiszaladtunk, hogy legyen itt tudás alapú társadalom. Jelentem, én kegyelem szín kettessel el is végeztem a nyolcat, mert a polgármester úr szólt az igazgató úrnak, hogy kéne még egy közmunkás, mert most van rá keret, és ha most visszaad a suskából, akkor jövőre tuti kevesebbet adnak neki. Ezért aztán a szüleim áldásával gyorsított eljárással papíron megokosodtam. 

Alkalmas vagyok egészségileg, a munkavédelmi oktatásról is papírom van, a gereblye, ásó + lapát, sőt vasvillaforgatásból meg egyenesen rutinos vagyok, mert nyulaztunk a bátyámmal. Ami azt jelentette a gyakorlatban, hogy ő sarlózott (mert fiú, meg öregebb), a többi dolog (etetés, ketrectakarítás, stb.) meg az én dolgom volt. Volt. Merthogy megcsípte a nyulainkat a kórságos szúnyog és mind megdöglött, ezáltal az ásó- és lapátkezelési tudományom elmélyítésére is alkalom adódott. A tata morgolódott is, mert én kétbalkezes és lábas vagyok, itt meg mindenki jobbos. A különcségem miatt az ásó taposóját át kellett tenni a másik oldalra, mert ezek a kínai cipőtalpak nem ásó kompatibilisek.

Kend is tudja a passzítás az nagyon fontos; „suba a subához, guba a gubához”, vagyis diktatúrák idején mi rendszeresen és alaposan elpáholjuk az angolokat fociban. Ezt úgy mondta az osztályidegen szülők gyerekeként kommunista népköztársasági ösztöndíjjal Amerikában doktorált szabaddemokratából lett keresztény földesurunk: történelmi szükségszerűség. És ő aztán nagyon tudja az ilyesmit. Ezért is került az egészségügy és az oktatás a belügyérhez. A passzolás miatt. 

Tessék szívesnek lenni mérlegelni hová jutnánk jövőre, ha nem lenne rend ebben a két ágazatban. Ez belügyszerű. Most meg pláne időszerű is. Sőt. A tizenkettedik órában van, pedig még mindig öten is jelentkeztek az idén fizika tanár szakra. 

A nagyi is mondta. Mert az hagyján, hogy telihold volt, meg egy vonalban voltak az égitestek, de még mindezek tetejében jött az a fránya hidegfront is, és ezek együttes erővel ébren tartották a nagyit, és mióta a tata nem cigizik, nem is horkol, és a nagy csend miatt bekapcsolta a tévét, hogy legalább az zörögjön, mert olyan csend volt, mint a kriptában. Így aztán tudomást szerezhetett arról az én nagyikám, hogy az ifjúkommunista kubai VIT küldött muzsikus beleöregedve a kereszténnyé vált közpénzesőbe, filmet csinál a szocializmus ellenes életútjáról, küzdelméről. A többi 150 csatornán vagy öltek/helyszíneltek, vagy szerelmeskedés szerűen szexelést mímeltek. 

Hanem! Az egyik csatornán (lehetett tán éjfél is) egy koma a másik komának magyarázott egy grafikont. Valahogy, valamiként más hangszíne volt. Nem emberszerű, hanem tárgyilagos és emberi. A grafikon a magyar szabadalmak számának alakulását ábrázolta a kezdetektől napjainkig. Tudós ember lehetett az illető, mert kérdezett és nem kioktatott. Arra kereste a választ, hogy miért volt a kádári időkben évi nyolc ezer tudományos felfedezés Magyarországon, most meg nyolcvan magyar, de ebből is harmincat külföldön jegyeztek be?

Ezen a kérdésen a nagyi sokáig és olyan mélyen elgondolkodott, hogy el is aludt, a tata vette ki a kezéből a távkapcsolót, amikor a menetrendszerinti urológiai karbantartó sétájára ment.

Reggelinél előjött ez a téma és nagyon sajnálta a nagyi, hogy nem tudta meg, mire jutott az az ember az éjszaka a tévében. Mondanom sem kell, hogy a tatával ők egyből, kapásból egyetértettek az okokat illetően. Nem nagyon értettem őket. Jó. Legyünk pontosak: egyáltalán nem. A kend bölcsességéből is kitelik, gondolom, néhány magyarázat. Nekem is van. Nemzeti, keresztényéletszerű: a Mészáros Lőrinc birtokain megterem a „mimagyarok” minden szükségletét kielégítő hemehumi, és nem kell semmit ki- és feltalálni! Az az évi 50 + 30 felfedezés pedig az uniós joghézagokból összejön.

Tessék az egészségre vigyázni, mert megint combosodik a Covid!

Mirtill

Bütyökfalva, 2022. június 19.                                 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.