Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hogy pénzelni lehessen ezt a brutális hatalmi gépezetet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Derűs jó reggelt és csak pozitív kilátásokat kívánok! Elsősorban azoknak, akik pontosan emlékeznek, hogy április 3-án voltak szavazni, vagy nem voltak szavazni, és kire szavaztak. Akik a valóságot nem hajlítgatják, hanem szembenéznek vele, akiket még zavar (netán egyenesen kikészít), hogy egy tanár annyit keres, amennyit egyesek és mások elkapucsínóznak luxuséttermekben. Akik a hivatalos 9,5 százalékos infláció helyett 22 százalékos inflációt érzékelnek, mert nem a propagandának hisznek, hanem a szemüknek, és nem vigasztalja őket, hogy a toronydaru olcsóbb lett, ha a paradicsom 1200 forint. Meg akik a tavalyihoz képest 30 százalékkal megnőtt lakáshitel-törlesztőrészletüket nem azzal magyarázzák, hogy mert előre megyünk, nem hátra.

Tény, hogy a valóság rögös talaján állva, a tényeket és az összefüggéseket nem messziről elkerülve jóval nehezebb élni, és gondolkodás nélkül bevenni, hogy a magas infláció valójában a mindenhez értő nemzetstratéga és gatyás békegalamb nemzetvédő és -mentő tervének része, hogy a magas infláció ugyan más országokat nyomorba dönt, de mimagyarokat pont ellenkezőleg, mivel itt direkt így akarták azok, akiknek évtizedes tapasztalatuk van egy ország vezetésében. Hiszen köztudott, hogy a brutál infláció kéz a kézben jár a bérek növekedésével. Vagyis minél inkább dühöng az infláció, annál jobb nekünk. Mert annál gyorsabb ütemben növekednek a bérek, és ha ez így van (márpedig így van!), akkor előbb-utóbb milliomos lesz a saját kizsákmányolásáért hálás kisember. Csak győzze kivárni.

Jó, akit például Müller Cecíliának hívnak, annak nem kell semmit kivárni. Neki jár a 3,6 millió forintos „motivációs elismerés”. Hogy pontosan mi indokolja a járvány kezelésében oroszlánszerepet játszó gügyögő tisztifőorvos (és kollégái) extra juttatásait, arra semmilyen válasza nincs a Nemzeti Népegészségügyi Központnak, de ennek nincs is jelentősége, hiszen nyunyóka néni Kásler doktorral és az olajszőkített belügyminiszterrel sikeresen agyonverték a járványgörbét. Hogy milyen áron, az minket, magyarokat nem igazán érdekel, ellenben az a jó, hogy akik eddig vírusszkeptikusok voltak (esetenként ebből éltek), azok most átnyergeltek az orosz dezinformációs propagandára. Ugyan nem magyar sajátosság, világszerte jellemző, hogy mivel a járvány lekerült a napirendről, és mivel sokan a vírus- és oltásszkepticizmusukat nem tudják olyan hőfokon kiélni, mint eddig, ezért az orosz-ukrán háborúban találják meg az összeesküvés-elméletek újabb terepét. A tragikus az, hogy Magyarországon a Mi Hazánk (és Gődény György) pártja jár ebben élen.

Csakhogy míg máshol az alternatív valósággal táplálkozó, pontosabban a híveiket ezzel zabáltató pártok jó esetben a politikai paletta perifériáján, vagy legalábbis abszolút veszélytelen pozícióból tolják a mindennapi elmebaj rozsdás biciklijét, itt az állam- és kormánypárt után legerősebb párt mára a legharsányabb vírus- és oltástagadók pártja. Amelyik versenyt fut a szintén szélsőséges állampárttal az errefelé egyre népszerűbb szélsőjobbos populizmus teregetésében. Kár lenne tagadni, ennek van ma igazán piaca, semmi más nem számít. Mi így szeretjük, a többségnek erre van igénye. A Putyin nevű háborús agresszort errefelé hősnek tartja a néplélek, a Nyugat az ellenség, a korrupció nemhogy nem zavar senkit, de egyenesen kiröhögik, gúnyt űznek abból, aki a korrupciós ügyeket megszállottan hajszolja és naponta leleplezi, és lényegében minél rosszabb a helyzet, annál jobb, mert csak rosszabb ne legyen.

Ilyen szempontból szerintem majdhogynem mindegy, hogy tegnap név szerint kik ültek a Karmelita kolostor teraszára kilökött asztal mellett, kiket rendelt a színe elé minden idők legkorruptabb hatalomtechnikusa, hogy elcsacsogjon velük a NER zsinórban negyedik évadát megelőző kormányalakítási castingon. A nem hivatalos névsornak – Csák János, Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Palkovics László, Pintér Sándor, Rogán Antal, Semjén Zsolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Varga Judit – még annyiban sincs jelentősége, hogy érdemei elismeréseképpen (Kenőpénzes Pál, Pegasus-botrány és társai) Varga Judit immár egyedüli nőként folytathatja hajdobáló, önérzetes verbális szabadságharcát Brüsszel ellen, vagy hogy a honvédelmi miniszternek kiszemelt Szalay-Bobrovniczky, akinek a repülőgépgyárától shoppingolt a NER kiképzőgépeket a honvédségnek, még Afrika-alsón sem lehetne a kormány tagja. Két dolog van, ami véleményem szerint szóra érdemes.

A legfontosabb az, ami nem a pórok szórakoztatására közzétett fotókról derül ki, hanem a sajtó értesüléseiből körvonalazódik: Rogán Bűnöző Antal minden eddiginél brutálisabb megerősödését hozza éppen tető alá a Brüsszel körme alatt több mint tíz éve kellemetlenkedő felcsúti tüske. Ha valaki esetleg még mindig valamiféle konszolidációban reménykedett, az gondolja át. A mindenkori Orbán-kormányok talán legkorruptabb figuráját, akinek nemcsak a nemzeti agymosás soha el nem évülő bűne szárad a sötét lelkén, a főnöke meghosszabbítja Moszkváig. Formálódó jogköreiből kiolvasható, hogy a fideszes állam nyakló nélkül tervezi alkalmazni a gazdasági és ideológiai kontrollt, akár orosz érdekeket is követve. Mint a hvg.hu írja, értékes államigazgatási területek kerülhetnek Rogán fennhatósága alá. A legtöbben a polgári titkosszolgálatokat említik, amelyeket most Pintér felügyel, de nem kizárt, hogy a polgári hírszerzést is maga alá gyűri, amely ma Szijjártó irányítása alatt áll. Eddig sem volt kevés mindaz, ami ennek a velejéig romlott, dörzsölt, sunyi alaknak az irányítása alatt állt, de ami ezután jön, az lesz igazán durva.

Másrészt az sem elhanyagolható, hogy a kormánystruktúrával kapcsolatos eddigi szivárgások alapján körülbelül 6-7 tárca valamilyen módon a lóvéra, a különféle fejlesztési vonalakon törvényesen ellopható csilliárdokra lesz ráállítva. Ezzel szemben a jövő generáció minőségi oktatása és a valóban világszínvonalú egészségügy felépítése most sem fér bele a következő négy év annyira fontos területei közé, hogy esetleg tizenkét évnyi szórakozás, slendriánkodás és szándékos pusztítás után külön tárcát, illetve lehetőleg kizárólag ezzel a mostoha területtel foglalkozó, ehhez értő szakembert érne Orbánnak. Nincs a közzétett fotókon egyetlen ember, akiről el lehetne hinni, hogy bármit is ért az egészségügyhöz, a szociális területhez, az oktatáshoz. Igen, tudom, talán az oly sok mindenhez értő Csák János elvileg ilyen, de miután mint egy elcseszett, rossz minőségű tragikomédiában az olajszőkített rendőr fog majd katonás rendet tenni ezeken a területeken, nagyjából világosak a perspektívák. Ahogy eddig se, úgy ezután se kívánnak semmilyen számukra jelentéktelen, pénzt nem hozó területekkel foglalkozni. Amit eddig tudunk, látunk, abból egyértelműen következik, hogy melyek a teljhatalmú sufnijogász prioritásai a következő évekre. Totális – gazdasági, ideológiai, karhatalmi – kontroll a mostanra egyébként is foglyul ejtett, kirabolt állam fölött, ahol ugyanazok a visszatapsolt, újrahasznosított, végtelenítve rotált káderek gondoskodnak arról, hogy a NER-monstrum fenntartható legyen. Mert ahogy eddig, úgy ezután is egyetlen dolog számít: hogy pénzelni lehessen ezt a brutális gépezetet, ami Orbánt hatalomban tartja és a dinasztiája saját lábon állását szavatolja. Márpedig a pénzre minden korábbinál nagyobb szükség van, különben az éhes, út szélén hagyott biodíszletek még a végén beleharapnak a kézbe, ami enni ad. Az meg senkinek nem hiányzik. Hogy az országgal mi lesz, az eddig is csak annyiban volt fontos, hogy uralni lehessen az örök pillanatot és a néplelket, amelyik az alamizsnáért is hálás. Szerintem menni fog. Ahogy ezeket a fejeket elnézem, kurvára menni fog nekik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.