Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És akkor Bélabá felhívta Zödönt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Hétfő van, ma lesz a napja, amikor Putyin vagy bejelent valamit, vagy nem. Hátborzongató belegondolni, hogy lényegében egy fél világ, szó szerint emberek milliói lesik lélegzetvisszafojtva, hogy az az egyetlen idióta barom mit talált ki. Nem normális az a világ, ahol egyetlen ember dönthet mások életéről vagy haláláról. Márpedig ahol nincsen kontroll, ahol kiépül a diktatúrának ez a formája, ott ez történik. Még akkor is, ha eredetileg nem innen indult. Egyetlen ember kezébe nem szabad túl sok hatalmat adni, mert attól mindenki megbuggyan egy idő után. Talán úgy lehetne ezt megelőzni, hogy amikor valaki elkezdi a saját kezében koncentrálni a hatalmat, azon nyomban el kellene távolítani a politika közeléből is, mert az ilyen alapvetően is szériahibás, az idő múlásával csak romlani fog az állapota.

Volner János nevet változtatott. Mostantól Huxitnak hívják – legalábbis az önmagáról elnevezett pártot – és teljes erőből azon fog dolgozni, hogy kiléptesse Magyarországot az Európai Unióból. Én azt nem teljesen értem, hogy miért kellene egy egész országnak kilépnie az unióból azért, mert Volner nem érzi itt jól magát? Van egy csomó harmadik ország, biztosan találna kedvére valót. Igaz, az a veszély fennáll, hogy dolgozni kellene a megélhetésért, de ez akkor is igaz lenne, ha unión belül cuccolna odébb. A másik lehetőség, ha benősül egy megfelelő családba, mert akkor saját teljesítmény nélkül is lehet belőle milliárdos. De vegyük egy pillanatig komolyan a dolgot, és gondolkodjunk el azon, mi történne, ha Volnert valamiért a szárnyára kapná a turulmadár, oda sorakoznának mögé a népek, aztán jól megnépszavaznák a kilépést, amit amúgy nem lehet népszavazásra bocsátani. Vagy esetleg akkora tömeg hömpölyögne Hejőpapiban a Petőfi és Kossuth út sarkán, hogy Orbán ijedtében kiléptetné az országot. Másnap mi lenne? Azon kívül, hogy uniós támogatás nem jönne, az összes itt működő német és mindenféle gyár és üzem olyan tempóban vonulna ki, hogy az ipari kamera is csak a kondenzcsíkot tudná megörökíteni. Mert ugye onnantól mindenféle vámok rakódnának a termékekre, hiszen harmadik országból nincs vámmentesség, ami uniós országként van. Mitől érné meg Kínának és a többinek itt gyártani a visszapillantót meg a tampont, akkor már otthon is csinálhatnák. A nagymagyar vállalkozók – mint a Mészáros, Mészáros és Szomszédja – úgy dőlne be a nemzetközi piacon, mint a huzat. Putyin is ráncolná a szép szemöldökét, mert elveszítené az egyetlen értékét a kis barátja. A NER öt perc alatt felzabálná a maradékot, mi lenne másnap? A végeredmény ugyanaz, mint ami az elején volt: Volnernek (is) el kellene mennie dolgozni, már ha lenne hová. És ha értene valamihez. Ettől persze még simán benne van, hogy a fővezér úgy ébred fel egy vidám reggelen, hogy akkor ő most kilép helyettünk, a nevünkben és a rovásunkra. De hogy ahhoz köze nem lesz Volnernek, az igencsak valószínű.

Nem fogjuk megszavazni az újabb brüsszeli szankciós csomagot, amíg nincs megoldás a magyar energiabiztonságra – erről írt Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán vasárnap.

„Ma ismét telefonon beszéltem Shahid Abdullah barátommal, az ENSZ Közgyűlésének elnökével, akivel gyakran egyeztetünk az ukrajnai háború kapcsán” – írta bejegyzésében Szijjártó Péter.
    A magyar külügyminiszter arra kérte az elnököt, hogy az ENSZ továbbra is vesse latba minden tekintélyét a tűzszünet és a béketeremtés érdekében, hiszen „nekünk, magyaroknak a minél előbbi béke az érdekünk”.
    „Beszéltünk az újabb brüsszeli szankciós csomagról is. Shahid jól tudja, hogy mi eddig az összes szankciós csomagot megszavaztuk, de ez a legújabb lerombolná az eddig biztos lábakon álló magyar energiaellátási biztonságot. Mindaddig, amíg nincsen megoldás a brüsszeli javaslat által előidézett problémára, addig mi ezt a csomagot nem fogjuk megszavazni” – írta Szijjártó Péter. (MTI)

Azt hiszem, ezt már én sem hiszem el. Petike kiírja a Facebookra, hogy ő beszélt Shahid barátjával telefonon. És ez a figura a külügyminisztere Magyarországnak, ez pediglen a magyar diplomácia, élő, egyenes adásban. Az egy dolog, hogy Mipetinknek egyetlen kósza gondolat nem tud megfoganni a fejében, és úgy fújja a pártközpontban legyártott lózungot, mint akit ezért fizetnek. Hoppá, elnézést kérek. Pontosan ezért fizetik. De az már mégis egészen csodálatos, ahogy a sarokból időnként felcsahol valamelyik trónőrző: legyen béke, mert mimagyaroknak a béke az érdekünk! Jó basszus, legyen béke. És mi a következő lépés? Ki fog békét csinálni? Hellóröfik? Bélabá? Bélabá biztosan nem, ő a kedvenc karakterem a Kuflikban. Jut eszembe a magaskultúráról és főként a minden irányból fényesre dörzsölt külügyminiszterek gyöngyéről. Amúgy mi lehet a helyzet? Mert amennyire tudom, az ilyen tárgyalások nem kicsi Peti és az ő Shahid barátja között szoktak eldőlni a Facebookon. Zsarolgatunk, zsarolgatunk? Vagy csak a szektásokat etetgetjük fincsi maszlaggal? Ideje lenne venni vagy húszezer darab horkolásgátlót, állítólag a kínai nagybani piacon adnak hozzá ajándék bajuszkötőt is.

Egyébként pedig jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.