Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az átlagnővér viszonylag jól meg van fizetve, ha kidolgozza a belét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép szombat reggelt kívánok mindenkinek! Tekintettel a hosszú és forrónak ígérkező hétvégére, igyekszem nagy ívben kerülni Kirill pátriárkát, de minden utamba akadó fekáliát nem tudok kikerülni, mert már nem maradt olyan terület, amit ne fedne le ez az anyag. Nyilván a későbbi, bőséges termés reményében. Miután egészségügyi minisztériumunk nem lett, ellenben Pintér Sándorunk megállás nélkül van, hasít az ágazat, mint a fene. Nyilatkozatok és megmagyarázások szintjén legalábbis feltétlenül. Szolgálatba állt Takács Péter államtitkár, aki végzettsége szerint orvos, eddigi munkássága alapján az államigazgatásban szerzett gyakorlatot, és Siófokon emelkedett szólásra tegnap, a Magyar Kórházszövetség 34. kongresszusán. Sok egyéb okosság mellett az alábbi is az ő száján csúszott ki:

Az átlagnővéri kereset 2022 első negyedévében bruttó 545 ezer forint volt, „igaz, ezért a nővérek több mint 200 órát dolgoztak”.

Az alapfizetés alacsony, de a túlmunka viszonylag jól meg van fizetve. Az összeg egyébként 2,7-szerese a 2015-ös átlagkeresetnek – fűzte hozzá. (MTI)

Azt nem tudom, hogy mi a búbánat lehet az átlagnővér, de egy kis matekozás soha nem árthat, még szombaton reggel sem. A bruttó 545 ezer forint nettóban 362 425 forintot jelent. A havi 200 óra – ha feltételezzük, hogy heti két pihenőnap van, ami persze nem feltétlenül hétvégére esik – napi 10 óra munkát jelent. És ez még nem több, mint havi kétszáz óra (és nem is tudjuk, mennyivel több), hanem pont 200. A betegágy mellett, minden létező nehézséggel megküzdve, emberi életekért felelősen napi 10 óra munka. És az államtitkár úr szerint ez viszonylag rendben van, és amúgy is, 2,7-szerese annak, amit akkor kerestek az átlagnővérek, amikor már öt éve Orbán Viktor osztotta az észt és a közpénzt ebben az országban. Viszonylag jól meg van fizetve, mondja ezt az államtitkár úr, akinek a szerény alapfizetéséből több mint 3 átlagnővér túlmunkával vidámított fizetése jönne ki, havi 200 órában. Ha ez nincsen teljesen rendben, akkor semmi.

Más:

Az olajembargóra vonatkozó brüsszeli terveket sikerült megállítani, de Brüsszel hamarosan az orosz gázembargóra tesz javaslatot – mondta a területfejlesztési parlamenti államtitkár a Békés megyei Almáskamaráson, a Károlyi Bernát Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskolában tartott ünnepségen pénteken.

Latorcai Csaba úgy fogalmazott, hogy az olajembargó is atombomba lett volna a magyar gazdaságra, de a gázembargó egyenesen hidrogénbomba lenne.

Hangsúlyozta, a kormány elkötelezett, hogy megvédje az ország biztonsága mellett az elért gazdasági és kulturális eredményeket: a rezsicsökkentést, a családtámogatási rendszert és a nyugdíjakat.

A politikus azt mondta, nehéz és küzdelmes időszak elé néz Magyarország.

„Keleten tort ül a háborús pusztítás. Nyugaton magukat haladónak tartó bürokraták kérdőjelezik meg európaiságunkat, kereszténységünket, évezredes szellemi és lelki fundamentumainkat”. Károlyi Bernát hagyatékának létjogosultságát kérdőjelezik meg – fűzte hozzá. (MTI)

Hosszas kutatással sikerült kiderítenem – mert ebben a közleményben elfeledték megemlíteni -, hogy az iskola névadójáról emlékeztek meg, mert 130 évvel ezelőtt született Károlyi Bernát Almáskamaráson. Azt még ennek a tudásnak a birtokában sem sikerült kitalálnom, hogy mi a búbánat köze van ehhez az olajembargónak, a rezsicsökkentésnek és a nyugdíjaknak. Az külön nagyon tetszik, hogy Latorcai államtitkári minőségében megkérdőjelezi bármely európai politikus azon jogát, hogy véleményt alkothasson bármiről, amiről csak kedve szottyan. Azt pedig kötve hiszem, hogy az uniós képviselők közül túlságosan sokan tudnák, kicsoda volt Károlyi Bernát, és hol a búsban van Almáskamarás. Sőt, megkockáztatom: azt sem tudják, kicsoda Latorcai Csaba.

A kormány az Országgyűlés elé terjeszti a háborús veszélyhelyzeti intézkedések meghosszabbítását – tájékoztatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ pénteken az MTI-t. Éppen ideje volt már ennek is.

A kormány most a különleges jogrendben alkotott rendeletei hatályának meghosszabbítására tesz javaslatot az Országgyűlésnek, ezzel is biztosítva az intézkedések jogszabályi erejét és felhatalmazását. A javaslat elfogadásával az Országgyűlés felhatalmazást ad a kormánynak a további intézkedésekre és rögzíti, hogy az Országgyűlés a törvényjavaslat hatálybalépéséig megalkotott, rendkívüli intézkedéseket tartalmazó kormányrendeleteket megerősíti – írták.

Ezáltal az Országgyűlés politikailag elismeri a kormánynak a háború, illetve humanitárius katasztrófa magyarországi következményeinek elhárítása érdekében megtett lépéseit – olvasható a közleményben. (MTI)

Itt őrülök meg izgalmamban, hogy vajon az Országgyűlés elfogadja-e a javaslatot, és meghosszabbítja-e Orbán Viktort Bicskéig. És pláne, hogy politikailag elismeri-e az eddigi izét. Azért az már világ csudája, ha a fideszes kormány a fideszes parlamenttől vár politikai elismerést. A különleges jogrend meghosszabbítását november 1-ig kéri a kormány, aztán majdcsak lesz valami. Folytatódik a háború, megint jön a covid, támad a majomhimlő. A migránsok is jöhetnek, de az erről szóló felhatalmazás azóta sem szűnt meg, hat éve folyamatos, úgyhogy azzal nem kell külön foglalkozni. Valahogy majdcsak eltelik ez az év, addig is élvezzük a hosszadalmas hétvégét, hátha mégsem visz el minket a vihar. Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.