Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Biztosan fel fognak menni az árak a Karmelita menzáján is, ciki lenne, ha egymástól kéregetnének kölcsön az urak, hogy ki tudják fizetni a tökfőzeléket fasírttal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, derűs hétfőt kívánok mindenkinek! Úgy nézem, semmi baj nincs ezen a kontinensen, mert itt van nekünk népünk bölcs vezére, és rendezi a zűrt, meg a zavart. Azt eddig is tudtam, hogy a populisták tudnak nagyokat és okosokat mondani, de az legalábbis hungarikum kell legyen, amit Orbán Viktor művel. Úgy szólal meg – mármint a cselédség persze, de valaki csak megtervezi, mi az irányvonal. És hát aki a nevét adja egy közösségi oldalhoz, az a felelősséget is vállalja azért, ami ott megjelenik -, hogy egyáltalán semmit nem mond.

Azonnali fegyverszünetre és béketárgyalásokra van szükség, hogy letörjük a háborús inflációt és megmentsük Európát a háborús gazdasági válságtól! (Facebook/Orbán Viktor)

Az is oda vagyon írva a vezér fotójára rá, hogy mi Európában is a béke hangján beszélünk. Jó. Ezek szerint csak nekem fura a háborús költségvetés, a csatába indulás, az állandó harci trombitaszó egy olyan országban, ahol amúgy nincsen háború. Ez a béke hangja, én tudtam eddig rosszul. Az pedig egyenesen köztudott, hogy arra várt eddig a világ, mikor szólal meg végre a magyar miniszterek elnöke, mert attól függött a béketárgyalás, az infláció letörése, és a gazdasági válság megállítása, hogy mikor írja ki a Facebookjára. Nincs is ezzel több tennivaló, rá lehet fordulni a focira. Az nemzeti ügy, sokkal fontosabb, mint az ápolók, mentősök, tűzoltók, pedagógusok béremelése. A focisták például egészen jól keresnek, a többi meg kit érdekel? Rúg gólt egy intenzíven dolgozó nővér, vagy egy tűzoltó? Naugye. A háború ellen az is hasznos, ha az eddigi 104 helyett 108 helyettes államtitkár van. Ez a megélhetési gondokon is segít, mert egy helyettes államtitkár fizetése tavaly 1,3-1,65 millió között volt, mostanra biztosan emeltek nekik, nehogy az infláció megrogyassza a családi kasszát.

A rezsivédelmi és a honvédelmi alapra azért van szükség, hogy a családok terhein könnyíteni tudjunk, meg tudjuk őrizni az elért eredményeket, a háborús helyzetre válaszolva pedig garantálni az ország békéjét és biztonságát – mondta a pénzügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának a jövő évi költségvetés tervezetéről. (MTI)

Igazán szólhatna valaki Varga Mihálynak, hogy a családok terheit jelenleg leginkább a brutálisan emelkedő élelmiszerárak növelik, ezen a honvédelmi alap emelése nem sokat segít. Sőtpláne az extraadó tovább emeli az árakat, pedig már így is gondot okoz még azoknak is, akik eddig viszonylag elfogadhatóan kijöttek a fizetésükből. Az alacsony, nagyon alacsony és extraalacsony jövedelemből élőkről már nem is beszélve, mert nekik nem az a feladat, hogy a minőségibb élelmiszereket le kell cserélniük olcsóbb, gyengébb minőségűre, hanem az, hogy egyáltalán tudjanak eleget enni. Egyre kevesebbet, egyre drágábban. A kormánynak nem azon kellene törnie a fejét, hogy hogyan tudná tovább sanyargatni a polgárokat úgy, hogy azok ne vegyék észre, hogy sokkal szarabbul élnek, hanem az kellene legyen a prioritás, hogy miként lehetne átsegíteni a legrászorultabbakat ezen a nehéz időszakon.

Valamiben azért törheti a fejét a kormány, mert az idei 5200 milliárd forint áfabevételhez képest a 2023-as büdzsében 7000 milliárdos bevétellel számolnak. A dolgot aligha lehet sokáig titokban tartani, úgyhogy az Index le is hozta, meg is kérdezte a minisztériumot, hogy miből adódna ez a plusz bevétel, de választ nem kaptak. Márpedig túlságosan sok variáció nincs. Vagy nyerünk mindannyian a lottón, és ész nélkül elkezdünk vásárolgatni mindenfélét, vagy megduplázza a kormány az állami alkalmazottak bérét, és azok vad dőzsölésbe kezdenek, vagy annyira elszáll az infláció, hogy már távcsővel sem fogjuk látni – az árakkal együtt az áfa is emelkedik, az 500 forint 27 százaléka kevesebb, mint az 1000 forint 27 százaléka -, vagy kivezeti a kormány a kedvezményes áfát ott, ahol ilyen van. Emelni nem nagyon tudnak, tudomásom szerint uniós szabályozás miatt nem mehet 27 százalék fölé a fogyasztási adó. Ezt pedig első körben toszta a maximumig a család- és focibarát magyar kormány. Talán nem a száguldó infláció az oka, de a ma kezdődő kétnapos parlamenti ülésen a nehezen tisztelhető ház sürgősséggel tárgyalja közkedvelt miniszterelnökünk és az ő minisztereinek fizetésemelését. Kell is, mert átlag 25 százalékos az élelmiszerek áremelkedése, a hírek szerint a menzák 30 százalékkal drágulnak. Biztosan fel fognak menni az árak a Karmelita menzáján is, ciki lenne, ha egymástól kéregetnének kölcsön az urak, hogy ki tudják fizetni a tökfőzeléket fasírttal.

Az előrejelzések szerint ma meglehetősen meleg lesz, senki ne menjen a napra! Főleg, akinek vaj van a fején, a füle mögött, vagy ahol lenni szokott. Kellemes ébredezést, szép napot kívánok mindenki másnak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.