Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Drága élelmiszer a milliók számára, olcsó munkaerő a milliomosok számára

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Helyzet

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Helyzet van! Persze viszonylagos. Magyar viszonylagos. Állandósított veszélyhelyzet. Mert többek között a megszentelt közpénzzel neresített, népi motívumokkal csicsázott bio hangforrásnak a nyakába lihegett az Ördög! Ezt hallva idézte is a Zsiga bá’ a nagy magyar klasszikust: „Az emberek nem rosszak ingyen.” (Jókai: A kőszívű ember fiai)

A szomszédban meg még mindig lőnek/bombáznak. De ide már alig menekül valaki a veszélyhelyzetünk miatt. Aki jön, az is szalad tovább. Mindezek tetejében ráadásul megpróbáltatásnak ígérkező csajos buliban voltam a hétvégén. A nagyival. Úgy ám! Ez nem olyan ám, mint a férfi buli! Nekik csak a szájuk jár. Na, jó. Ha verik a blattot, a kezük is. És csak addig nem nyomják a rizsát, amíg isznak. És sokszor komolytalanok. Melóban kukák.

A nőknek a kezük is jár, miközben beszélnek. Pia nyista. Nekünk, nőknek genetikusan – ajzószer biztató nélkül – megered a nyelvünk. Témaként beérjük a tálcán kínált csupasz valósággal. Semmi móka, vészhelyzet! Most is egyszerre vészesen vázolták a helyzetet, de az semmi, hanem képesek a saját szavukba vágva egy másik mondatot is mondani, aminek semmi köze se az eredetileg megkezdett mondathoz, se ahhoz, amit a kezükkel csinálnak. De még ez is semmi. Hanem az aztán a valami, hogy értik és tudják, kinek melyik szava melyik szóhoz passzol, kinek szól és válaszolnak rá. Néha, véletlenül már én is képes vagyok így beszélni, de még csak olyan túlkoros tini szinten. Az értés, megértés az még nem szuperál.

Én most megkísérlem külön leírni a kend okulására, hogy „rongyosfarmer” alkotás közepette – egyidejűleg és egy mondatban, szemkontaktussal megerősítve kinek szól a kérdéses mondatrész – miként hozta a nagyi a Mártuska néni tudomására, hogy a kevés eső miatt bizonyára nem vízízű, hanem édesebb lehet a szabadföldi eper, de a drágasága miatt az íz módosulásról nem lesz népszavazás, hanem képviseleti úton történik a kóstoló. 

Ibolya néni KSH-s diadaljelentését szájbiggyesztve annyiban reagálta le, hogy ő mindig is tudta, hogy a tata átlag feletti magyar férfi. És ezt az Eurostat igazolta is, mert a magyar férfiak átlagkora 72 és fél év és ezt az életkort az én tatám már rég meghaladta. Bár így ránézésre, a brüsszelita szemlélő számára elég rozogának látszik, meg magyarosan görnyedtnek, de legalább a járása használatiidőarányosan kimért és méltóságteljesen sántít, mint a pityókos dakota a karmelita kolostor teraszán térdre borulás előtt. 

És a szegény Bora néninek – akinek mindig elszáll az agya a rezsicsökkentés szóra, mert már van vagy két éve, hogy a gáz- és villanyóráját leszerelték – miheztartás végett pöttyentett egy idézetet W. Churchilltől: „Az országot néhány diadalmámorban úszó zsivány kormányozza” és nem tette hozzá, hogy ezt a hitleri Németországra mondta az angol, mikor már konzervatívvá fejlődött. Mindezen közben akkurátusan mutatta és magyarázta nekem a pelenkaöltés fortélyait és minden egyes öltésre, hurokra jutott egy-egy biztató pillantása, pedig szerintem egyik-másik lazábbra sikeredett, máskor meg gubancoltam cefetül a cérnát. 

Na. Ilyen tudásmegosztón voltam én a nagyival. Ehhez képest smafu, ahogy az ÁSZ karaokéban lediktálja a többi pártelnöknek az uralkodó párt szorzótáblájának kétharmados értelmezését, meg vizsgálja a nem közpénzből működő „közélet befolyásolására alkalmas civil szervezeteket”, de az egyházi és a TAO-faló sportszervezeteket nem, mert azok betartják a pártutasításokat és ezeknek megfelelően költik a nekik jutatott közpénz milliárdokat a pártirányítású közélet befolyásolására, tehát nincs velük dolga a nyilasoktól örökölt Számonkérő Széknek. 

És azt is nagy megnyugvással fogadták a hölgyek, hogy a rendőrség nem figyelte meg a kukacoskodó képviselőt. A rendőrség „őriz és véd”, rendezvényeket videóz és a hatóság igazán nem tehet arról, hogy ez a szeleburdi mindig oda kajtat, ahol ők filmeznek. Miért nem ment a CPAC kongresszusra? Ott nem volt felvétel, csak lejátszás: a szalmasárga sérós küldött tengerentúli puszikákat a neki szorgosan aládolgozó „pontszerző” párttitkárnak, és nem idézték a XX. századi legnagyobb konzervatív államférfit: „A konzervatív párt a nagytőke érdekeit szolgálja. Korrupció az országon belül, agresszió ennek a korrupciónak a leplezése céljából és a pártgépezet zsarnoksága. Eredménye: drága élelmiszer a milliók számára és olcsó munkaerő a milliomosok számára”. (A liberális W. Churchill manchesteri beszéde 1904. május 16-án) 

Jólesően nyugtázták továbbá a foltvarró nénik a KDNP-s politikus bölcsességét, aki szerint a Nyugat még sehol se volt a jogalkotásban, amikor a mi keresztény uralkodónk a mimagyarok számára törvénybe foglalta a gazdagok és a pártegyházak kiváltságait – na meg az antiszemitizmust – az Aranybullában, és ha lett volna akkoriban gáz, akkor biztos a gázembargót is megvétózta volna nemzeti érdekből az úri családok védelmében. 

A pedagógus családok megélhetésére gondolva a pedagógussztrájk törvénybe foglalt korlátozását is helyeselték a mamikák (ha jól értettem), mert ebben a diktatúrában nincsen Vörös Segély, mint régen, és a sztrájkoló tanárok gyerekeinek pont úgy kellene keresztény módon reggeli nélkül maradni, mint a proli kölyköknek, főleg ha még cigányok, esetleg rokkant járadékból tengődők szaporulatai. Mert az alapjogokban is helytelen a megkülönböztetés: „Minden egyes megkülönböztetéssel és gyűlöleti cselekménnyel a szociális kohéziót ássuk alá és olyan egyenlőtlenségeket hozunk létre, amelyek generációkra vetnek árnyékot azzal, hogy táplálják az elidegenedést, amely végső soron pusztító következményekkel járhat.” (Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) Bécs, 2017.10.06)

Mirtill

Bütyökfalva, 2022. május 28.

P.S: Ha valamit félreértettem volna a lányos coachingen, akkor bocsika.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.