Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az ország jelenlegi legnagyobb problémája

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Épp a Parlamentben ette a fene a magyar politikusokat, ezért ha már ott voltak, akkor „vitatkoztak” egy kicsit. A színjáték tovább folytatódott, hiszen az ellenzéki politikusok szinte mindegyike beült a parlamentbe, ezzel legitimálva a kormány működését és viccet csinálva a tisztelt házból. De ezzel fölösleges időt pazarolni, hiszen megtörtént, ma már nem lehet mit tenni ezzel a döntéssel. Történt ma, hogy megkérdezték Navracsics Tibortól, hogy mikor kapja meg Magyarország a 2500 milliárd forintos uniós támogatást, de mivel Navracsicsnak volt jobb dolga is annál, mint hogy a parlamentben üljön, ezért helyettese válaszolt a feltett kérdésre.

A válaszában Latorcai Csaba arról beszélt, hogy az alaprészekről szóló megállapodást meg lehetne kötni, mert ezek a pénzek járnak Magyarországnak, és az „Európai Unió bürokratái” csak zsarolni próbálják az országot, de ők nem engednek.

„Nem fogjuk engedni, hogy Magyarország bevándorlóország legyen, nem fogjuk engedni, hogy embargózzák a gázt, ezzel hidrogénbombát dobva a magyar gazdaságra, és bármennyire is szeretnék egyesek, továbbra sem fogjuk engedni, hogy az óvodás kisfiúkat rózsaszín tüllszoknyába öltöztetve kelljen óvodába hordaniuk a szülőknek.”

… „Az, hogy még nem írtuk alá a megállapodásunkat az Európai Bizottsággal, álprobléma.

Szedjük is csokorba az itt kifejtett gondolatokat. Egyrészről ez az ember elmondta, hogy nekünk ezek a pénzek járnak, amelyet már sokszor mi is kifejtettünk, hogy egyszerűen hazugság. Valaki emlékszik még azokra a Norvég Alaptól érkező milliárdokra, amelyek nekünk a kormány szerint jártak? Na, abból egy büdös peták sem érkezett meg és már nem is fog megérkezni, mivel a magyar kormány nem teljesítette a kötelességét annak érdekében, hogy ezekhez a pénzekhez hozzáférhessen. A taktika akkor sem vált be, és ha csak erről pofáznak ahelyett, hogy valódi változtatásokat hajtanának végre a beadott dokumentációjukban, akkor ugyanazt fogjuk elérni, mint a Norvég Alap ügyében, vagyis azt, hogy nem kapunk egy kanyi vasat sem, és még nagyobb gondba kerül majd az ország.

Magyarországot senki sem zsarolja, inkább arról van szó, hogy mindenkinek elege van Orbánból, aki egy picike ország jelentéktelen gazdaságával próbálja megzsarolni a fél kontinenst. A fene sem akar semmiféle genderideológiát rátukmálni a magyarokra, noha az nyilván jó lenne, ha nem lenne ilyen rasszista, xenofób, LMBT ellenes a magyar társadalom egy jó része, de ennek a megváltoztatása nem az EU hatásköre. De mivel Orbán csak olajat önt a – tűzre lényegében havi rendszerességgel -, nem várható az, hogy a társadalom mentalitása közeledjen Európához. De az uniós forrásokat nem emiatt nem kaptuk meg eddig, hanem azért, mert Orbán a NER kiépítésére használta azokat ahelyett, hogy az ország felzárkóztatására használta volna. Egyedül a magyar kormány állítja azt, hogy a fenti hazugságok miatt nem utal az EU, ezzel senki nem ért egyet.

A megállapodás alá nem írása nem álprobléma, hanem jelen állás szerint az ország egyik legsúlyosabb problémája. 2500 milliárd forintról van itt szó, amely nagyon hiányzik a magyar költségvetésből, hiszen azt kiüresítette a kormány a kampány idején. Ha idén novemberig nem sikerül megállapodást kötni, akkor ettől a pénztől elesik az ország, ami óriási érvágás lenne egy olyan időszakban, amikor minden történelmi mélyponton van. Meg merem kockáztatni, hogy Orbán ezen pénzek nélkül brutális megszorításokra fog majd kényszerülni, ezért vélhetően sikerül majd valamiféle háttéralkut kötnie az EU-val. Magyarország jelenleg az egyetlen és utolsó olyan ország, amely nem férhet  hozzá ezekhez a pénzekhez, ami jól mutatja Orbán diplomáciai erejét Európában. Harcol és harcol a bürokratákkal, de nem úgy tűnik, hogy győzelemmel érhet véget ez az értelmetlen csata.

Persze mondom, az elmúlt években mindig meg tudta úgy oldani Orbán a dolgokat, hogy végső soron neki kedvezzenek a döntések, de most tényleg mindent be kell majd vetnie ahhoz, hogy elérje, az EU átutalja ezeket a forrásokat. A gond csak az, hogy Merkel már nem a legfontosabb uniós vezető, amivel Orbán komoly veszteséget szenvedett. Vele ugyanis meg tudott állapodni a színfalak mögött, amivel mindig el tudta érni, hogy a súlyos büntetések helyett valahogy megússza a magyar kormány azt, hogy szétlopta az uniós adófizetők befizetéseit. Kétséges viszont, hogy a mostani német kancellár hajlandó-e átvenni Merkel örökségét, és hajlandó-e alkukra a magyar kormánnyal azért, hogy a jó kapcsolatok tovább folytatódjanak a két fél között.

Vélhetően ha ez a 2500 milliárd forint nem érkezne meg Magyarországra, akkor Orbán pozíciója veszélybe kerülne, amit nem engedhet meg magának. A pénzre tehát szüksége lesz és vélhetően meg is szerzi majd, kérdés, hogy ennek mi lesz az ára. Bízom benne, hogy ezúttal az EU képes lesz kiharcolni egy olyan pozíciót, ahol ők vannak jobb helyzetben és nem Orbán, hiszen elég volt már Orbán rombolásából az unión belül. Putyin legfőbb EU-s partnere ő, aki folyamatos bomlasztásával komoly károkat okozott a régióban. Pont ezért kellene egyszer s mindenkorra helyretenni őt, tanulja meg, hol is van a helye a kontinensen. Ez – véleményem szerint – a legerősebb EU-s országok kormányainak döntésétől függ.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.