Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor semmi más nem marad, akkor jön a nemzeti büszkeség

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Klímaváltozástól kevéssé sújtott vidám vasárnapot kívánok mindenkinek! A klímaváltozás minket amúgy se érdekel, és ha igen, akkor se vagyunk hajlandóak változtatni az életmódunkon (tisztelet a mindenkori kivételeknek), fizessenek a gazdagok nagy, gonosz szennyezők, mi nem fogunk se kevesebbet, se észszerűbben fogyasztani csak az azért, hogy egy élhetőbb bolygót hagyjunk magunk után. Hogy az utódaink ne kicserepesedett szájjal keressék a vizet az elsivatagosodott nagy magyar ugaron 50-100 év múlva. Bár már annyi se kell szerintem. Szóval minket ez nem érdekel, kiröhögjük, kigúnyoljuk azokat, akik például spórolásra intenek, ugye. Mi megannyi Schmidt Máriaként nem tudjuk, hogy mi az a klímasemlegesség (nem, még mindig nem azt jelenti, hogy betiltják az időjárást), és a felcsúti hadvezér röfögésének dallamára (idézem: Szerintem a klímaváltozás finanszírozását egyébként sem az emberekkel kell megfizettetni, hanem azokkal a nagy szennyezőkkel, akik hozzájárulnak a klímaváltozáshoz elsősorban. Az ő profitjukból kell elvenni azokat az összegeket, amelyekkel finanszírozni lehet a zöld átállását az európai gazdaságnak) szorul ökölbe a talpunk, ha valaki akárcsak szóba hozza, hogy a sok kisember sokra megy, és mindenkinek saját magán kellene elkezdeni spórolni és tudatosabban beleszarni mindenbe. Is.

Mi a jelenben élünk, ez boldoggá tesz minket – meg az olcsó üzemanyag is -,  és már arra sem emlékszünk, amit 2 napja hazudtak bele az arcunkba azok, akik másnap már valami teljesen mást hazudnak. Hogy csak egy példát említsek: Ausztriához hasonlóan Magyarország is elérhetővé teszi stratégiai tartalékainak egy részét belföldi felhasználásra, így a schwechati olajfinomító tervezettnél hosszabb leállása ellenére biztosított Magyarország üzemanyagellátása – ezt a Palkovics László nevű technológiai és ipari miniszter jelentette be tegnap. Az akadémikusból lett pártkatona tárcája által kiadott közleményben az szerepel, hogy az OMV osztrák olajfinomítójának meghibásodása ellenére Magyarországon biztosított az üzemanyagellátás, a kormány azért töri kezét és lábát, hogy a lakosság és a gazdaság számára folyamatosan biztosított legyen a megfizethető üzemanyag. Szó szerint:

A tavaly novemberben bevezetett benzinárstopnak köszönhetően a magyar emberek a legalacsonyabb árat fizetik az üzemanyagért egész Európában.

Ez ugyanaz a Palkovics és zenekara, aki pár nappal ezelőtt válaszolni méltóztatott az Európai Bizottság belső kereskedelemért felelős biztosának szerdai levelére, amelyben felszólította Magyarországot, hogy törölje el az üzemanyagok kettős árazását, mert az diszkriminatív a külföldi rendszámtáblájú autókkal tankolókra nézve, hogy nem tudnak élni a hatósági árkedvezménnyel. Palkovics akkor azt írta:

A benzinár emelkedését a háború okozza. Háborús helyzetben a kormánynak jogában áll megvédeni a magyar embereket. Ezért a kormány a benzinárstopot fenntartja. 

Egyrészt senki nem azt vitatta, hogy megvédheti-e a kormány háborúban a magyar embereket mitől, nem azt mondták, hogy el kell törölni az árstopot, hanem azt mondták, hogy probléma a diszkrimináció, mert az Európai Unióban ez nem menő, itt vannak szabályok, amelyeket ezzel az intézkedéssel telibe okád a futballokos oligarchák kormánya. Palkovics és zenekara szándékosan félremagyarázta a problémát, legyártotta sokadszorra a gonosz Brüsszel nevű ellenséget, amelyiktől neki kötelessége megvédeni a magyar embereket, mintha Brüsszel azt írta volna, hogy töröljék el a 480 literes benzint. Másrészt amikor a magyarokat kell hülyíteni azzal, hogy nekik milyen jó, akkor az a duma, hogy már tavaly november óta ilyen jó nekik, amikor az állampárt szavazatszerzési célzattal ársapkával látta el a benzint és a csirkefarhátat. Amikor Brüsszel irányába kell toporzékolni, akkor a benzinár emelkedését a háború okozza, ami a novemberben bevezetett árstopot követő február végén kezdődött. Valakit érdekel, hogy már megint összevissza hazudoznak? Senkit nem érdekel.

Vagy itt a másik példa. A jövőbe látó futballokos, aki már november 15-én bejelentette a benzinárstopot, mert tudta, hogy a háború okozza majd a benzinár emelkedését visszamenőleg is, február elsején Moszkvába kirándult ama felejthetetlen békemissziós célzattal, ami meglehetős kudarcba fulladt. Akkor Vlagyimir mellett állva tűrte, hogy az elszabadult KGB-ügynök az európai közösségbe törölgesse a lábát, és rezzenéstelen pofával dicsekedjen azzal, hogy a magyaroknak töredékébe kerül az orosz üzemanyag, mint másoknak. Ehhez képest mit mutat a KSH nemrég frissített külkereskedelmi adatbázisa? Hogy márciusban az irányadó, januári, tőzsdei árnál több mint 8 százalékkal drágábban kaptuk a gázt az oroszoktól mimagyarok. Nemhogy olcsóbb lenne, nemhogy a tőzsdei ár töredékébe kerülne, ahogy Orbán, Szijjártó és a teljes propagandagépezet harsogja hónapok óta, hanem drágább, basszameg. Amikor a gáz tőzsdei átlagára 833 euró volt köbméterenként, akkor mimagyarok=az Orbán-kormány 903 eurót fizethettünk az oroszoknak. Mi következik ebből? Hogy az a kijelentés, miszerint a tavaly októbertől újrakötött, hosszú távú szerződés biztosítja a rezsicsökkentés fenntartását, minden alapot nélkülöző, valótlan állítás.

Naponta borul bele az arcunkba a kormányzati hazugságokkal teli vödör, mint a fasiszta ukránok ellen háborúzó Oroszország mellett a Kiállunk Oroszország Mellett! Stop USA-NATO-EU csatakiáltás dallamára tüntető Thürmer Gyulára az igényes, Z betűvel dekorált díszlet. Nemhogy nap nincs, de lassan már órája sincs a napnak, amikor ne lógna ki a kommunikációs propagandakormányzás dakota lovának valamelyik szőrös lába a NER színfalai mögül. Olyan nincs, hogy minél szarabb a helyzet, ne tudnák megideologizálni, hogy ennél jobb már nem is lehetne. Szélsőséges esetekben, amikor semmi más nem marad, akkor jön a nemzeti büszkeség. Hogy 1-1-et játszottunk a németek ellen (nem, nem mi, nem Orbán, nem Szijjártó, nem az összes munkaköri leírásból fakadóan futballimádó fideszes, hanem a nemzeti válogatott), tehát semmi más nem számít. Különben tényleg rohadtul nem számít.

Volt valami egészen gyomorszorító abban, hogy miközben Szalai Ádám azért könyörgött szinte a magasan kvalifikált szurkolótábornak, hogy fogja vissza magát, kerülje a rasszista, előemberi megnyilvánulásokat, és a felhívása alatt a közösségi médiában mindenütt elszabadult a sértődött csőcselék, 100 pedagógus „élő korfával” tüntetett a megszűnő Emmi épülete előtt a tanárok elöregedése miatt. Van valami mélyen tragikus abban, ahogy miközben tényleg a katasztrófa felé száguld a közoktatás, miközben tényleg minden abba az irányba mutat, hogy ha semmi nem változik, a rendszer már csak funkcionális analfabétákat lesz képes kitermelni a felnövekvő nemzedékből, az óvodába is golyóálló mellényszerű izében közlekedő vérkorrupt, hazug miniszterelnök legnagyobb problémája, hogy miként tudna lehúzni még néhány bőrnyi népszerűséget a futballról. Mert ha nyer a válogatott, akkor senkit nem érdekel, hogy közben ő az ország jövőjét lopja. Letaglózó látni, hogy a nemzeti büszkeség nevű politikai termékkel átmosott agyú magyar társadalom mennyire nem érti, mert egyáltalán nem is érdekli, hogy ha oktatás nincs, akkor semmi nincs. Hogy ha minden így marad, akkor lényegében nem lesz aki azokat a zászlókat a magasba emelje. Hogy bármekkora közhely, a pedagógus megbecsülése a nemzet jövőjének záloga. Hogy ez nem a pedagógusok magánügye, nem róluk szól, hanem az ország jövőjéről. Hogy aki az oktatást lezülleszti, az ország, a nemzet, mimagyarok jövőjét játssza el. Á, mindegy. Adieu.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.