Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A hősök nem lankadnak most sem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, jó pihenést a hétvége utolsó napján, ami történetesen hétfőre esik. Ártunk és ormányunk nem pihent a hétvégén sem, dolgoztak ezerrel, hogy jobb legyen nekünk, nehogy mi fizessük meg a háború, és a brüsszeli bürokraták bénázásának az árát. Rogán Antal építgeti magának a hátországot, mi pedig többet fogunk fizetni egy csomó mindenért. Mert a kormány természetesen csak az extraprofitot adóztatja meg, tehát azokat az aljasokat, akik nyerészkedtek a járványon és a háborún. Például a magyar vállalkozókat, akik nem vonattal járnak, hanem céges autóval. Na, ők több cégautó-adót fognak fizetni ezután (kétszer többet), kiskereskedelmi különadót is emelik, adózni kell az alkalmi munkások – filmes statiszták, mezőgazdasági idénymunkások – után, emelik a csipszadót, a jövedéki adót, és megadóztatják a légitársaságokat minden utas után. Magyarul: felkúsznak a vállalkozók céges költségei, ami Lölöt és úri köreit nem fogja megrázni, de azokat a kisvállalkozókat, akiknek munkaeszköz a jármű, biztosan. Drágább lesz a sör, a cigi, a ropi, mármint ahhoz képest is drágább, hogy minden másnak is fel fog menni az ára a kiskereskedelmi plusz adó miatt. Ahogy én néztem az új jogszabályt, baromira nem a nyerészkedők extraprofitjáról van itt szó – ami nem is csoda, mert a covidon és a háborún éppen a NER nyerészkedett pofátlanul, önmagukat csak nem fogják megpumpolni -, hanem mindenki megkopasztásáról. Biztosan plusz adót fizetnek a kaszinók is, csak én nem láttam.

Nem hétfőn, hanem még vasárnap botlottam bele Kovács Zoltánba. Nem szó szerint – mindkettőnk szerencséjére, mert talán nem kedvelnénk egymást -, csak a Facebook bejegyzésébe, melyben reklámozza a saját véleménycikkét, melyet publikált a The Washington Times.

🇺🇲 Kritikusaink szemét egyre jobban szúrja Orbán Viktor miniszterelnök kormányzási sikere és konzervatív politikánk támogatottsága. A szokatlanul vitriolos írásokra adott reakcióm a The Washington Times publikálta.
🤦 A budapesti CPAC után borítékolható volt, hogy a nyugati fősodratú média képviselői hamar akcióba lendülnek – az egyik véleménycikk közvetlen párhuzamot vont a magyarországi CPAC és a nácizmus között, mások fasizmust emlegettek.
☝ Ismét sokatmondó az elvakult megszállottság – érdekes módon arról megint nem esik szó, hogy 2010 óta Magyarország új irányt vett. Hazaküldtük az IMF-et, gyakorlatilag felszámoltuk a munkanélküliséget, gátat szabtunk az illegális bevándorlásnak, példátlan családtámogatási rendszert vezettünk be és a koronavírus után gazdaságunkat elsőként állítottuk talpra gazdaságunk.
🇭🇺 Tapasztalataim azt súgják, hogy a másik tábor azért veszíti el ennyire a fejét, mert valamit jól csinálunk. (Facebook)

Egy picit fájdalmas ezt olvasni, mert Kovács Zoltán nem egy Kósa Lajos, vagy Németh Szilárd. Pocsék dolog lehet ennyire mélyre merülni, és nevet-arcot adni az egyre ócskább, gagyibb propagandához. Elég nagy lehet a gond, ha már ezen a szinten sem szabad egyetlen saját gondolatot sem leírni, kizárólag ezek az elcsépelt, ezer éve használatban lévő, ócska panelek engedélyezettek.

Azt gondolom, olvasóink találkoztak már Kövér László legutóbbi agymenésével az ukrán elnök mentális egészségét illetően, ezzel most nem zsibbasztok senkit. De amit az ukrán külügyminisztérium reakcióját ide kell tennem, nehogy elsikkadjon:

„Ukrajna Külügyminisztériuma elvárja a magyar Országgyűlés elnökétől, Kövér Lászlótól, hogy tegyen közzé igazolást a saját mentális egészségéről. Kövér úr szavainak további értékelése közvetlenül függ a tanúsítványban rögzített következtetéstől” – írta a minisztérium szóvivője, Oleh Nikolenko Facebook-posztjában. (Telex)

No. Ha ünnepelte a teljes pártpropaganda az osztrák köztévé vezetőjének kirúgását, amiért Orbán Viktor infarktusára célozgatott – és természetesen a propagandisták megint hazudtak, nem Orbán halálát kívánta, hanem szívroham, majd a betegség miatti lemondás volt a mondandó lényege -, most éberen várom, hogy ugyanezek a propagandisták üvöltve követeljék Kövér László azonnali menesztését, amiért egy másik ország elsőszámú vezetőjét mentálisan betegnek titulálta. Nem mellesleg jelzem, egy háborúban álló, konkrétan egy megtámadott ország vezetőjéről van szó, aki naponta látja az országa pusztulását, honfitársai halálát, és szerintem épeszű ember belátja, hogy a világon mindent megtesz azért, hogy segítséget szerezzen. Ha valaki, ezt Kövér László igazán megérthetné, hiszen ő már akkor is kappanhangon rikácsol, ha a parlamentben valaki nem olyasmit mond, ami kedves az ő fülének. Pedig a parlamenti ülés nem igazán jelentősebb esemény, mint egy ötödikes szavalóverseny. Vajon mi lenne, ha Magyarországnak kellene segítségért könyörögni? Akkor mi lenne megengedhető?

Aki teheti, próbáljon ma pihenni. Bátran teheti, a hősök nem lankadnak egy pillanatig sem. Ameddig a rezsicsökkentett magyar társadalom pihikézik, Németh Szilárd megvéd mindenkit Karácsony Gergelytől, Varga Judit Brüsszeltől, Orbán Viktor pedig minden mástól. Szóval nagy baj nem lehet.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.