Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ebben az egészben semmi keresnivalója nincs a kormánynak, ahogy a magyar adófizetők pénzének sem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Igazán öröm látni, hogy a kereszténység – lényegében bármelyik – ünnepét is remekül fel lehet használni némi pártpropaganda céljából, és meg is teszi természetesen mindenki, aki ezért kapja a fizetését. Igyekeztem nagy ívben kerülni az ilyen témájú cikkeket, mégis baleset ért; elolvastam a Magyar Nemzeten publikált írást. Tisztába akartam jönni azzal, hogy milyen lehet a kulturális keresztényüldözés. Úgy tűnik, igazából a cikk szerzője sem tudta körülrajzolni a problémát, helyette ilyen végtelenül okos gondolatokat pötyögött bele a számítógépébe:

A mai kor legfőbb kihívása az az individualista ateizmus és modernista liberalizmus, ami miatt a Krisztus-követő gondolkodás politikai és szellemi támadás alatt áll. Ennek következtében a liberálisok a progresszió ellenségeiként tekintenek azokra, akik a több évezredes keresztény értékrend szerint élik az életüket, és nem hódolnak be az éppen aktuális haladó életvezetési trendeknek vagy politikailag korrekt hóbortoknak.

Azt is sikerült megtudnom, hogy már régóta üldözik a keresztényeket, jóformán a vallás kialakulásának a kezdetétől. Nekem eszembe sem jutna kétségbe vonni bárkinek azt a jogát, hogy bármelyik egyházhoz csatlakozzon, bármiben higgyen, bármi módon gyakorolja a hitét. Mindaddig, ameddig bármi egyébhez való jogát sem vitatom el senkinek, ez a határ pedig ott van, ahol nem árt vele másoknak, nem vonja kétségbe, főként nem gátolja másnak azt a jogát, hogy másban higgyen, vagy elutasítsa a vallást. És pontosan ez az, amit sem az idézett cikk írója, sem az elmúlt évtizedben a keresztény egyházzal összebútorozott kormány nem óhajt megérteni, főként tudomásul venni.

A cikk írója magától értetődő módon vonja kétségbe a liberálisok hithez való jogát, egyszersmind értéknek nyilvánítja a valláson alapuló életvitelt, értéktelennek, hóbortnak mindenki más életmódját. Az egyházzal szembeni ellenérzést – és itt nagyon élesen szét kell választani az őszintén hívőket, és a saját karrierjük érdekében harsányan vallásos megélhetési-templomjárókat – a kormány elfogadhatatlan viselkedése, és az az eszelős, erőszakos hittérítés okozza, ami elválaszthatatlan Orbán Viktor hatalmi törekvéseitől. Amennyire én tudom, Magyarország szekuláris állam, nincs államvallás, senkinek – sem a miniszterek elnökének, sem bármelyik politikából élőnek, vagy közpénzből élő propagandistának – nincs joga ítélkezni mások felett, senkinek nincs joga azt állítani, hogy az ő életvitele, személye jobb, értékesebb attól, hogy keresztény.

Magyarországon nincs keresztényüldözés, kimondottan egy pártszerű képződmény és a mi adónkból működtetett udvartartás veszi a bátorságot ahhoz, hogy kirabolja az embereket (a pofátlanság csúcsa közpénzt egyházaknak juttatni), és reggeltől estig ócsárolja őket a vallásra hivatkozva, de valójában egyszerű hatalomtechnikai célok elérése érdekében. Ennek az egésznek a világon semmi köze nincs sem a valódi hithez, sem Jézushoz. Soha nem is volt. Olyat én még soha, sehol nem láttam, hogy meleg emberek tüntetést szerveztek volna valamelyik templom elé az egyik nagy vallási ünnepen, és ott üvöltöztek volna, hogy hülye keresztények, esetleg azt ordították volna, hogy ők képviselik a normalitást. Nem tesznek ilyet, mert egyrészt meleg ember is lehet hívő, másrészt a kirekesztés, a megbélyegzés, a gyűlölködés nem az ő műfajuk. Ellenben láttunk már nem egy tüntetést, ahol az egybegyűltek vadul buziztak és hörögtek a saját nagyszerűségükről, mégpedig a vallásra hivatkozva. Pedig ehhez a hitnek nincs köze, a magyarországi politikának és az egyházaknak annál inkább.

A kereszténység védelmét és a keresztény értékek megőrzését a kormányzat is folyamatosan támogatja. Ennek eredményeként 2010 és 2020 között háromezer templom épült vagy újult meg a Kárpát-medencében magyar forrásokból, sőt Nyugat-Európával szemben hazánkban nem zártak be vagy építettek át bevásárlóközponttá, illetve mecsetté egyetlen templomot sem. Szintén megemlítendő, hogy 2010 óta megduplázódott az egyházi iskolák száma, bevezették a kötelező hit- vagy erkölcstanoktatást, illetve a 2019–2020-as tanévben több mint 220 ezer, azaz csaknem dupla annyi gyermek és fiatal járt egyházi közoktatási intézménybe, mint tíz évvel korábban.

Aha, éppen ez a baj. Hogy ebben az egészben semmi keresnivalója nincs a kormánynak, ahogy a magyar adófizetők pénzének sem. Ebből is nagyon világosan látszik, hogy ki üldöz kicsodát, és ki élősködik kin. Ez abnormális, beteges, és nagyon, de nagyon sokat árt a valóban hívőknek. Végül hadd idézzem Ferenc pápa ma elhangzott szavait. Hátha megértik azok is, akiknek szól:

 A megújuláshoz az egyháznak nem elegendőek a programok és a modernizációs tervek, az egyháznak saját érdekei védelme és bezárkózás helyett nyitnia kell a világra a Szentlélek újító erejével – hangoztatta homíliájában Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában bemutatott pünkösdi misén vasárnap.

     A pápa kijelentette: az egyháznak „fiziológiai igénye van” arra, hogy Isten igéjét hirdesse, és ne maradjon „önmagába bezárva”.
    „Ne nyáj legyünk, mely a kerítést erősíti, hanem nyitott legelő, ahol mindenki táplálkozhat Isten szépségéből (..) befogadó otthon legyünk megosztó falak nélkül” – fogalmazott az egyházfő.
    Ferenc pápa kifejtette, hogy az egyház tagjainak saját problémáik és érdekeik „elszánt” védelme helyett, a régi és az új utakat egyszerre kell járniuk, a szolgálat, a misszió, a szegénység tanúsításával. Megjegyezte: a megújuláshoz az egyháznak nem elegendőek a programok és modernizációs tervek. (MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.