Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor akkor is győz, ha nem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, a sokadik hét sokadik hétfőjén. Nyugi, ha már mindenkinek sikerült megnáthásodni a nem éppen kellemes időben, kezdődik a felmelegedés egészen a hőgutáig, csak néhány napot kell várni. Arra viszont már semennyit nem kell várni, hogy rácsodálkozhassunk nemzetünk bölcs vezérének sunnyogására. Legalábbis az egyikre. Miközben még azt is elhencegi őbölcsessége, hogy beszélt telefonon Boris Johnsonnal – ami ebből ránk tartozna, tehát hogy MIRŐL beszéltek, persze egy vak hangot nem árult el -, az nincs kint a faliújságon, hogy elröppent Párizs mellé BL döntőt nézni. Ezzel egyáltalán semmi baj nem lenne, ha nem tudhatnánk egészen biztosan, hogy ezt a kiruccanást is mi fizettük. Pedig de, ahogy abban is teljesen biztosak lehetünk, hogy amennyiben igazak a sajtóhírek, és Magyarország megpályázza a 2036-os nyári olimpia rendezési jogát, azt is mi fogjuk fizetni. Akkor is, ha végül nem nyerjük el, vagy ha addigra Orbán Viktor már nem BL meccsekre röpköd közpénzből, a pályázat előkészítése is iszonyatos összegbe kerül. Azt tudjuk már jó ideje, hogy a csúti csodacsatár nem viseli jól, ha valami nem úgy történik, ahogy azt ő kitalálta. Márpedig ő azzal (is) be akar vonulni a történelembe, hogy uralkodása alatt olimpiát rendezett az ország. A tervezett olimpia idején 74 éves Orbán valamiért meg van győződve arról, hogy még akkor is ő fog a trónon ülni. Gyulai Zsolt, a MOB elnöke úgy véli, Magyarországnak erkölcsi kötelessége megpályázni az olimpia rendezésének jogát. Imádom az ilyen embereket, akik úgy használják az erkölcs szót, hogy a jelentésével nincsenek igazán tisztában. Magyarország nem csak jelenlegi és egykori élsportolókból, és a sportért rajongó elhízott politikusokból áll, hanem belőlünk, kétkezi adófizetőkből is. Főként belőlünk. Nem hiszem, hogy nekünk kutya kötelességünk lenne minden erőnkkel finanszírozni néhány ember elvetélt álmait csak azért, mert ők bele tudnak nyúlni a közös kasszába, és lényegében arra költik a pénzünket, amire csak akarják. Már régen folynia kellene a nyomozásnak a vizes vb, a vadászati világszégyene kiállítás és más, a közösséget egyértelműen és durván megkárosító gazemberség ügyében. Amikor egy országnak arra nincs pénze, hogy normálisan megfizesse az alkalmazottait, amikor nincs 10 millió forint arra, hogy egy halmozottan fogyatékos gyerekeket gondozó – egyébként civil kezdeményezésre és civilek munkája révén létrejött – intézmény szigetelését meg lehessen oldani, akkor a társadalomnak erkölcsi kötelessége megakadályozni minden indokolatlan, idióta pénzszórást. Orbán és Gyulai nyugodtan menjenek ki a patakpartra focizni, az ingyen van, és még jót is tennének vele a szervezetüknek.

Úgy meg leszünk védve, hogy az valami hihetetlen. De minden irányból ám, nem csak úgy akárhogy, tessék-lássék liberális módi szerint. Menczer Tamás a kőolajvezetéket védi, Németh Szilárd a rezsicsökkentést – fájlalom, hogy nem zavarták el megint valami lakótelepi lakásba egy komplett stábbal együtt, hogy a család élő adásban hálálkodhasson a kormányfőnek -, Varga Judit már egész Európáért indul harcba, Szalay-Bobroviczky Kristóf a békét és biztonságot védi, de leginkább a komplett kormány óvja a szavazóit a valóságtól. Meg hát persze a saját zsebüket az ürességtől.

Apropó, valóság! Ha valaki véletlenül tegnap nem olvasott semmiféle médiaegységet (és ezért végtelenül irigylem az illetőt, akinek nem kellett ezzel szórakoztatnia önmagát munkakörileg), annak gyorsan összefoglalom a tudnivalókat. A majomhimlő most visszaszorult a hírversenyben, ellenben az van, hogy nem lesz dinnye az idén, azt sem fogjuk tudni megfizetni, de mindegy is, mert olyan kánikula lesz, hogy már előtte itt pusztulunk halomra, már amennyiben Putyin – aki vagy terhes, vagy nem – le nem rohan minket. Tankolni nem tudunk, de oda se, mert amúgy is itt a világvége, éhen fogunk dögleni, ha csak előtte ki nem irt minket valami eddig ismeretlen vírus, ami bármikor elszabadulhat. Öröm a tragédiák tengerében, hogy a Momentumnak új elnöke van, Orbán Ráhel barátnője nemtomminek a vezetője lett, és Orbán Viktor megint győzött. Talán nem hagytam ki semmi lényegeset.

A már előre is győztesnek hirdetett Orbán Viktor ma röppen tovább tovább Brüsszelbe – állítólag már a múlt héten elutazott, hogy Marine Le Pennel megbeszéljék Európa jövőjét, majd a stadionban Nicolas Sarkozy mellett ácsorogva bámult abba az irányba, ahol a focisták futkároznak. Hogy tegnap mit csinált, arról még nem szivárogtak ki információk, de az biztos, hogy ma megint csatába indul. Természetesen értünk, de sokkal inkább a pénzért, ami nagyon, de nagyon kell neki a túléléshez. Remélhetőleg velünk is közölni fogják az eredményt, de egy dolog már most biztos. Orbán Viktor minden körülmények között győzni fog. Akkor is, ha nem az lesz, amit akar, ha teljesen más lesz, ha bármi lesz, az az ő diadala. És pont. Én pedig kellemes ébredezést kívánok mindenkinek! Legyen szép napotok, ehhez néha elég, ha nem nyittok meg annyi hírportált.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.