Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Akkor Gyurcsányék vitték fel az államadósságot, most pedig magától emelkedett a Covid hatására

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Be kell látnom, minden milliárd jó helyre kerül, amit a propagandamédia etetésére fizetünk ki közpénzből. Aki szokott olvasgatni kormánypárti és nem-kormánypárti médiát is, az már egészen biztosan rájött, hogy két Magyarország van. Vagy ha nem kettő, akkor két párhuzamos dimenzióban él egymás mellett 3 millió ember, és 6,5 millió másik ember. Bár talán pontosabb úgy, hogy 3 millió él az egyik dimenzióban, 2 millió a másikban, a többi a két dimenzió közötti légüres térben. Ez alól kivételt jelentenek azok, akik Gődény György Normális Párt nevű formációjára voksoltak, 39 720 honfitársunkról van szó. Azt nem tudom, ők hol élnek.

A Századvég Alapítvány a kormánypropaganda zászlóshajó-húzómotorja, mind közül a legfényesebb és legzajosabb. Kiszelly Zoltán pediglen a vezércsillaga a formációnak, olyan okosakat kevesen tudnak mondani, mint ő (talán csak ifj. Lomnici Zoltán, de ő másik zenekarban játszik), valami egészen fantasztikus, ahogy meg tudja magyarázni a korrupciót, az embertelen geciséget és a maffia-rendszerű zsákmányszerzést. Nem is szükséges végigolvasni egy hosszú okfejtést, pont elég a másik zászlóshajón (Origo) megjelenő cikk rövid bevezetőjét átbogarászni.

A gazdasági növekedés nemcsak az adósságcsökkentést szolgálja, hanem az ország gazdasági szuverenitásának megőrzését is – mondta Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója az Origónak adott interjúban. Kiszelly szerint mivel sok európai országban egyre drágább a benzin, Brüsszel nem kockáztathatja, hogy a magyar példát akarják követni Nyugaton is. Minél drágább lesz az üzemanyag Nyugaton, annál nagyobb lesz a magyar alternatíva vonzereje. Az igazgató arról is beszélt, hogy a baloldal mindig eladósítja az országot, a Fidesz meg mindig rendbe teszi. Hozzátette: a jövő évi költségvetési tervezet is ebbe az irányba mutat, és azért van szükség a békére – amiről a miniszterelnök is beszélt –, mert ha béke van, csökken a kockázat, és ha csökken a kockázat, akkor csökkennek az árak. A baloldaliak mások pénzét költik, a jobboldal pedig igyekszik kiegyensúlyozott költségvetést biztosítani. (Origo)

Ez úgy kerek és gyönyörű, ahogy van. Egész Európa, de főleg Brüsszel attól fosik, hogy a kormányok a saját polgáraikat kezdik el valami módon támogatni. Kiszelly Zoltánnak biztosan kimaradt az az apróság, hogy Európa legtöbb kormánya eddig is ezt tette. Pontosabban ŐK azt tették, szemben az Orbán-rezsimmel, amelyik még a járványt is képes volt arra használni, hogy feltőkésítse a strómanjait. Más országok – nem azonos módszerekkel ugyan – kormányai a polgárainak igyekezett segíteni a válság átvészelésében, miközben nálunk Mészáros Lőrinc szállodáit kellett támogatni nagy erőkkel. El nem tudom képzelni, mit érdekli Brüsszelt, hogy melyik országban mennyiért adják a drágán beszerzett üzemanyagot. Brüsszelt az érdekli, hogy a tagállamok tartsák be az uniós szabályokat – amibe a magyar kormány rendszeresen, harsány éljenzés közepette szarik bele -, más nem különösebben.

A kijelentés második fele sem teljesen fedi a valóságot, ugyanis az államadósság momentán 25 éves csúcsot döntött, GDP arányosan meghaladta a 80 százalékot. Pedig ez a kormány is meglehetősen kreatív a statisztikák és jelentések kozmetikázásában, aztán mégis. Az ország rendbetétele nem azonos a rendbetételről szőtt mesékkel, melyeket a propaganda gyárt és terjeszt. Békére pedig nem azért van szükség, mert akkor olcsóbb lesz a krumpli, hanem elsősorban azért, mert a háborúban emberek halnak meg, életek dőlnek romba, a háború – konkrétan Orbán Viktor szívbéli szövetségesének, Vlagyimir Putyinnak a háborúja – fenyegetést jelent Európára, annak minden egyes országára és lakójára.

Németország és Magyarország a koronavírus-járványt azért tudta jól kezelni, mert a többi országhoz képest alacsonyabb volt az államadóssága, tudtak hitelt felvenni. A többi európai országnak már óriási nagy az államadóssága, mint például Franciaországnak 120, Olaszországnak 140, Görögországnak 200 százalék. Gyurcsányék 80 százalékkal adták át, ezt a Fidesz levitte 73-ra, most a Covid miatt ismét felment 80-ra, de már ismét az a cél, hogy levigyék 73-ra a jövő évben. Ez is mutatja, hogy a Fidesz-kormány csökkenteni akarja az államadósságot, mivel ha kevés egy ország adóssága, akkor van mozgástere, és akkor a szuverenitását meg tudja őrizni.

Ha Kiszelly Zoltán nem lenne, külön fel kellene találni. Magyarország jól kezelte a járványt? Ezt most hallom először. A magyar államadósság eléggé az élvonalban van, de ez olyan nagyon sokat nem jelent. Ausztriában például magasabb, mint nálunk, mégis elvannak valahogy. Azt nagyvonalúan elfelejtette megemlíteni a Századvég minden létező irányból nagyon korrekt munkatársa, hogy Gyurcsányék sem hobbiból toszták fel az államadósságot, akkor volt ugyanis az évszázad egyik legnagyobb gazdasági válsága. De akkor Gyurcsányék vitték fel az államadósságot, most pedig magától emelkedett a Covid hatására. Értem.

Az a helyzet, hogy egyszer elege lesz a maszlagból még a leghülyébb fideszesnek is, mert ő is pontosan annyit fizet a boltban, mint az ellenzéki, neki is pontosan olyan szar a fizetése, mint az ellenzékinek – kivéve, ha ügyesen befúrta magát valami közpénzből szponzorált állásba -, és egy idő után neki is kevés vigaszt jelent, hogy de legalább Mészáros Lőrinc nem viszi ki az országból a pénzt, mint a gaz multi, és nem jönnek a migránsok sem, de még csak a kisfiúvá átoperált kislányokat sem lövik halomra a háborúban.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.