Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ennyire nem lehet túltolni az aljasságot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Hazai forrásból meglátjuk, hogy mi biztosítható”

ezt a semmitmondó, arrogáns, nyomorult kijelentést bírta tenni Gulyás Gergely miniszterelnökségi mindenes miniszter a pedagógusok béremeléséről a rendes miniszterelnöki igehirdetés helyett péntekre időzített kormányinfón. Mint a propagandahablaty nyomán ismert, a kormány az uniós helyreállítási alapból (!!!) adna háromszor 10 százalékos béremelést az egyre fogyatkozó számú, sztrájkjoguktól megfosztott pedagógusoknak, de ugye az is ismert – még ha Rogánék nem is reklámozzák -, hogy ez a pénz a jogállamisági problémák miatt továbbra sem hajlandó megérkezni Brüsszelből. Mivel azonban Orbán Viktor egyedül van, ezért az ő fizetésemeléséhez nem kell megvárni, hogy Brüsszelből küldjék a lóvét, és amúgy is ő megérdemelte az emelést. A tanarak is megérdemlik, csak nekik nem jut, mert a NER-t működtetni rohadt sok pénzbe kerül, és háborús infláció van, és a brüsszeli szankciók miatt mindmeghalunk. Jó, ezt nem Gulyás mondta, de egyáltalán nem áll távol a valóságtól.

Ezért aztán – mivelhogy minden idők legsikeresebb magyar kormánya olyan állapotba hozta az országot, hogy a dübörgő, versenyképes, ütésálló magyar gazdaság mindent is kibír és csodákra képes, leszámítva a nemzet napszámosainak emberhez méltó bérezését – azt bírta kitalálni ez a hatalmas intellektusú, jóllakott óvodás sztárjogász, hogy az ellenzéki pártok tehetnek a tanárok béremelésének elmaradásáról. Pontosabban mindenki tehet róla, a magyar kormány speciel nem. Gulyás Gergely a propagandáért felelős Rogán-központ retek slágereinek dallamára azt állította, hogy az ellenzéki politikusok azért küzdenek, hogy az uniós pénzt továbbra se fizessék ki Magyarországnak. (Szegény Ujhelyi István, szegény Karácsony Gergely…)

Nem ez volt az egyetlen szívlapát-pozitív kijelentése a jóllakott miniszter úrnak (a Kirill nevű háborús bűnpártoló bűneinek bagatellizálása vagy a Bajnai-kormánynak tulajdonított, a valósággal köszönőviszonyban nem lévő 310 feletti forint-euró árfolyam is megérne néhány misét), de én már ott elvesztettem a fonalat és a kultúremberi viselkedésre való hajlandóságomat, amikor egy másik beszélő öltöny, akitől pár napja megkérdezték a parlamentben, hogy mikor és mennyivel szándékozzák emelni a pedagógusok bérét (tekintve, hogy egy 50 százalékos béremeléssel is csak a nemzetgazdasági diplomás átlagbér közelébe, és nem fölé sikerülne feltornázni a pedagógusbéreket), levezette, hogy majd akkor fognak a tanárok a háromszor 10%-os még meg sem kapott béremelésnél is nagyobbat kapni, ha kevesebb elhibázott szankciót hoznak Brüsszelben Oroszország ellen.

Már akkor bejött a képbe Brüsszel is, az ellenzék is, miközben ezek a Rétvári- és Gulyás-félék úgy pöffeszkednek az egyik rendeleti kormányzástól a másikig, hogy a tanárok fizetését még mindig a 2014-es minimálbérhez kötik (ellentétben a saját tetves fizetésükkel, ugye). Vagyis még a kanyarban nem volt a moszkvai gazdájuk háborúja, ergo az ellene hozott elhibázott brüsszeli szankciók se, és akkor sem futotta béremelésre, csak melldöngetésre. Ennek megfelelően a pályakezdők alapbére nem is éri el a garantált bérminimumot, ha nem egészítik ki nyüves 16 ezer forinttal, hogy legalább a nettó 173 ezer keservesen kijöjjön. Ami 400 forintos euróval számolva kemény 432, 5 eurót jelent, így nem csoda, hogy tanárnak kis túlzással már a sánta kutya nem megy, ha nem kényszerítik vizes kötéllel. Történik mindez úgy, hogy már tavaly rekordot döntött a betöltetlen tanári állások száma, az ország egyik legjobb gimnáziumában pedig 160 ezer forint volt egy tanár alapfizetése.

És akkor jönnek ezek a megélhetési cselédei a gazdájuknak és arról pofáznak, hogy ők, a nemzeti-polgári-keresztény kormány a mindent elhibázó Brüsszel helyreállítási alapjából finanszíroznák a fizetésemelést, amit azért nem tudnak megtenni, mert az ellenzék. De mi köze a magyar pedagógusok bérének az uniós forrásokhoz? A mimagyarok mi a francért fizetnek adót? Azzal mi van? Mielőtt az Európai Unióhoz csatlakoztunk volna, a tanárok soha nem kaptak béremelést? Valamelyik funkcionális nertárs, akit többé és kevésbé megbecsült tanárok tanítottak a középiskolában, mesélhetne egy őszintébb pillanatában arról, hogy miként lehet egy egyszeri EU-támogatásból akárhány százalékkal megemelni bárkinek a fizetését évekre. Ez nem egy állandó kiadási eleme az unortodox magyar költségvetésnek? Hogy a tetűbe van az, hogy ebből a mindenkit mindentől megvédő költségvetésből valahogy az egészségügyre, az oktatásra, a szociális szférára nem jut? Mire döngeti a kákamellét Szijjártó hetente, hogy így megvédték, úgy megvédték, amúgy felpörgették, az új világrend nyertesei vagyunk, csak Brüsszel menjen a jó kurva anyjába?

Nincs annál szánalmasabb produkció, mint amikor a 13. éve alkotmányozó teljhatalom – amelynek ráadásul a legutóbbi brutális győzelmét még a párhuzamos univerzumból is látni lehetett -, a három éve gyakorlatilag rendeletekkel kormányzó, végtelen uniós forrás fölött diszponáló, a világtörténelem alighanem leghosszabb ideig tartó nemzetközi gazdasági konjunktúrája idején uralkodó maffia több mint egy évtized kizárólag saját hatáskörben elkövetett mulasztásait, elkúrásait a sárba tiport, szarba vett ellenzékére próbálja rákenni. Beleértve az uniós források befagyasztásának bűnét is, amivel most megpróbálnak elegánsan gyáva módon kihátrálni abból, hogy az összeomlás szélére lavírozták a közoktatási rendszert. Minden más mellett.

Milyen köpedelem érvelés ez? Miféle nyomorúságos beismerő vallomás ez már megint? Mi a francot jelent az, hogy az ellenzék miatt nem érkeznek az uniós források, ergo az ellenzék miatt nem futja a nemzet napszámosai bérének emelésére? Mi a jóistenről beszél Gulyás Gergely, mi az egymás után rakott hülyeségeinek jelentése? Hogy a Fideszt azért szavazták meg zsinórban négyszer az ország élére, hogy benyögjék, hogy képtelenek megvédeni az ország érdekeit? Milyen országét, amikor egyetlen foglalkozási csoport béremeléséhez is Brüsszel kell küldje a pénzt? Hát ha a semmilyen hatalommal nem rendelkező, több mint tíz éve lesajnált, eltemetett, körberöhögött és földbe döngölt ellenzék képes elérni, hogy az ország ne jusson hozzá azokhoz az uniós forrásokhoz, amelyekhez egyébként minden más ország hozzájutott (igen, már Lengyelország is félig sínen van e tekintetben), akkor az azt jelenti, hogy a Fidesz alapvetően és minden böffentésében AL-KAL-MAT-LAN az ország vezetésére, nemzetközi érdekérvényesítési képessége nulla, ha holnap eltakarodnának, az is késő lenne. Egyszerűen ennyire nem lehet túltolni az aljasságot. Akkor sem, ha dehogynem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.