Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ennek a helyzetnek már nincsen megoldása

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt a hét utolsó munkanapján! Akinek nem ez az, annak simán csak szép péntek reggelt! Megjelent a 100 leggazdagabb magyar című kiadvány. Nem olvastam, így tippelek: az első ötven leggazdagabb magyar Mészáros Lőrinc. Ennyit éppen elég tudnunk. Úgy tűnik, a NER kénytelen egy kicsit spórolni önmagán. Ennek egyik jele, hogy kevesebb pénz jut pártmédiára, így elbocsátások és akár egyes portálok vagy lapok megszüntetése is elképzelhető. Erre lehetett számítani, hiszen kevesebb pénzt kell valahogy úgy elosztani, hogy fenntartható legyen a rendszer. Amelyik propagandaegység kevéssé hatékony, kisebb a lobbiereje, vagy egyszerűen a választások után nincs rájuk szükség, azok mennek a levesbe. Remélem, a lapátra kerülő médiamunkásoknak vigaszt nyújt, hogy államtitkárból lesz elég továbbra is.

Senki nem mondhatja, hogy nem virágzik nálunk a demokrácia (a meggy már elvirágzott), ennek egyik ékes példája, hogy a miniszterek elnöke saját maga találta ki, ki legyen a nemzet egységét szimbolizáló köztársasági elnök. A hagyományok tiszteletéről világhírű magyarság megint győzedelmeskedett, ennek keretében most nem Áder Jánosnak, hanem Novák Katalinnak irkálnak szívhezszóló leveleket az éppen szívóágra tett – vagy mindig is ott tartott – ágazatok munkavállalói, hogy ne írja alá. Neírdalájános helyett Neírdalákatalin van, csak kevésbé rímel, nem lehet olyan ütemesen skandálni, ha esetleg néhányan elsétálnak a Sándor palotához ünnepelni. Vagy tüntetni. A pedagógusok most jól meg vannak lepve, hogy nem annyira kapnak béremelést, de az a jó hír, hogy tüntetni sem nagyon tudnak, tehát nem javult a helyzetük, de legalább romlott. Miközben az én véleményem is az, hogy az oktatásnál fontosabb kérdés egy ország közvetlen és hosszútávú jövője szempontjából egyáltalán nincs, azt is gondolom, hogy el kell ezt engedni a francba mostmár. Amelyik pedagógus nem bírja – anyagilag és lelkileg -, fel kell mondani, és a munkaerőpiacon elhelyezkedni. Bármennyire elhivatott pedagógus, nem lehet azt senkitől elvárni, hogy az életét, a családja életét, az egész jövőjét áldozza fel olyasmiért, amin nem tud változtatni. Okos, tanulni képes és kész ember biztosan talál magának megfelelő megélhetést, aztán később talán érdemes lesz visszamenni a katedrára. Az a pedagógus pedig, aki végtelen bölcsességében Orbánra szavazott – akár azért, mert nem látta az összefüggést a kormány működése, és az oktatás (valamint a saját) helyzete között, akár hitből, akár gyávaságból -, az nyugodtan maradjon, legalább egy generáció már biztosan ráment a nagy fideszes kísérletre, úgyis a nulláról kell újrakezdeni. De az nem annyira szimpatikus, hogy valaki a Fideszre szavazott, aztán most jajveszékel. Ennek a helyzetnek már nincsen megoldása.

Ahogy azt a kormány megígérte, nem lesznek megszorítások, mert a magyar emberek azt nem akarják. És amit a magyar emberek nem akarnak, az nincs. Csak az van, hogy megsarcolják a cégeket mindenféle különadókkal, de az nem megszorítás, hanem határvédelem és fejlesztés, és rezsicsökkentés-védelem. És van, aki el is hiszi, hogy nem rajta fog csattanni az ostor. Az olcsó magyar üzemanyagot is megvédi nekünk a kormány, úgyhogy csak magyar rendszámú autóba lehet ezen túl olcsó benzint tankolni, a külföldi rendszámú autó tulajdonosa piaci árat fog fizetni. A benzinkutasok máris jelezték, hogy ezt ők technikailag nem tudják megoldani, ahhoz ellenőrizni kellene az autók rendszámát, meg kellene nézni a forgalmit, amihez joguk sincsen, emberük sincs rá, pláne órák alatt nem is fognak megoldást találni. Nehezményezték, hogy velük nem beszélte meg a szaktárca a döntést, lehetőleg még akkor, amikor nem döntés volt, hanem csak döntés-előkészítés. Mókás népség lehet a benzinkutas-szakma ha azt hiszik, ez elő volt készítve. Az biztos, hogy Brüsszelnek is lesznek kifogásai, de az pontosan annyira nem szokta érdekelni a családbarát jogászkormányt, mint a magyarok keservei. Sőt, megkockáztatom, előszeretettel hoznak olyan döntéseket, melyek egészen biztosan ütköznek az uniós szabályokkal. Egyrészt lehet harcolni és megvédeni a magyar érdekeket, másrészt jól jöhetnek később ezek a kedves kis ütközések, ha esetleg nem csak Volner János óhajtja annyira a Huxitot.

Viszonylag találékony ártunk és ormányunk, ha pénzbeszedésről van szó. Ezért aztán felmelegítették – és mindjárt be is jelentették – a reklámadó ötletét. 2014-ben már feltalálták ezt, átfaragták legalább annyiszor, mint az alaptákolmányt, majd hosszas nemzetközi-jogi hercehurca után kimúlt. Most újraélesztik. És még mindig csak péntek van, hátha mára is kitalálnak valami jó kis sarcot, amit az ördögarcú multik fizetnek, nem a rezsicsökkentett, kedvezményes árú csirkefarhátat majszoló, minden irányból megvédett magyar kisember. Ha a végén mégis az ő pénztárcája lesz laposabb, az csakis a véletlen műve lehet, illetve Soros, Gyurcsány és Brüsszel ármánykodásának következménye. Az a lényeg, hogy a propagandagépezet jól működjön, minden mást rá lehet fogni a nyuszira.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.