Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Nem jön a királyfi, a lovat is már régen eladták a vágóhídra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egészen meglepő, hogy az Európai Unió egyik tagállamának kormánya és annak udvartartása egyetlen dologtól fél igazán; az Európai Uniótól. Az egy dolog, hogy évek óta uszítanak és hörögnek, igazából amikor még csak meg akarták állítani Brüsszelt, akkor voltak szerények, mint az ibolya. Biztosan akkor még volt mire szerénynek lenni, most meg már nincs. Brüsszel ugyan egy centit nem mozdult el az eredeti helyéről, de mostanában egyre bizonyosabb, hogy be akarja kebelezni, fel akarja falni Magyarországot. Nyilván bosszúból, mert nem képesek elviselni, hogy Orbán Viktor rezsicsökkentő, keresztény, konzervatív, jobboldali, nagyon hazafias és kicsit korrupt kormányát választották a forradalmi lelkületű magyarok maguk fölé, immáron zsinórban. A zsinór ahhoz kell, hogy legyen mire fellógatni magunkat, ha netán bekebelez minket az unió. Ez azért nehezen feldolgozható – mármint az, hogy az EU ellen védekezik a kormány -, mert én olyat még nem hallottam, hogy valaki belép egy közösségbe, majd üvöltve elkezd vergődni az önként választott közössége ellen. Vegyünk például egy sportklubot, vagy talán érthetőbb, ha egy nevesebb focicsapatot hozok példának. Ez a focicsapat szerződtet egy focistát, jól meg is fizeti, támogatja, hogy fejlődhessen a játékstílusa, kibontakoztathassa a tehetségét. A bekerülésért maga a sportoló is sokat tett, dolgozott, bizonyított, nagyon akarta azt a szerződést. Amikor ez sikerült, elkezdi teli torokból szidni a saját csapatát, mert úgy véli, kihasználják, ráadásul nem akarják a klub szabályzatát és a foci szabályait hozzá igazítani. Hát nem szép lenne? De. Megtartaná az ilyen sportolót a klub? Erre most nem én fogok válaszolni, hiszen mindenki tudja, hogy mi történne.

Az az ijesztő ebben az országban, hogy sokan nem akarják, talán nem is tudják meglátni, mennyire ócska hazugságokkal tömi őket a maffia, hanem boldogan elhisznek mindent, amitől úgy érzik, a győzteshez csatlakoztak, jól döntöttek, amikor Orbánra és bandájára szavaztak. Nekik éppen elég a diadal illúziója, és ahogy telik az idő, egyre nehezebb lesz szembenézni a valósággal. Ezerrel száguldunk lefelé a lejtőn, és akár akarjuk, akár nem, egyszer bele fogunk fúródni a földbe – bár az a gyanúm, hogy inkább a magmába -, és akkor nem lesz többé mivel hitegetni magukat. Addig persze igen, ahogy a náci Németország jóravaló polgárai is tagadták a haláltáborok és minden szörnyű bűntett valóságát. Még azok is, akik naponta szagolták a hamvasztókemencék bűzét, mert ott éltek közvetlenül a tábor mellett. Ebben az országban természetesen nem történik semmi hasonló, Orbán nem Európát vagy a világot óhajtja lerohanni – uniós tagállamként és korlátozott anyagi, katonai lehetőségei miatt ez fel sem merülhet -, de a saját országát szisztematikusan, szívós kitartással lepusztítja, és ehhez talál magának támogatókat.

Na, az lesz majd szar, amikor nem lehet többé tagadni a valóságot, semennyi nemzeti sallang nem tudja eltakarni a rongyos alsógatyát. Akkor sem az fog fájni, hogy a saját gyerekeik, unokáik kifosztásában, netán elüldözésében vettek részt azért, mert nem tudtak meglenni erőskezű cáratyuska nélkül, és inkább vesztek össze a saját utódaikkal, mintsem meghallgatták volna őket. Nem is az lesz a baj, hogy kénytelenek lesznek rácsodálkozni arra, hogy baj esetén őket nem abba a modern, gyönyörűen felszerelt kórházba viszik be, amit a tévében mutattak. Azzal egyáltalán nem lesz gond, hogy ezek az emberek hirtelen megértik, hogy elteltek az évek, már pénz sincs, és azt látják, hogy más országokban mennyivel jobban hasznosultak a források, mennyit fejlődtek azok az országok. Ezzel soha nem fognak szembesülni. Itt fognak maradni, pont ugyanúgy nem értenek semmiből semmit, mint addig, csak éppen itt marad egy letarolt ország is, amelyik évtizedeket, de inkább évszázadokat ment vissza az időben, és ezzel kell majd valamit kezdeni. Nem csupán itt maradnak ezek az emberek, hanem sokkal többen lesznek, hiszen a közoktatás szisztematikus lerohasztása éppen ezt a célt szolgálja. És kezdődik elölről a csodavárás, hogy majd jön egy királyfi hófehér paripán, és megoldja. Pedig nem jön.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.