Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Zsarolóból zsarolható

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Nagyon bámulatraméltó az Index egyre gyorsuló robogása a NER síneken. Tegnap reggel ilyen frappáns címmel találkoztam:

Orbán Viktor és az olajembargó lesz a brüsszeli csúcstalálkozó középpontjában

Azt így is meg lehet persze fogalmazni és úgy is, hogy a komplett Európai Uniónak tele van a töke Orbán Viktorral. Valóban elképzelhető – bár jósgömb nélkül egy nappal előre nehezen kijelenthető biztosra -, hogy őcsútisága lesz a középpontban, de az biztos, hogy nem azért, mert isszák a szavait, csodálják és várják a parancsait. Olyan a karmelitában fordulhat csak elő, Brüsszelben aligha. Az a baj, hogy egyre csökken a szórakoztató-értéke ezeknek a kiállásoknak. Nagyságrendekkel viccesebb volt, amikor egy kis videó készült arról, hogy az önkéntes – de persze nem ingyenes, hanem fizetett – mérvadók valami helyes kis szánkóval megtámasztva belenéztek mélyen a kamera szemébe, és azt mondták: Orbán Viktor nem geci. És igazuk is lett, mert tényleg nem az. Sokkal rosszabb. Na.

A szegedi nyomozók egy magyar plébános 2016 júniusában tett feljelentése alapján indítottak vizsgálatot ismeretlen személlyel szemben, csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt. Az elkövető 2014 decemberét követően hamis közokiratok bemutatásával hitette el a sértettel, hogy nagy összegű örökséget hagyott rá egy közelmúltban elhunyt asszony. A hagyatéki eljárás lebonyolítására a terhelt alkalmanként több ezer euró átutalását kérte, amit a sértett teljesített. A feltételezett elkövető tartózkodási helyét megállapítani a vizsgálati eljárás során nem lehetett, ezért a rendőrkapitányság munkatársai elrendelték a körözését. A csalót 2019 novemberében igazoltatták a rendőrök Esztergomban, majd előállították. (Police.hu)

A csaló nem csak egy, hanem 15 egyházi személytől csalt ki pénzt ezzel a módszerrel. Arról nem szól a tudósítás, hogy Kósa Lajost eleve sem kereste az illető a meséjével, vagy kereste, de Lajos úgy megokosodott, hogy nem dőlt be. Engem azért roppantul érdekelne, hogy az a 15 egyházi személy mi okból adott összesen 37 millió forintot egy vadidegennek. Mert alig hiszem, hogy a leleményes illető 15 különböző helyen lett volna az egyházi közösség (nem tudom, melyik vallásban mi a neve ezeknek a csoportoknak) aktív, és elismert tagja. Ha feltételezzük, hogy nem volt az, és azt is feltételezzük, hogy a becsapott egyházi személyek nem felebaráti szeretetből adtak neki pénzt, akkor egyetlen logikus magyarázat marad: keresni akartak az üzleten. Azt nem tudom, ez jogilag hol áll a bírósági gyakorlatban – Kósa Lajos áldozati produkciója alapján sehol -, de aki kölcsön ad másvalakinek abban a hitben, hogy bőven a piaci kamatokat meghaladó haszonra tehet szert, az nem uzsorás? Vagy ilyen bűncselekmény már nem is létezik? Nem hiszem, hogy meg fogja erről kérdezni a rendőrség, vagy a bíróság az áldozatokat, pedig talán nem lenne baj.

Végre valami, ami nem politika. Tudományos igényességű cikket tett közzé a Magyarságkutató Intézet, az ország legfontosabb intézménye. Végre megtudhatjuk, honnan származunk. Én speciel most sem tudom, mármint a gyenge agyammal annyit szűrtem le, hogy valahonnan elindultak valakik – mégpedig több irányból – útközben találkoztak egymással is, másokkal is, aztán mire ideértek, már mindenféle néppel kereszteződtek, végül a már itt élő népekkel is. Nem pontosan értem, hogy a származásunk mely morzsájára kellene büszkének lennünk, én általában megelégszem azzal, amit magam tettem hozzá a világhoz. Szégyellni is azt szoktam, amit én szúrtam el. Igaz, ezt ingyen csinálom, nem hoztam létre rá egy egész intézetet.

Végül a nap csúcspontja – hajnali egy órakor -, megszületett az uniós olajembargós megállapodás. Még nem lehet nagyon sokat tudni – éppen 6 óra van, amikor ezeket a sorokat írom -, de amennyit tudni lehet: a vezetéken érkező olajra nem vonatkozik a szankció. Igaz, csak az év végéig, most az orosz olaj 75 (más forrás szerint 60), az év végén 90 százaléka esik embargó alá, legalábbis az első hírek erről szóltak. Ma folytatódnak a tárgyalások, de Orbán már hajnalban videóüzenetet küldött a népnek, hogy aludjanak nyugodtan, ő győzött. Szerintem eddig is arról volt szó, hogy a tengerparttal nem rendelkező országok haladékot kapnak az orosz olajról való leválásra – ehhez képest meglepő, hogy a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint mindössze hét hónapot, az eredeti követelés öt év volt -, az azonban egyáltalán nem meglepő, hogy amennyiben hirtelen megszakadna a vezetékes olajellátás, az unió más módon szállít olajat az energiahordozók nélkül maradt országoknak. Ezen olyan sokáig nem kellhetett huzakodni, az uniós országok eddig is egymás segítségére siettek baj esetén, többek között erről (is) szól az Európai Unió. Az év végén fennmaradó 10 százalék sem időtlen időkig marad, arra bármikor visszatérhet a Tanács – akár még az idén is -, mindez az én értelmezésemben azt jelenti, hogy Orbán zsarolóból zsarolhatóvá vált. Annyira nem lehet szokatlan ez a szerepkör, nem hiszem, hogy szerelemből állt ki eddig is Putyinért.

A mai nap valószínűleg arról fog szólni – magyar szempontból persze, mert egyébként aligha csak Magyarország kínjai lesznek napirenden -, hogy Orbán Viktor mennyi pénzt tud kicsikarni a közös kasszából. Addig is az fog ömleni a csövön, hogy meg vagyunk védve, Orbán Viktor ismét győzött, plusz a jóisten éltesse őt szülinapja alkalmából. Mert ám ma – most még ne hivatalos – nemzeti ünnep is van, a fővezér szülinapja. Van biztos imalánc, van hálaadó szentmise (ez nem feltételezés, hanem tény), és mindenki, aki jót akar magának, haladéktalanul felköszönti a nagy embert. Varga Judit lekörözött mindenkit, már reggel hétkor köszöntött. Biztosan ér egy jópontot a dolog.

A végére egy kis sajtószemle. Nyugi, csak címeket sorolok:

Orbán Viktor: Sikerült visszaverni az Európai Bizottság olajembargós javaslatát (Index)

Megállapodás Brüsszelben, megvédtük a rezsicsökkentést (Origo)

Megszületett a megállapodás: Magyarország mentesül az olajembargó alól! + videó (Magyar Nemzet)

A PestiSrácokon egyezik a cím a Magyar Nemzettel, némi kiegészítéssel:

Úgy látszik, elkönyvelhetjük, hogy az uniós vezetők módszere az, hogy megvárják, míg Orbán Viktor kiáll a saját országa érdekeiért, aztán szépen csendben beállnak mögé.

Nyolcaskáék még nem értek rá közzétenni a mai győzelmi jelentést, mert éppen jóízűen buziznak.

Én pedig elbúcsúzom, szép napot kívánok mindenkinek! Hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.