Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Még hány Rogán Cecíliát, Várkonyi Andreát, anyukát, apukát, feleséget, kölköt, havert, minisztert és strómant kell milliárdossá tenni, hogy elég legyen?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mottó: A korrupció emlegetése a nyomásgyakorlás, a befolyásszerzés egyik politikai és gazdasági eszköze. A visszaélések hangoztatását mintha egyesek arra szeretnék felhasználni, hogy kiterjesszék befolyásukat egy adott területre, csoportra, netán egy egész államra. Ahhoz, hogy valakire ráragasszák a korrupt bélyeget, nem kell különösebb bizonyíték, az érintett viszont nehezen tudja magát tisztázni. (Domokos László, a fideszes Állami Számvevőszék újabban civileket boszorkányüldöző fideszes elnöke, méltán Parragh-érdemrendre érdemes pártkatona)

Verőfényes jó reggelt ebben az összkomfortos kétharmados sötétségben, ahol szemforgató, hamis papok az egyélőistent dicsőítő születésnapi imájukban a szószékről hirdetik az elmebajt. És felfuvalkodva kérik ki maguknak, hogy ők nem is politizálnak, ők nem is orbánisták – nem azért mondják, hogy Orbán fáklyaként világít a dekadens, elkereszténytelenedett Európában és jeleníti meg a világ világosságát -, de hiszik és vallják, hogy a diktátornak (mint dicstelen emberi minőség) van pozitív olvasata is, lehet jól is érteni. Valóban. Pont annyira, mint azt, hogy Mészáros Lőrinc, a magyar közélet legékesszólóbb zsenije, aki okos is, művelt is, mint a kurvaélet, ezért tök önerőből küzdötte fel magát a Forbes-listás milliárdosok sorába és nem ellenünk harácsol, hanem értünk. Ja, lehet ezt jól is érteni.

Csak mintegy mellékesen tenném ide az elkereszténytelenedett Európa fölött fröcsögő Osztie Zoltánok kedvéért, hogy a pofámról lesülne a bőr szégyenemben, ha a papként a liberalizmust a nácizmushoz hasonlítanám, öblösen gendereznék, és a Biblia helyett egy romlott politikus nézeteivel mosnám a híveim agyát. Attól meg pláne, ha egy olyan alakot tartanék a világ világosságának, és az európai kereszténység utolsó védelmezőjének, aki a háborús bűnös Vlagyimir Putyin vérgazdag ministránsa miatt ássa alá éppen Európát. Most éppen miatta. Amikor a célegyenesben blokkolja az Oroszország elleni hatodik szankciós csomagot, amire állítólag már rábólintott. Csak azért, hogy az egy komplett egyház eltartására elegendő vagyont összeharácsoló, pályafutását a szovjet titkosszolgálatnál kezdő, most pedig teljes mellszélességgel a gazdája Ukrajna ellen indított mocskos agressziója mellett nyíltan kiálló moszkovita pópát ne sújthassák vagyonbefagyasztással és beutazási tilalommal. Ha ezek keresztények, akkor én inkább nem szeretnék az lenni.

És akkor térjünk rá arra a témára, amivel ma reggel kizárólag foglalkozni szeretnék, miután napok óta ömlenek a hírek (na nem a közmédiában és a Rogán láncos propagandamédiájában) a cégek, kiemelten a NER-közeli cégek tavalyi beszámolóiról. A durva az, hogy egyáltalán nem biztos, hogy teljes az alábbi lista, de több mint jelzésértékkel érdemes átfutni egy helyen, hogy a világjárvány második évében az állampárt csupa tehetséges figurákból álló holdudvara, retyerutyája, famíliája és mindenféle NER-kompatibilis alakja hogyan teljesített az üzleti életben. Több mint korkép. Kórkép:

  • Milliárdos kampányhirdetések ide van oda, több mint fél milliárdos nyereséget termelt a büszkén vállalt rezsimszolgaság egyik szimbóluma, a Megafon, amely egy év alatt 140-szeresére (!) növelte a profitját.
  • Két év alatt 19 milliárd forintot vettek ki a néhai Andy Vajna kaszinóiból Garancsiék.
  • 285 millió forint osztalékot vett ki cégéből Szijjártó Péter felesége.
  • Végrehajtói irodája 102 millió forintot fialt a börtönben ülő Schadl Györgynek.
  • Hat év alatt 350 milliárd forint folyt át a nyilvánosságot kerülő, a kormány irgalmatlanul sok közpénzt felemésztő kommunikációját monopolhelyzetben menedzselő Balásy Gyula üzletember két cégén, amiből 36 milliárd haszon ott is ragadt.
  • 1,8 milliárd forint osztalékot vettek ki Orbán apjának bányacégéből.
  • Közel 300 millió forint osztalékot vett ki Várkonyi Andrea a médiacégéből.
  • 10 milliárdos profit mellé is százmilliós állami bértámogatást kapott Szalay-Bobrovniczky Kristóf miniszter kaszinós cége.
  • Nulla forint árbevétel és kétmilliós veszteség után is egymilliárdos osztalékot fizethet Tiborcz István cége.
  • Több mint 400 millió forint keresett 2021-ben a találmányával Rogán Bűnöző Antal feltaláló.
  • Rekord profit jött össze Novák Katalin államfő édes jó apjának Aranyklinikáján: az eddigi 10-30 millió sávban mozgó profit helyett rekord 83 millió forintos profitot értek el tavaly, ami után 124 millió forint osztalékot fizetnek ki.
  • Megszázszorozta profitját – aligha kakukktojás a listán – a Hadházy Ákos által az előválasztáson szarrá vert, bűnözőgyanús, MSZP-s Tóth Csaba cége, 200 milliós osztalékot vettek ki.
  • Egy év alatt közel meghatszorozta árbevételét a Szijjártó Pétert luxusjachtoztató Szíjj László Duna Aszfalt Zrt. nevű cége: a közel 20,4 milliárdos adózott eredményt több mint 252 milliárdos nettó árbevétel mellett érte el 2021-ben, a nyereség negyedét kifizetik osztalékként.
  • 4,27 milliárd forintról 4,64 milliárdra növelte az adózott eredményét 2021-ben Mészáros Lőrinc három kölkének a Fejér-B.Á.L. Zrt. nevű cége, a tehetséges Mészárosok összesen 2,22 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntöttek.
  • 1,3 milliárd forintot termelt Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata bulvárlapja.
  • Eddigi legnyereségesebb üzleti évét érte el az a Lázár János résztulajdonában álló társaság, amely a Hódmezővásárhelyhez tartozó batidai tanyavilágban felépített vadászkastélyt birtokolja: több mint 80 millió forint bevételt produkált, amiből csaknem 45 millió forint a nyereség.
  • + A kormány előfinanszírozza az Európai Bizottság brexit-kárenyhítő támogatását, 22 milliárd forintot osztanak ki nyolcvan cég között: százmilliókhoz jut így Matolcsy Ádám, Mészáros Lőrinc és Gattyán György érdekeltsége.

Mit tesz az egyszerű polgár, aki már kinőtt a tündérmesékből? Leginkább kapkodja a fejét és maga elé motyogva próbálja megérdeklődni saját magától, hogy ezt így hogy? Igen, én is bizonyíthatóan valami teljesen más filmet nézek, mint a jó értelemben vett diktátor 59. születésnapja alkalmából tartott hálaadó szentmisére igyekvő feldúlt bálványimádó néni, aki fel van háborodva azon, hogy egy fiatal gyerek azt mondja neki, hogy Orbán lop. Le van döbbenve, egyszerűen nem érti, hogy még mindig itt tartunk? És igen, azt akarja mondani, mint az Állami Számvevőszék erkölcsileg züllött elnöke.

Miközben ezek itt legtöbben egyetlen év alatt kerestek annyi pénzt, amennyit kerestek. Szijjártó feleségétől Orbán apjáig, Mészáros kölkeitől a hites feleségéig, miniszterektől ex-nejeken keresztül börtönben ülő NER-bűnözőkig. Olvasom olvasónk sorait, aki azt írja: 40 éves munkaviszonnyal ennyi pénzt nemhogy nem kapott, nem szerzett, nem keresett, de a büdös életben nem is látott. Nemhogy 1 év alatt, de 40 év alatt se. Pedig gürizik rendesen, becsülettel, minden nap húzza az igát – mint mi valamennyien, becsületes emberek – amiért mit kap cserébe? Például rezsicsökkentést. Havi 3.000 forinttal kevesebbet fizet az áramért, mint egyébként fizetne, ha nem védték volna meg ezek a derék nemzeti hősök. Kap 2 kiló cukrot a boltban (ha kifizeti), többet nem adnak, ha befőzéshez kell, akkor sem. Kaphat még minimálbért meg olcsó benzint (jelenleg még), kis nagyvonalúságnak beállított támogatást elvileg erre-arra (napelem, elektromos bicikli, csok, lónak a fasza), de soha nem tudja, mire lehet pályázni. És ha pályázott is valaha, nem kapott soha semmit, mert kiderült, hogy nem felel meg a pályázata, vagy elfogyott már a rendelkezésre álló keret. Úgyhogy már rég nem is pályázik, nem kér, nincs értelme kínlódni vele.

Mára az maradt neki, hogy les ki a fejéből, nagyokat nyel, ha meg már nyelni sem tud, akkor tátott szájjal szemléli, hogy mások, a valakik, az ŐK mit dőzsölnek össze a sikeres vállalkozásaikkal, a példamutatóan szorgalmas munkájukkal, a megfeszített gürcöléssel megszerzett, harácsolt pénzükkel. Nézi a luxusrepülőzést és -jachtozást, a skandináv vadászatot, a karórákat, táskákat, cipőket, az újabb és újabb szállodavásárlásokat. Spanyolországban, Horvátországban, a Balatonnál. Az épülő-szépülő kastélyokat, uradalmakat. Meg a BL-döntőt a tévében, ha épp nem kapcsolták ki az áramot. És azon gondolkodik, hogy miért többek ŐK? Miért érdemelnek többet ŐK? Nekik miért lehet, nekem miért nem lehet, olyan sokan másoknak miért nem lehet? Nekem miért nem jár ugyanaz, ugyanannyi? Én is megdolgoztam érte. Én megdolgoztam érte. Én teljesítettem. Becsülettel. Hosszú-hosszú éveken keresztül. Miért vagyok én kisebb és kevesebb?

Nekem, nekünk miért csak a morzsák jutnak, miközben ŐK rázzák a rongyot a mi közös nyomorunkból, és egy év alatt százmilliókat, milliárdokat keresnek, raknak, kaparnak, harácsolnak össze maguknak, mert egytől egyik rohadt tehetséges üzletemberek és asszonyok? Nem tudom elhinni, hogy még a leghülyébb sem kapiskálja a lelke mélyén, hogy ez mennyire gyalázatos. Nem tudom elhinni. És senki nem szól semmit, főként nem tesz semmit, lapítunk, remegve féltjük a morzsáinkat, udvariaskodunk, könyörgünk, hogy szóba álljanak velünk, hogy ne írják alá, hogy 13 év után kérdezhessük már meg legalább, hogy és még hány Rogán Cecíliát, Várkonyi Andreát, NER-anyukát, -apukát, -feleséget, -havert, -minisztert vagy félanalfabéta strómant kell milliárdossá tenni, hogy elég legyen, hogy mi is sorra kerüljünk? Mikor érjük meg, hogy nem lesz már Isten ajándéka a gátlástalan szabadrablás? Még meddig lesz demagógia, támadás, befolyásszerzési kísérlet, rosszindulat, hazaárulás szóvá tenni, hogy ezek a tízmilliók és milliárdok nem tehetségből születtek, hanem véres korrupcióból? Még hány évtizednek kell eltelnie ahhoz, hogy jóllakjon a pereputty, és jusson végre arra is, amire tizenharmadik éve nem jut?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.