Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minden, amit uralnak, a nemzeti jelzővel kezdődik és végződik. Innen lehet tudni, hogy az övék

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mostanában egyre többször üti meg a fülemet a „náci” szó. Főleg a fideszes és a mi hazánkos honfitársaink szeretnek ezzel a jelzővel másokat illetni, például itt a mi Facebook-posztjaink alatt szoktam olvasni ahhoz hasonló szóvirágokat, hogy liberálnáci (atyaég)! Vagy a hírhedt nácitlanítás, Vlagyimir kedvenc csatakiáltása. De a kommentszekciókban gyakran olvasni például a nyelvtannáci kifejezést is. Emberek! Értem, hogy a végtelenségig le kell alázni a képzeletbeli, valódinak gondolt ellenfelet, de azért még mielőtt bárkit ezzel az igen szégyenteljes jelzővel illetne valakit, azért tájékozódjon már arról, hogy maga a szó mit is jelent. 

„A nemzetiszocializmus (németül: Nationalsozialismus), vagy nácizmus elsősorban az Adolf Hitler vezette Nemzetiszocialista Német Munkáspárt (NSDAP) ideológiájára, illetve Németország 1933 és 1945 közötti Hitler-kormány időszakának politikájára, gyakorlatára utal. 

Ideológiájának fő jellemzői a pángermán sovinizmus, rasszizmus és antiszemitizmus, kiindulópontja a szociáldarwinizmus volt, az az elképzelés, miszerint az emberi fajok közötti versenyben a legrátermettebbnek kell fennmaradnia, a többieknek pusztulás vagy alávetettség a sorsa.

Főbb ideológiái:

    • antiliberalizmus, marxizmus-, kommunizmus-, bolsevizmusellenesség;
    • a zsidóság elleni fajgyűlölet a német/germán/árja felsőbbrendűségből (Übermensch, Untermensch) kiindulva;
    • a vezetőben való feltétlen hit (Führerprinzip);
    • a demokrácia korlátozása, ennek következményeként a nem együttműködő politikai pártok, szakszervezetek és sajtótermékek megszüntetése;
    • rasszizmus: az emberi rasszok közötti különbségek hangsúlyozása;
    • homoszexuális beállítottságú emberek iránti erőteljes ellenszenv; a homoszexualitás korlátozása, tiltása és büntetése (homofóbia)
    • a vallásszabadság korlátozása”. 

Na most. Ha csak a fenti jellemzőket vesszük figyelembe, akkor ha már „nácikról” fantáziál mondjuk egy hithű, ultraradikális fideszes, vagy egy nagymagyarországos matricát az autója hátsó szélvédőjén büszkén hordozó mi hazánkos szimpatizáns, szerintem először nézzen jó mélyen magába, vagy gondolkodjon el azon (bár ez nem egy kellemes tevékenység, nem is nagyon szokott sikerülni), hogy vajon nem éppen rá igazak ezek a nácizmust definiáló jellemvonások. Mert szerintem de. Ha csak a Nemzeti Szocialista Párt megnevezést vesszük alapul, akkor is kijelenthetjük, hogy a Fidesz igencsak remekül plagizálta a „nemzeti” jelzőt a saját politikájában. Amit ezek létrehoztak, az mind nemzeti. A dohányboltoktól a tankönyvkiadókon át a nemzeti mobilfizetési Zrt-ig. Minden, amit ezek uralnak, nemzeti jelzővel kezdődik és végződik. Innen lehet tudni, hogy az övék. A nemzet jelen esetben – pontosabban az Orbán nevű uralkodása óta – egyet jelent a Fidesz nevű párttal, hiszen a haza nem lehet ellenzékben. Ők a nemzet, ők az alfa és az omega, és hozzájuk kell idomulni. Mert ha nem, akkor kívülálló, libsi, sorosista, nemzetáruló, pufajkás szar leszel. 

Ha tételesen kellene a fenti ideológiai állításokat bizonyítani, akkor kurva könnyű dolgom lenne. Az elsőhöz eleve nem is kell kommentár, főleg a liberalizmushoz. Ha a zsidózásra kellene precedenst hoznom, akkor azt mondanám, elég kilátogatni egy FTC-MTK meccsre, lenne ott minden, ami ezt alátámasztaná. De bőven elég csak Soros György zsidó származású üzletemberre gondolni, akivel egy időben kék plakátokon keresztül riogatták az egybites populációt. Persze amikor ezt számon kérték rajtuk, akkor az „ááá, dehogy, mi ilyet sosem tennénk, isten minket úgy segéljen, de tényleg, csak nem gondolják, hát itt zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben” volt a válasz. Aztán itt van a vezetőbe vetett feltétlen hit, sajnos ehhez sem kell kommentárt fűzni, mert itt már nem is sima személyi kultuszról beszélünk, hanem valamiféle súlyosan beteges imádatról a hívek részéről. A demokráciát itt nem korlátozzák, hanem egyszerűen leszarják, a kétharmadukkal visszaélve összehozták, hogy a demokratikus államforma már csak papíron létezik. Aztán ott van a mi soha nem vetemednénk arra című örökzöld sláger, ami a Klubrádiótól a Népszabadságig , az Origótól az Indexig szól, és soha nincs vége. Meg se lehet számolni, hogy hány nem fideszes orgánumot basztak falhoz az elvtársak az elmúlt 12 év pusztítása során. És akkor nem beszéltünk az utóbbi idők nagy slágeréről, a meleg, transzszexuális emberek üldözéséről, mindezt a gyermekvédelmi törvénnyel összemosva. Fenomenálisra sikerült. A vallás még szabad, bár egyre több az ökölrázó vérkeresztény, aki küldetésének érzi, hogy terjessze Isten és a Párt igéjét, és elküldjön mindenkit a picsába, aki mást gondol a világról. Többek között a kedves vezető is valami effajta átalakuláson megy át a szemünk előtt, ha kell református, ha kell, katolikus és a pápát csókolgatja. Közben a muszlimok, az ateisták célkeresztbe kerültek, mert csak, és mert a politikai vallásszabadságnak is megvannak a határai. A járvány előtt éppen a gyöngyöspatai cigányokba szállt bele páros lábbal a mi Führerünk, és egyáltalán nem kizárt, hogy újra napirendre fog kerülni ennek a kisebbségnek a vegzálása is. Civilek pipa, értelmiségiek pipa, független művészek pipa. Oktatás leuralva, merthogy nincs, egészségügy befagyasztva, a lényeg, hogy menj el valami fizetős magánklinikára, ahol szépen tejelhetsz valami NER-es strómannak azért, hogy ne dögölj meg idő előtt. Persze csak akkor, ha van pénzed. Igazatok van. Mit isztok? Basszátok meg.

Egy szó mint száz: ésszel és csínján ezzel az igencsak kirekesztő jelzővel, mert a fentiek tükrében nem az a NÁCI, akire mondják, hanem az, aki mondja. Főleg ebben a kontextusban. Az meg már csak a non plus ultra, hogy az idióta orosz lokálpatrióta despota, a magyar felcsúti despota kebelbarátja, pont az ukrán elnököt rágalmazza azzal, hogy náci. Azt az elnököt, aki egyébként zsidó származású, és a nagyapja még a valódi nácik ellen harcolt a világháborúban. Undorító. A szokásos köpedelem. Mélységes szégyen, hogy ide jutottunk. Szégyen.