Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Miért nem védik meg ők a harcostársukat?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt, trópusi szép napot kívánok mindenkinek! Ha jól tippelek, hamarosan előkerül egy szakértő és elmagyarázza, azért kerül egy jobb karóra árába a lecsó alapanyaga egy négyfős családnak, mert esik az eső. Ha jó irányból nézzük a dolgot, akkor persze kétségtelen fejlődés van, mert hovatovább egy kiló spárga annyiba kerül (pontosabban már olcsóbb), mint egy kiló TV paprika, és csak picit drágább, mint egy kiló közepes minőségű – vagy közepes sem – paradicsom, és a tojás áráról még nem beszéltünk. Persze ahány ház, annyi lecsó. Kolbásszal vagy kolbász nélkül, tojással, rizzsel, friss kenyérrel, vagy ezek tetszőleges variációival, mindenhogyan luxusétel lett belőle. Ugyanott vagyunk árban egy adag spárgával, mellé buggyantott tojás, és máris úri népeknek képzelhetjük magunkat. Akár azt is kisüthetjük az egészből, hogy jobban élünk, mint az elmúlt tizenhárom év előtti elmúltnyolcévben. Meg onnan is nézhetjük, hogy úri passzió lett a lecsó.

Akár komolyabb összegben is mertem volna fogadni, hogy a pártszolgálatosok viszonylag gyorsan visítani kezdenek, amiért a koszorús költő, Bayer Zsolt felkerült a Mirotvorec nevű ukrán honlap listájára. A szélsőjobbos, náci, szélsőségesen idióta portál listázza azokat, akik szerintük Ukrajna ellenségei, több tízezer nevet sikerült már összegyűjteniük. Ezzel az ukrán hatóságoknak lenne dolga – sőt, kell, hogy legyen dolga -, de azért kár lenne tagadni, hogy szép hazánkban is találunk hasonló példát, ha kicsit beletúrunk a fekáliába. Na szóval, Bayer Zsolt felkerült a listára, aminek ő a saját megnyilatkozásai alapján örült és büszke volt rá, ám a kollégái úgy látták, lehet némi hasznot húzni a dologból. Úgyhogy a Magyar Nemzet el is kezdett visítani, Hallgatnak az álcivilek Bayer Zsolt ukrán halállistára tétele ügyében címmel. Az pedig a világ legtermészetesebb dolga, hogy ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szólamlott meg a kérdésben. Azért jajveszékelnek, mert a – szerintük baloldali és liberális – jogvédő szervezetek nem állnak ki Bayer Zsolt mellet. Mert kérte Bayer? Szerintem sem. Amúgy a nagyon tehetséges fideszes jogászsereglet miért nem áll a sarkára? Hajrá, be kell perelni az ukrán portált, már tegnap be kellett volna perelni. A kérdés tehát nem az, hogy a bármit, és annak az ellenkezőjét is szemrebbenés nélkül állítani képes ifj. Lomnici mit beszél a szájával, és mennyire hangosan hörög a pártsajtó, hanem az a kérdés, ha Bayer szerintük védelemre szorul, akkor miért nem tesz valamit a fideszes sereglet? Nem érnek rá?

Szórakoztató olvasni a propagandamédiát, főleg akkor, ha van kommentelési lehetőség is. Egészen remekül látható a zűrzavar a hívek okos kis fejében. Én most éppen egy Rapport Richárdról szóló cikkbe futottam bele. A fiatal világklasszis sakkozó ezidáig magyar színekben versenyzett, de nem igazán törte össze magát az ország sportért rajongó vezetése, hogy anyagilag támogassa Rapportot. Ha a sajtóhírek igazak, semennyi támogatást nem kapott sem tavaly, sem idén, a versenyek költségeit a saját bevételeiből – pénzdíjas versenyekről beszélünk – fedezte. Most kapott egy ajánlatot, melynek feltétele, hogy román színekben kell versenyeznie. És ez az a pont, ahol a hazafias hazafiak felkapják a fejüket, valamint az iszapot. Olvasom itt – aki akarja, keresse meg, hol -, hogy akinek fontosabb a pénz, mint a hazája, az takarodjon innen, költözzön is el, az állampolgárságát is el kell venni. Csak csendesen jelzem, hogy a sakk nem olcsó móka. Ha a falábú focisták milliós fizetéseit nézzük, nem is értem, miről szól a felháborodást. Egyrészt. Másrészt Rapport Richárd már régen Szerbiában él, mert szerb a felesége. Ennek ellenére magyar színekben versenyzett egészen mostanáig. Harmadrészt van néhány olyan sportoló nálunk is, aki úgy versenyez magyar színekben, hogy gyakorlatilag a nyelvet sem beszéli. Az rendben van? Részemről mondjuk rendben, csak nem én háborgok, hanem a vadmagyarok. Ugyanazok, akiket egy fikarcnyit sem zavar az, hogy olyanok szavaznak a magyar parlamenti választásokon, akik soha nem éltek itt, és nem érinti őket az itteni politikai helyzet, ez mégsem nyitja ki a bugylit azoknak a zsebében, akik hörögve átkoznak egy fiatal sakkozót azért, mert az nem akar nemzetileg éhen dögleni, de még csak a karrierjét sem óhajtja feláldozni a nemzet oltárán.

Jó ébredezést kívánok mindenkinek! Remélhetőleg ma nem mos el minket az eső, mert tegnap a környékünkön többen látni véltek egy szakállas embert, akit állítólag Noénak hívnak. Én nem találkoztam vele. Szép napot, mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.