Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem tudom, mikor volt az uniós polgárok kiskorúsítása, és az Orbán-rezsim gyámsága alá helyezése

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt, boldogságot, békességet, már amennyire az itt lehetséges. A frissen sült köztársasági elnök lódenkabátot rántott magára, és felpattant (természetesen) a különgépre, hogy elröppenjen lengyel barátainkhoz. Mármint régebben jó volt a kapcsolat, mostanában nem annyira. De kidobni biztosan nem fogják, hiszen kultúrnépek. Mármint a lengyelek. Aztán máris lehet vigyorgós fotókat posztolni, hogy ímelám, megint töretlen a barátság. Attól tartok, a főni állapota súlyosbodott. Vagy azé, aki tölti fel a cuccot a közösségi oldalára. Harcosok klubja címmel felkerült egy kis videó, heroikus zenére vonulnak befele a miniszterek. Jelzem, Pintér Sándor nem annyira harcosnak néz ki, mint amennyire ijesztő a feje egyéb okokból. Jó, mondjuk az is vicces, hogy Orbán kétszer jön be. Biztosan azért, mert ő a fővezér. Nem pontosan értem egyébként a harcolást, mert ugye mi a béke pártján állunk, mi a békét akarjuk megnyerni, nem a háborút és hasonló velősségek. Akkor miért nem békegalambként röppentek be a miniszterek? Semjénnek és Rogánnak különösen csinosan állt volna a szerep. De ha már Harcosok klubja. Aki látta a filmet, az bizonyára rácsodálkozik a miniszterelnöki poszt címválasztására. A film egy skizofrén elme gyötrelmeiről és ámokfutásáról, a kitalált ellenségről és az őrületbe belerántott, áldozattá tett emberekről, a pusztításról szól. Gondoltam, szólok.

Orbán Viktor hétfői ciklusindító beszéde és a kormányzati struktúra kialakítása is azt jelzi, hogy az új kormány megtartja ugyanazt a nemzeti alapon álló gazdaságpolitikai irányvonalat, amely 2010 után is sikeresen kivezette Magyarországot a csődközeli helyzetből, amit a Gyurcsány vezette baloldali kormányzás okozott – így értékelte Deák Dániel a kormányfő hétfői beszédét. A XXI. Század Intézet elemzője szerint Orbán Viktor már kész stratégiával rendelkezik a gazdasági helyzet kezelésére. (Origo)

Én tényleg örülök neki, hogy ciklusa van Orbán Viktornak, de körülbelül mit jelenthet a nemzeti alapon álló gazdaságpolitika? Ha azt, hogy a mi nyakunkon állva épül-szépül Hatvanpusztától Marbelláig az élet – persze nem a mi életünk, mi csak a nyakunkat, pénzünket, gerincünket és jövőnket adjuk hozzá -, miközben az átkos baloldali kormányok idejéhez képest nagyságrendekkel szarabb az oktatás és az egészségügy (pedig már akkor sem volt acélos), mindezt úgy sikerült kivitelezni, hogy az életben annyi pénz nem érkezett az országba, mint Orbán királysága alatt, akkor nem lehetne valami kevésbé nemzeti alapú gazdaságpolitikát kitalálni? Mert ebbe már belerokkantunk, de ha folytatja a főni, bele is fogunk pusztulni. Már aki itt marad persze. Na, miközben Orbánnak ciklusa van szegénynek, Varga Judit váratlanul elkezdett érteni a gazdasághoz és az energiapolitikához is – jobban kellett volna figyelni a jogi egyetemen, akkor most nem lenne útkeresés -, és megmondta a napi tutit:

❗️Ne legyenek kétségeink: azzal, hogy nem támogatjuk jelenlegi formájában a hatodik brüsszeli szankciós csomagot és az energiaembargót, azzal nemcsak a magyar gazdaságot és a rezsicsökkentést védjük, hanem a többi uniós tagállamot is.
Ilyen a magyar becsület. 🇭🇺✌🏻 (Facebook)
Szerintem amikor a becsületre vonatkozó részt írta, picit lobogott a haja is. Nem tudom, mikor volt az uniós polgárok kiskorúsítása, és az Orbán-rezsim gyámsága alá helyezése. Ha ilyen nem volt, talán mellőzni kellene az ilyen nagyképű ki- és bejelentéseket, mert esetleg más országok polgárai nem szeretik, ha Orbán beleugat a belügyeikbe, lefikázza a kormányukat és képviselőiket, ilyesmi. Vannak ilyen érzékenyebb népek.

Szerencsére az Orbán-kormányban nem csak Varga Judit ért mindenhez is, hanem mindenki. Szijjártó Péter főként, aki most nagy erőkkel követel pénzt Brüsszelben a magyar energiaellátás modernizálásáért. Mégpedig rengeteg pénzt, nagyjából annyit, amennyit blokkolt az unió a fejlesztési alapból. Úgy tűnik, a főni eldöntötte, hogy mindenképpen kizsarolja azt az összeget, amivel ő már számolt, és valószínűleg szükséges a lyukak betömködéséhez, a rezsim fenntartásához. Igazán korrekt dolog, éppen csak az összes többi tagország utál minket – biztosan nem értik, hogy ezzel ők is meg vannak védve – és gusztustalannak tartják a zsarolást.

Azt gondolom, hamarosan ki fog derülni, ki bírja tovább. Az biztos, hogy valamerre mozdulni kell az Európai Uniónak, mert lassan kifogynak minden eszközből. Orbán el fog menni a falig, más választása egyáltalán nincsen. Összerakta az új kormányát hűséges katonáiból, amit eddig tudni lehet a tervekről, abban nem esik szó sem az egészségügy, sem az oktatás, sem az energiaszektor fejlesztéséről, máshová kell a pénz. Orbán nem szeret, de nem is tud veszíteni. Úgy tűnik, eldöntötte, hogy egész Európa vezetésére felhatalmazást kapott, és ennek ellenkezőjéről igen nehéz lesz meggyőzni. Meglátjuk hamarosan, marad-e az unió elnézéssel kezelt fekete báránykája, akire legyintenek.

Jó ébredezést, hasznosan eltöltött napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.