Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A cél eddig is a civil szervezetek kicsinálása volt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az ÁSZ ismét hallatott magáról, ugyanis kiderült, hogy különböző civil szervezeteket vizsgált amiatt, mert a közélet befolyásolására alkalmas tevékenységet végző szervezetnek minősülnek. Emiatt különböző papírokat kellett benyújtaniuk, hogy az ÁSZ át tudja vizsgálni a tevékenységüket, hiszen mint tudjuk, az Állami Számvevőszék fontos munkát végez ebben az országban. Nyilván most viccelek, az ÁSZ-t Orbán egyik csicskája, Domokos László vezeti, aki a főnök kérésére vizsgál különböző szervezeteket, miközben az Orbánt segítő álcivil szervezeteket és magát a Fideszt sem meri kivizsgálni. Nem erre kaptak ugyanis megbízást, hiszen nem egy független hatóság szerepét töltik ők be, hanem egy pártállami szervezetét, amely parancsra félemlíti meg mindazokat, akik esetlegesen fel mernek szólalni a kormány visszaéléseivel szemben.

Az Ász nem vizsgálja a Fidesz költéseit a kampány idején, mint ahogy a nem kampányidőszakokban sem. Pontosabban papíron vizsgálja, de annyira senki sem lehet ostoba, hogy elhiggye, valaha is meg merik őket büntetni azért, mert akár százmilliárdokkal lépik túl a megengedett költéseket. Csak az idei kampányban olyan túlköltekezést hajtottak végre, ami miatt súlyos milliárdokkal kellene őket megbüntetni, de már most aláírom, hogy az ÁSZ semmiféle visszásságot nem fog találni a párt költéseiben. De itt van nekünk a CÖF, amely szintén embertelen összegeket költ el az adófizetők pénzéből arra, hogy a kormány tevékenységét támogassa, őket valamiért mégsem vizsgálják meg ezen törvény alapján.

Nyilván valahogy úgy fogalmazták meg a törvény mondatait, hogy a CÖF ne tartozzon a vizsgált szervezetek közé, hiszen a törvényeket ők maguk írják. Tenni persze nem nagyon lehet semmit, hiszen ez a nagyszerű magyar társadalom újabb négy évre megválasztotta ezeket az embereket, tehát ezt szeretnék a továbbiakban is. A civil szervezeteknek nem marad más, mint harc a magyar bürokráciával és a pártállami berendezkedéssel, amely sokszor ellehetetleníti számukra a munkavégzést. Gondoljunk csak arra az alapítványra, amelyhez elkeseredésében fordult az aszódi gyermekgyilkos volt felesége, amiért semelyik hatóság sem volt hajlandó segíteni neki. A rendőrség a férfi lakásánál is járt napokkal azelőtt, hogy egy szomszéd kihívta volna a hatóságokat amiatt, mert fura szagot érzett a lakásból kiáramlani.

Alapítványok, civil szervezetek, NGO-k végzik el idehaza a legfontosabb állami feladatokat, mivel az állam képtelen még a legalapvetőbb segítségnyújtásra is, erre mi a hála? Komoly ellenőrzésekkel szekálják őket, mondvacsinált okokra hivatkozva megbüntetik őket és esetlegesen forrásokat vonnak el tőlük, amivel bajbajutottakon segíthetnének. De megemlékezhetünk Iványi Gábor egyházáról is, amelyet Orbán Viktor haragból már évek óta próbál kicsinálni, pedig bajbajutottak ezrein segítenek, akik nélkülük nem is tudom, mit csinálhatnának. Rájuk küldték a NAV-ot, amely ugyanolyan pártállami ököllé alakult, mint az ÁSZ. Ahelyett, hogy valódi bűnelkövetőket üldöznének és vonnának felelősségre, azokat zaklatják, akik tesznek a közjó érdekében.

A rendőrség ugyanilyen csicska szervezetté vált, és miközben törvénytisztelő állampolgárokat zaklatnak, addig futni hagynak bűnözőket. A fél ország tudja, hogy bizonyos emberek szétlopják az állam vagyonát, de a rendőrség nem kíván nyomozni az ügyben, hiszen nem ezt kapták utasításba a legfelsőbb körökből. Pintér Sándor, vagy épp Polt Péter teljesen mással van épp elfoglalva. Ez az egész rendszer konkrétan Orbán Viktort és érdekeit szolgálja ki, miközben lehetetlenné teszik azok létezését, akik sokszor a saját pénzüket és idejük sem kímélve próbálnak segíteni a bajbajutottakon. Miattuk is borzasztóan szomorú az, hogy újabb négy évet kaptak ezek a szemétládák, hiszen a helyzet csak tovább fog romlani, valódi pozitív változás egyszerűen nem várható. Orbán célja a civil szervezetek kicsinálása, ami persze nem új dolog, ugyanezt tették meg Lengyelországban is. Sormintákat követ Orbán is, nehogy azt higgye bárki is, hogy lépései nem voltak előre láthatóak, de tenni így sem lehetett ellene, mivel kétharmaddal azt csinál, amit csak akar.

De a magyarok jó része erre szavazott, ezt sajnos nehéz elvitatni. Még akkor is, ha jól láthatóan a választók befolyásolása a célja a kormánynak, de ennek ellenére is mondhattak volna nemet erre a kormányra, mégsem tették meg. Mindössze 2 millióan gondolták úgy, hogy ez a kormány nem alkalmas az ország vezetésére. Talán ez a legszomorúbb, hiszen nyíltan támogat 3 millió ember egy olyan kormányt, amely inkább a NER elitet teszi még gazdagabbá ahelyett, hogy béreket emelne, hogy a minimálnyugdíjat megemelje, vagy kezdjen végre valamit a családi pótlékkal. Ezekre valóban nincs igény Magyarországon? Nem akarom elhinni, hogy a háborúellenes retorika és a rezsicsökkentés hazugsága fontosabb, mint az, hogy mennyi pénz kerül az emberek pénztárcájába. Pedig sajnos el kell fogadnom, hogy ez mégis így van, a magyar ember jobban tart a kreált ellenségektől, mint attól, hogy milyen mély gödörbe kerülhet ez az ország, ha Orbán még évtizedekig dolgozhat azon, hogy kifossza.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.