Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magyarok ne izgassák fel magukat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, lazulós, szép szombatot kívánok mindenkinek! Pihenjünk egy jót az elmúlt hétre, kiemelten a tegnapi kormányinfóra. Gulyás Gergely önmagában is jelenség, de amikor igen necces helyzetben kell megvillantani az intellektusát, egyenesen kivirágzik. Most tudhattuk meg tőle, hogy a magyar kormány kész a kompromisszumra, csak jöjjön már a pénz az unióból. Gyanítom, a kompromisszum alatt azt kell érteni, hogy majd átirkálnak néhány jogszabályt, törvényt, akár a takonyszilárdságút is módosítják, hogy legyen öröme Brüsszelnek és úgy tűnjön, Magyarország hajlandó betartani az uniós alapelveket. Mi persze tudjuk, hogy szó sincs erről, kérdés az, hogy Brüsszelben tudják-e. Szerintem igen, nem minden országból küldték oda a leghülyébbeket, hogy ne otthon rontsák a levegőt. Azt is mondta Gulyás, hogy majd az uniós pénzből fognak kapni béremelést a pedagógusok, legyen már nyugi. Ezzel jóformán egyidőben mesélt arról Pintér Sándor, aki nem csak a szervezett bűnözéshez – mármint az ellen folytatott harchoz, természetesen – ért tökéletesen, hanem az egészségügyhöz és az oktatáshoz is, hogy mostanság a tanerők örüljenek annak, ha nem csökken a fizetésük. Vicces kormányunk van. Már megint.

Miközben ilyen érdekességek zajlanak, Navracsics Tibor is fontosnak érezte megszólalni.

Az Európai Bizottság nyitott a kérdéses ügyek rendezésére, a tárgyalások két síkon haladnak, egyrészt az operatív programok finanszírozását lehetővé tevő partnerségi megállapodás megkötésével, másrészt pedig a koronavírus-járvány gazdasági hatásait ellensúlyozni kívánó helyreállítási alappal kapcsolatban – tájékoztatta Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter pénteken Brüsszelben az MTI-t.

A miniszter elmondta: brüsszeli látogatásnak az volt a célja, hogy felvegye a kapcsolatot a bizottság illetékes tisztségviselőivel. Mint mondta, mindkét ügyben van esély arra, hogy a felek az év végéig megállapodást kössenek, és megérkezzenek az első uniós források. (MTI)

Szerintem az EB eddig is nyitott volt, ugyanis a pártpropaganda minden híresztelése ellenére az uniónak nem érdeke, hogy kicsellózzon egy tagállammal, mert akkor önmagával is kicsellózik. Másrészt azonban az sem érdeke az uniónak, hogy bátorítson egy kormányt a közösségi alapértékek – és szerződésben foglalt kötelezettségek – állandó, és zajos lábbal tiprására, és még finanszírozza is a hülyéket. Ezzel együtt sanszos, hogy Navracsicsnak a piacot is kellene csitítani, mert az euro árfolyama a sztratoszférában jár (tegnap délután megint átütötte a négyszázas értéket), aminek annyira nem örvendeznek azok, akik éppen nyaralni indultak. Valamelyik pártlap azt írja, hogy ők úgy tudják, a Rayanair magyar utasainak 60 százaléka lemondta az előre váltott repjegyet, mert így tiltakozik a légitársaság galád húzása ellen, hogy rájuk terhelik az új adót. Azt azért úgy magam előtt látom, ahogy az emberek tömegével mondják le a repülőjegyet felháborodásukban, vesszen inkább a lefoglalt szállás, nyaralás. Esetleg megpróbálnak más légitársasággal utazni kétszer annyiért. A harmadik lehetőség, hogy ez lesz az az év, amikor a magyarok gyalog mennek a tengerpartra. Szép vonulás lesz, pláne gurulós bőrönddel. Kár, hogy a Ryanair válaszolt a 24.hu kérdésére és azt mondják, az utasok nem 60, hanem kevesebb mint 3 százaléka mondta le a jegyét. Ez nem aprócska tévedés és gyanítom, a légitársaságnak picit pontosabb statisztika áll rendelkezésére, mint a magyar propagandamédiának.

És itt még nincs is vége a történetnek, mert természetesen mindig van a pártlap és van olyan megélhetési rímfaragó, aki megtalálja a gazdi szívének kedves szóösszetételt. Mint azt a PestiSrácok cikkének címe is remekül mutatja:

Nem nyugszik a Ryanair: ezúttal hazugsággal vádolták meg a magyarokat

A magyarok ne izgassák fel magukat, szó sincs arról, hogy bárki hazugsággal vádolta volna őket. Kizárólag csak a Magyar Idők címen hazudozó propagandaegységet vádolták meg hazugsággal, ráadásul teljes joggal. Nem 9,5 millió magyart ért ez a vád, csak azt a néhányat, aki a lapnál dolgozik. És még azt a néhányat, aki a PS-en gyártja a hazug címeket.

Vlagyimir Putyin bejelentette, hogy a haláláról szóló hírek nagymértékben túlzóak. Szerintem az Indexnek üzent, mert ott jelenik meg naponta valami bombasztikus hír az orosz elnök vélt betegségéről, időnként még videóval is meg van támogatva az állítás. Ezeken a videókon azt lehet látni, hogy semmit nem lehet látni. Sem görcsösen remegő kezeket, sem kényszermozgásokat, sem kidudorodó ereket. Ha ilyesmit akar látni valaki, nem Putyin videóit kell nézegetni, egy másik politikusról bőven állnak rendelkezésre felvételek kényszeresen ráncigált nyakkendőről (akkor is, ha történetesen nincs is rajta nyakkendő), igazgatott zakóról, kaméleont megszégyenítő nyelvcsapkodásról. Ezek a videók tényleg elég aggasztóak, mert nem éppen a lelki egészségről tanúskodnak.

De mi maradjunk egészségesek, ha tudunk, élvezzük a nyarat és a hétvégét. Kellemes pihenést, jó ébredezést kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.