Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez nem demokrácia és egyenlőség, hanem bomlasztás és aljasság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Sikeresen túléltük ezt a hetet is, Vlagyimir Putyin nem dobott ránk atombombát. Pedig egyes sajtóipari termékek talán még örülnének is neki, lenne miről írni. Így kénytelenek naponta tippelgetni, majd másnap cáfolni a tegnapit, aztán kezdik elölről. A tegnapi nap óriási híre a pártmédiában: másfél milliós csecsemőgondozási díjat kaphat az államtól Bősz Anett.

A 2021-től elérhető csed 100-nak köszönhetően korábbi nettó fizetésénél is magasabb összeg jár a DK egykori országgyűlési képviselőjének, jövőbeli főpolgármester-helyettesének. Állami támogatásra lehet jogosult Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő is. (Magyar Nemzet)

Őrület! Amennyire én tudom, ez a juttatás alanyi jogon jár mindenkinek. Kis Julisnak és Nagy Julisnak, Orbán Ráhelnek és Dúró Dórának is, róluk mégsem születnek nagybetűs szalagcímek. Értem én, hogy le kell verni az ellenséget, harc van, iszapbirkózás és médiaháború, de tényleg bele kell rángatni a még meg sem született gyerekeket is, ha az anyjuk történetesen nem fideszes politikus? Most mi a feladat? A híveknek csak az anyákat kell gyűlölniük, vagy a magzatokat is? Ha már úgyis faragják megint az alaptákolmányt, egyből bele lehetne vésni, hogy a kormánypárti szülők és gyerekeik értékesebbek, mint az ellenzékiek. Esetleg aktív ellenzéki politikusok esetében a szaporodást is meg lehetne tiltani, akkor nem kellene külön uszítani terhes nők ellen a híveket. Egyszerűbb lenne.

A leendő főpolgármester-helyettest megkérdeztük elektronikus levélben, hogy a Városházától kapott fizetése alapján igényel-e majd csedet, illetve egyáltalán milyen állami támogatásokat vesz igénybe, azonban lapzártánkig nem válaszolt megkeresésünkre.

Varga Judittól is megkérdezték, hogy visszafizette-e már a CSOK-ot? És hogy akár ő, akár bármelyik politikus milyen kedvezményeket vesznek igénybe a gyerekeik után? Komolyan mondom, mindig azt hiszem, már leértünk a gödör aljára, és mindig kiderül, hogy még ez sem az.

Hét új, nyílt pályázatot írt ki a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődés Kollégiuma a cigányság kultúrájának megőrzésére, a hagyományok ápolására. (MTI)

Ezt nagyon helyesen teszik, ezerszer több értelme van, mint egy újabb stadion felhúzásának. Akár az oktatási minisztérium is hozzájárulhatna a programhoz, például Lakatos Menyhért benne van valahol a tananyagban? Legalább az ajánlott irodalomban? Beszélnek róla az iskolában? Igaz, hogy ezt a kérdést feltehessem, kellene lennie oktatási minisztériumnak. De nincs. Most aztán nem tudom, hogy ki lesz a felelőse az oktatásnak. Pintér Sándor? Rogán Antal? Egyik alkalmasabb, mint a másik. Komolyan.

Ha már irodalom, akkor érdemes néhány szót ejteni a pártmédiáról. Igaz, mindössze annyi a kettő között az összefüggés, hogy betűket használ mindkét terület, csak nem ugyanabban a sorrendben. Tegnap pompásan szórakoztam a Media1 hírén, mert a másik opció az lett volna, hogy elfakadok sírva. Roppantul érdekelne, hogy a KESMA alegységeiben működik-e valamiféle szerkesztőség, vagy van a Karmelitában egy gomb, amit megnyom valaki – legyen Manyika -, és mindenhol megjelenik ugyanaz a baromság. Arra nem találok magyarázatot, hogy a Telexen ma reggel miért láttam mindent duplán. Berúgva nem lehettem, amúgy sem szokásom, reggel főként nem. Vagy elbambult valaki, vagy a technika ördöge tette be a lábát a szerkesztőségbe.

Élőben közvetíti a Hír TV Novák Katalin beiktatását. Elképzelni nem tudok fontosabb programot, minthogy azt nézzem.

⚠️ Fontos észrevennünk, hogy vannak olyan szereplők az Unióban, akik szellemi és gazdasági értelemben is még mindig gyarmatosító reflexekkel rendelkeznek. De vannak olyan nemzetek, akik az egyenlőségben és a demokráciában hisznek.
🇭🇺 Mi, magyarok az egyenlőség és a demokrácia mellett elkötelezett ország vagyunk.
📌 Nekünk kell elmondani azt, hogy nagyobb erő van az együttműködésben, mint a leigázásában. Hogy erősebb Európa épülhet a sokféleségek kihasználásából, mint az egységes szürkeségből.
🇪🇺 Ezért az Unió jövőjéről szóló beszélgetésben nekünk kell emlékeztetni másokat az egyenlő felek közötti együttműködés európai alapértékére! (Facebook/Varga Judit)
Gyönyörű szavak. Az a baj, hogy meglehetősen hiteltelen egy olyan kormánypárt szájából, amelyiknek fő célkitűzése az ország többi pártjának leigázása, szétverése, az ellenzéki politikusok sárba döngölése, karaktergyilkolása. Sok esetben tudatos hazugságokkal, elvtelen eszközökkel. Ja, és persze a gyűlöletkeltés. Elég csak néhány sorral feljebb a terhes ellenzéki politikusok elleni hangulatkeltésre gondolni, ami aligha jött volna létre a kormánypárt engedélye, ha nem mindjárt utasítása nélkül. Egyébként pedig a demokrácia nem az, amikor egy szövetségen belül minden tagország akar valamit, az egyetlen magyar tagállam azonban megvétózza. Mégpedig többnyire azért, hogy bizonyítsa a hűségét egy szövetségen kívüli ország felé, vagy azért, hogy pénzt zsaroljon ki az uniótól. Ez nem demokrácia és egyenlőség, hanem bomlasztás és geciség. Ez van.
Jó ébredezést, kellemes pénteket kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy mindig szoktunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.