Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Medveles

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Zöld erdőben járva medvére talála egyik atyánkfia szerdán délelőtt Acsán. Talán nem véletlen, hogy éppen ott, hiszen a medvék nemcsak csavarognak, hanem acsarkodnak is néhanap. Jelentette az esetet a helyi önkormányzatnál, amelynek polgári mestere közkinccsé tette az eseményt. Azóta nyilvánosságra került egy fénykép is a medve lábnyomáról, amelyet a Pilisi Parkerdő szakemberei fotóztak le.

Nosza mozgásba lendült a tajtfüggetlen állam- és médiagépezet. Pintér Rendteremtő Sándor azon melegében rendkívülinek nyilvánította a hírt. A lakosság gombász, vadász és madarász részét fokozott óvatosságra intette. Minden esetre – átmeneti jelleggel (de minimum 80 évre) – betiltotta a dörmögést, valamint a nyilvános medvetáncoltatást és kígyóbűvölést. No meg – meghatározatlan időre – a kirándulást, az erdőben való sátrazást valamint a bokaficamot is beleértve. „Ha mégis medvével találkozunk átabotában és lefagyunk emiatt, üljünk át egy másik autóba. De a legfontosabb, hogy legalább annyira kerüljük a szemkontaktust a fenevaddal, mint ahogy az alkalmazottaknak kötelező az, amikor a Tiborczék kilátogatnak a turai vagy bárhonnai kastélyukba.” – mondta a Mindenügyi Miniszter.

A magányosan kóborló szőrmók nemcsak a közeli Budapest erdőbarát lakosságát veszélyezteti, hanem a nemzet békéjére és biztonságára is közvetlen fenyegetést jelent. Nagyobbat mint Karácsony Gergely biciklizés közben. Ezért Orbán örökös minielnök – a népjólétet és lakhatási szegénység felszámolását illető felelősségétől indíttatva – menten háborús veszélyhelyzetet hirdetett, feladva eddigi stratégiai nyugalmát. Rendeletet adott ki egy Medve-, Jeti- és UFO-észlelési Alkancellária, valamint 1234 magasles preventív indíttatású felállításáról. Utóbbi  beruházást kiemelt nemzeti érdekűnek nyilvánítva mentesítette a közbeszerzési eljárás alól, egyben megbízta a Mészáros @ Csendestsa. Kft-t a mielőbbi túlárazásra és kivitelezésre. A KESMA legott kötelező olvasmánnyá tette a Vészhelyzet című tévésorozatot az iskolákban. „A Magyarországon tapasztalt európai barnamedve (Ursus arctos) nem tévesztendő össze a szintúgy a ragadozók (Carnivora) rendjébe tartozó mosómedvével (Procyon lotor)  Ez az utóbbi állat gyűrűs farkú és jellegzetes banditamaszkot viselő mindenevő, amely remekül alkalmazkodott az emberek közelségéhez és hiszékenységéhez. Elvadult példányai feltételezhetően kisebb populációkat hoztak össze hazánkban is. Nem, nem a Fideszre utalunk, az egy egészen más, invazívabb típusfaj gyűjtőhelye.” – áll a Magyar Tudományos Álakadémia közleményében. A forint fejvesztve 400 közelébe erősödött az euróhoz képest. A boltokból bevonták a kördobozos medvesajtot és elrendelték régóta esedékes kockátlanítását.

A mackósajtban felerősödött a brummogás A piacokon betiltották a medvehagyma árusítását. A természetvédelmi szakemberek vadkamerákat helyeztek el országszerte, de lakossági bejelentéseket is várnak a vadállatok mozgásáról. A Veresegyházi Medvefarm Vezetősége hajlandó közkívánatra területileg magához csatolni a leginkább veszélyeztetett Pest megyét. Az angolföldi fogadóirodák bejelentették: bárki fogadást köthet arra – akár nagy tétben is -, mi jár nagyobb bérveszteséggel a munkavállalókra: a majomhimlő vagy a medvevész.

„Málnazabáló medvehadak indultak el határaink felé minden irányból, hogy lerohanják és honfivérrel áztassák be a drága magyar anyaföldet!” – durrogta sajtótájékoztatóján Libidóra, majd negédes mosollyal ledarálta Alan Alexander Milne angol író Micimackó című, LMBTQ propagandát terjesztő gyerekkönyvének egyik példányát. „      ”- nyújtotta ki csontujját díszsírhelyéről a Nemzet Rendezője, az örökkecsű Kerényi. Kremlinológusok szerint a felfedezett medvelény erősen hasonlít Dmitrij Anatoljevics Medvegyev  (Дми́трий Анато́льевич Медве́дев) volt orosz miniszterelnökre, az Oroszországi Föderáció Biztonsági Tanácsa jelenlegi elnökhelyettesére és díszes kíséretére. A Legfőbb Hadúrnő reptében sebtében kijelentette: a legmagasabb szinten, soroson kívül hajlandó fogadni a baráti küldöttséget, amennyiben saját lábon elfáradnának a budai várbéli rezidenciájába. „Orosz medve nem vén medve. Ő is szereti a mézet. Fürtös, láncos, táncos, nyalka, aj de szép a kerek talpa! Csak nem képzelitek, hogy Putyin medvebocsit kér Ukrajnától, miután az hadüzenet nélkül megtámadta?!… Rohadjon meg a mocskos Nyugat, lehetőleg máma még! Brumma, brumma, brummadza.” – vetette ki a napi mézesmadzagját Bayer Zsolt. A CÖF lesipuskás nácitlanítási altagozatot nyitott a támadó medveseregek ártalmatlanítása céljából, ugyanakkor követeli legimpozánsabb focipályánk „Lesipuskás Ferenc Stadion” névre történő átkeresztelkedését. 

Mi meg csak lesünk, mint a hal a fűben. Álmunkban vergődünk picit.

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.