Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Taktikai üzengetés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem szeretnék paranoiásnak tűnni – nem, mintha érdekelne, ki mit gondol rólam, de azért mégis -, de mintha valami nem annyira stimmelne a királyi udvarban. Amúgy sem stimmel persze, és nem tegnapelőtt kezdődött a nem-stimmelés, de most a szokásoshoz képest is eléggé szarszag van. Nem arról beszélek, hogy már lassan nem lehet eléggé fényesre nyalni az élelmiszerek árának brutális emelkedését, így már a nyáj is kezdi érezni, hogy helyzet van. Ez még annyira nem érdekes, agyasék ellesznek egy darabig azzal, hogy most ez van – Soros, Gyurcsány, Brüsszel, a liberálisok, az ukránok, az USA, a migránsok miatt -, de majd a főnök mindjárt megoldja, leveri az inflációt, megvédi az ő híveit. Nem tudom, ez mennyi haladékot jelent neréknek, de most minden nap aranyat ér. Nem is foglalkozik ilyesmivel a pártmédia, ezzel szemben előkotorták megint Mártha Imrét, akit Gyurcsány-fiókának neveznek, és közérdeklődésre tart számot a vagyona. Tiborcz István vagyona persze magánügy.

Nade ami érdekes, az a MOL vezérének megszólamlása. Hernádi Zsolt a Mandinernek adott interjút, nem is rövidet, nem is került túlságosan távolra a nyelve a jelenleg legfontosabb ülőfelülettől. Ennek ellenére elhangzott, hogy bizony – ha nem is egy lépésben, hanem kontrollálva – ki kell hátrálni a hatósági üzemanyagárból, az autósoknak rá kell döbbeni, hogy kevesebbet futkossanak, ott a tömegközlekedés, a rászorulókat pedig rászorultsági alapon kell támogatni. Ha ez nem történik meg, jön a csúnya, gonosz valóság és a pofáraesés. Ha jól emlékszem, a kormánypárti propaganda utoljára Márki-Zay Pétert belezte ki ugyanilyen kijelentésekért, most még nem látok cikkeket arról, hogy Hernádi Zsolt azt akarja, gyalog fagyjunk meg a sötétben, mosatlan alsógatyában. Nem hiszek abban, hogy véletlen elszólásról van szó, ahogy abban sem, hogy Orbán Viktor szurkolótársa most ismerte fel a piaci realitásokat. Hernádi Zsolt nem ott végezte az iskoláit, ahol Mészáros Lőrinc, amit most tud, tudta egy hónapja, két hónapja is.

Az az érzésem, ez valamiféle üzenet. Orbán propagandagépezete eddig is így csinálta, bedobott a köztudatba egy kényes témát és vártak, hogy reagál az egyszerűagyú populáció. A reakció persze általában, most pedig főként nem azért fontos, mert ami nem tetszik mimagyaroknak, azt nem lépik meg. Francokat. Meglépik, csak akkor jobban megtámogatják kommunikációs oldalról, hogy lehetőleg ne veszítsen, hanem profitáljon belőle politikailag Orbán. Nem hittem el egy pillanatig sem azt, hogy valóban mimagyarok érdekében vezették be váratlanul, előkészítetlenül a külföldi rendszámú autók kizárását az ársapkás üzemanyag megvásárlásából. Biztos vagyok abban, hogy pontosan tisztában voltak vele, ki fogja verni az Unióban a biztosítékot. Természetesen ki is verte, ez is lehetett a cél. Gondoljunk csak bele, a költségvetésnek minden külföldi autós csak plusz bevételt hozott, hiszen a beszerzési és az eladási ár közötti különbözetet először a benzinkutasok nyelték be, aztán a MOL, az államnak ez rengeteg extra bevételt hozott, hiszen a megnövekedett kereslet sokkal magasabb adóbevétellel járt. Ha mégis meglépték, annak más oka nem nagyon lehet, mint az unió provokálása. Most Hernádi Zsolt előzékenyen odatartja a hátsóját rugdosásra, mert ő ilyen gáláns ember.

Ne legyen igazam – vagy legyen akár, olyan mindegy -, hamarosan kormányék kifarolnak az egyébként is tarthatatlan árstopból. Most ennek az előkészítését látjuk. Lehet majd szidni Brüsszelt és egy kicsit Hernádit – gondolom, megtérül a befektetés – a magas árak miatt, a kormánykommunikáció az lesz, hogy Miviktorunk az utolsó csepp vérünkig küzdött értünk, de mit lehet tenni, ha a gaz birodalmi központ beavatkozott? Semmit. Fájó szívvel, de kénytelen elengedni a kormány az olcsó üzemanyagot. Arról véletlenül sem fog szó esni, hogy eltapsolták már az Isten pénzét is, az uniós támogatásokhoz még mindig nem sikerült hozzáférni, ész nélkül veszik fel a hiteleket euróban és dollárban, a MOL pedig minden ellenkező híreszteléssel szemben nem állami vállalat, hanem részvénytársaság, és bár komoly mozgástere van a kormánynak, mindent ők sem tehetnek meg. Nem most lesz ez mindjárt, még egy darabig megvédik a magyar embereket, beleállnak az árstopba, hogy ne mimagyarok fizessük meg a háború árát, de később sajnos majd nem tehetnek mást, ötven győztes csata után kénytelen lesz a kormány engedni az erőszaknak. Addigra már annyiszor meg leszünk védve, hogy talán észre sem vesszük, hogy mégsem. A taktika eddig is remekül működött, most miért ne lenne így? Ez Magyarország.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.