Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Összezavarodik a nyáj, ha összevissza szól a kolomp

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt az új köztársasági elnök anyáskodásának első munkanapján! A nap süt, a madarak ordítanak, a fű nő – és marhára le kellene vágni, mielőtt elérné a térdmagasságot -, a néhány napos tavaszt máris követi a nyár. Ahogy az mostanában lenni szokott. Az viszont új fejlemény, hogy a családbarát, stratégiai nyugalomba süppedt Orbán-kormány elkezdte hergelni a saját híveit. Novák Katalinról tegnapelőtt már leszedték a keresztvizet, amiért putyini háborúnak nevezte Ukrajna lerohanását, tegnap pedig Szijjártó Péter vállalta magára a céltábla szerepét, amikor azt írta a közösségi oldalára:

Az Ukrajnában zajló háborúnak komoly közvetlen és közvetett hatásai vannak az európai biztonságra. Most azt kell megbeszélni, hogy a NATO hogyan tudja megvédeni a tagállamokat ezekkel szemben. (Facebook)

Ha a híveket hosszú évek óta azzal etetik, hogy Putyin jó elvtárs és a barátunk, az Európai Unió és a NATO pedig rosszat akar nekünk, akkor azért több időt kell szánni az átprogramozásra. Ha nem ezt teszik, akkor az lesz, amit látunk. A dúltkeblű hazafiak összezavarodnak, és annak ugranak neki, aki kézre esik. Novák Katalinnak és ez esetben Szijjártó Péternek. Mert a jól dresszírozott szekta ott tart, hogy ki kell lépni az unióból is, a NATO-ból is, mert szuverén ország vagyunk, az olcsó gáz pedig az oroszoktól jön. Azzal ők nem nagyon tudnak hirtelen mit kezdeni, hogy a nemzeti szélkakas elkezdett irányt váltani, mert egyrészt kell a pénz, és annak feltételei vannak, másrészt egyre fogy a remény, hogy a jövőben számítani lehet Putyinra. Hiába tolja Varga Judit nagy erőkkel az unióelleni harcolást, a pártmédia az orosz propagandát, borzasztóan nagy a zűr és a zavar. Amennyiben a Fidesz távlati terve nem az, hogy valami más néven, egy még szélsőségesebb formációba mentse át a hatalmát, nem ártana valamivel egyértelműbb kolompszó. Szerintem. Ha az a terv, akkor nem szóltam egy szót sem. Akkor tök jó az az irány, hogy a drága országlakók már arról csacsognak, az uniónak annyi, be kell vezetni a rubelt, az a tuti. És nem viccelnek ám.

Úgy nézem, Varga Judit pillanatnyilag magára maradt az unió elleni harcával. Már ott tart szegény, hogy megvétózza a vétót is, ráadásul kellett neki gratulálni Novák Katalinnak. Ez igen érdekesen sikerült egyébként:

Családanya, hazafi, politikus, hívő keresztény és nő. Novák Katalin köztársasági elnökként példamutatóan képviseli krédójában az Isten, haza, család hármasát.
Sok sikert, Elnök Asszony! 🇭🇺 (Facebook/Varga Judit)

Csodás tulajdonságok, de engem semennyire nem érdekel a köztársasági elnök neme, szaporulata, vallása, családi állapota. Az külön vicces, hogy a magyar nyelvben még csak szó sincs a hazaszerető ember női megfelelőjére, így a családanya, feleség hazaFI lett. Nyehehe. Egyébiránt semennyi közöm nincsen Novák Katalin krédójához, nem azért fizetem. Ha Istent óhajtja szolgálni, vonuljon kolostorba szépen, ne közpénzből pompáskodjon, mert ez nem csupán pofátlanság, hanem hazug dolog is. Amennyire tudom, a tízparancsolat című alapmű megemlékezik az ilyesmiről. Érdemes lenne elolvasni két látványos templomlátogatás között.

Az Origo interjút készített Szarka Gáborral, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárjával Elvesztette a budapesti álelit a kiváltságait címmel, amire a PestiSrácok rátett egy lapáttal, Már nem csak a budapesti „elit” kiváltsága a Színművészetin tanulni főcímével. Igazán öröm nézni ezt a véreres vergődést, de nem hinném, hogy a tehetség születési helytől függ. Hirtelen fel tudnék sorolni rengeteg olyan színészt, akik vidékről származnak, a nevüket mégis valamennyien ismerjük. Még azok is tudják, kicsoda Törőcsik Mari, Kabos László, Darvas Iván, Bessenyei Ferenc, Őze Lajos, Kiss Manyi, akik soha nem láthatták őket színházban. Hosszan, nagyon hosszan lehetne sorolni azokat a valóban zseniális művészeket, akik a tehetségükkel írták be magukat az emlékezetünkbe. Nehogy már azt állítsa bárki, hogy majd most, a széttaposott Színművészeti helyén beizzított új egyetem végre engedi szóhoz jutni az elnyomott vidékieket. Aki tehetséges, az bárhonnan érkezik, akkor is tehetséges. Aki pedig nem az, annak mindegy. Akár felveszik, akár nem. A közönség fog dönteni, és a közönség nem a születési helyet nézi.

A végére is jutott egy remek hír. Ma fogják a bátrak trónra emelni Orbán Viktort sokadszorra. A cirkusz folytatódik, mindenki nagy meglepetésére őt választják, felkérik, beiktatják, uralkodik. Meg is vagyunk, körbeértünk. Orbán kinézte magának Novák Katalint, kiválasztotta a kormánytagokat, megszavaztatta a bábszínházban, ma önmagát szavaztatja meg, aztán megy minden tovább. Mindössze annyi különbséggel, hogy a mostani köztársasági elnök jobban gyantázza a szőrzetét, mint az előző. Legyen szép napja mindenkinek, mi majd hamarosan jövünk vissza az első beszólással. Mert ez sem változott. Még.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.