Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lesz itt olyan konszolidáció, hogy az ükunokáink is megemlegetik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Fergeteges jó reggelt kívánok mindenkinek! Szándékaim szerint kivételesen sem a háborúval, sem az ő árával, sem a háború tiszteletére a ködben beteg szamár módjára eltűnt honvédelmi miniszterről, sem a Moszkva-barátságáról elhíresült Orbán-kormány Moszkva-barátságával, de még azzal sem szeretnék foglalkozni egy pillanatig se, hogy Szijjártó Péter szerint – már itt tart a legújabb kétharmadába és az atommal fenyegetőző moszkvai nagybeteggel való pávatáncos kapcsolatába belegárgyult állampárt – ők, a magyar kormány csak abban az esetben támogathatnák a háborús agresszor haverjukra kivetendő kőolajembargót, ha az nem érintené a kőolajat (!!!).

Legközelebb majd mi lesz a kifinomult érvrendszer? Hogy csak abban az esetben támogatják a Moszkva elleni szankciókat, ha azok nem Moszkva ellen irányulnak? Tényleg lázasan igyekszem erre most nem szavakat pazarolni, kevés sikerrel. Nem mintha a háború árnyéka, ára és következményei ne tartoznának a majdnem mindennél fontosabb aktuális kérdések közé (persze kinek miért fontos), hanem mert ez már az az unortodox magasság és fizikai mélység, ahova ebben a reggeli órában még/már nem érek fel.

Igaz, odáig se, hogy a marha olcsó, az életünket és nyomorúságos rezsicsökkentésünket szavatoló O-L-CS-Ó orosz gáz nemhogy kevesebbe, de a piaci árnál 30 százalékkal (!) többe került Magyarországnak. Nem köbméterenként két fillérrel. Februárban került ennyibe. Miután február elsején a Kreml perzsaszőnyegének szélén csattogtak a felcsúti bokák. Abban a hónapban, amelynek nagy részében még háború sem volt. Ezt intézte a nagyon kisformátumú nagy ember valójában az ő szarba vett népének, itt a férfiaknak szerencsére nem kell szülniük jeligére. Többek között ezzel nyert választást. Hogy csak mi nem fagyunk meg, csak nekünk van gáz, csak nekünk olcsóbb, csak mi vagyunk olyan szerencsések, hálálkodhatunk a rezsicsökkentésért. Mert nekünk Putyin szívjóságból a piaci ár ötödéért adja a gázt. Senki másnak. Csak nekünk, mimagyaroknak. Ehhez képest az MVM köbméterenként közel 350 forintot veszít az orosz gáz adásvételén. Ehhez képest kell a fideszes állami MVM pénzügyi működőképességének fenntartását becslések szerint csak idén több mint ezermilliárdos (1000 000 000) költségvetési támogatással megfejelni. Mert ilyen marha olcsón adja nekünk Putyin a gázt. Akkor ezt most elengedem, elszámolok ezerötszázig, nehogy kárt tegyek az egyébként is szerény infrastruktúrában.

Ragadjuk meg inkább onnan a NER fostalicskáját, hogy láthatóan minden IS abba az irányba mutat, hogy cefetül konszolidálódik a rendszer. Remélem, Bencsik Gábor is elégedetten csettint mostanság, hiszen lám-lám, Lázár János is kinyújtotta az ő békejobbját Márki-Zay Péter felé, és megtörtént a hódmezővásárhelyi fegyverletétel. Lám-lám, a 12 éve tartó orbánizmustól teljesen idegen nagyvonalúság első fecskéi megérkeztek, borítsunk fátylat a múltra, felejtsük el az elmúlt évek tömény propagandamocskát, minden szarrá szívatását, lejáratását, hátba szúrását. Most már tényleg jó lesz. Hát hogyne hinném el, ha Lázár János azt mondja, hogy Orbán Viktor is örül a tűzszünetnek, és bármikor ugrik, csak hogy Hódmezővásárhelyen segíthessen. Hogyne hinnénk el minden szavát, láttuk, hogy Budapest esetében is mennyire bejött. Lesz itt olyan konszolidáció, hogy az ükunokáink is megemlegetik.

Sorolok néhány bizonyító erejű kósza példát az elmúlt napokból, hogy a fülkeforradalom utáni legeslegkétharmadabb kétharmad hogyan konszolidál, vagyis miből lehet arra következtetni, hogy most aztán tényleg minden másképp lesz.

• Az állampárt megbüntette azokat az ellenzéki képviselőket, akik az alaptörvény kidobásáról beszéltek. Konkrétan Kövér László minősített alkalmatlannak parlamenti tisztség viselésére egyes képviselőket, lazán lehúzta nevüket a listáról, így nem is szavazhatott róluk a parlament. A bajszos közjogi méltatlanság eddig megelégedett azzal, hogy a parlamentben cenzúrázott önkényesen, most a fideszes alaptörvény bírálatát (miután a választási kampányban rengeteg szó esett ennek a fércműnek a közjogi érvénytelenségéről) a jogi határok átlépésének, az alkotmányos rend elleni uszításnak minősítette, és eldöntötte, hogy ez, mármint a véleménynyilvánítás mostantól pozíciók megvonásával büntetendő. Úgy, hogy a Kövér által ebben a kontextusban emlegetett Büntető törvénykönyvben nem is szerepel ilyen passzus. Egyeseket ezért, másokat meg azért szívatott meg a házelnök elvtárs, mert arra is felhatalmazta magát, hogy eldöntse: az illető nem elég elhivatott a betöltendő pozícióval járó munka iránt. Jegyezzük fel tehát a konszolidáció jegyében: 12 év után megértük, hogy a Fidesz és külön Kövér László nyíltan és szégyentelenül pozíciók megvonásával büntet ellenzéki képviselőket. Igen, A VÉLEMÉNYÜK miatt.

Zárójel: Ez az a Kövér László, aki most kapott  254 ezer forintos fizetésemelést, így bruttó bruttó 3,6 millió, azaz körülbelül nettó 2,4 millió forintból nyomorog havonta, és akinek egy hónappal a választás után az a retkes véleménye, hogy ha már annyit rinyálnak a pedagógusok, akkor minimális mértékben (!) emelni kell a bérüket. Mert attól újra vonzó lesz a pálya számukra. Míg egy átlagos albérlet havi 215 ezer forint, egy kezdő tanár pedig nettó 207 ezer forintot keres, a havi bruttó 3,6 millió forintból hatalmas pofával közlekedő, önjelölt sufnijogász erkölcsrendész és rögtönítélő bíróság már ott tart, hogy nemhogy nem tűri a véleménynyilvánítást, de bünteti is.

• Mindeközben a konszolidálódó rezsim egyik legnagyobb celebprimadonnája, a sokoldalúan tehetséges igazságügyminiszter kétharmad utáni egyik első jogászkodó megmozdulása az volt, hogy benyújtsa az említett fércmunka sorban 10. módosítását. Még el sem engedték a járványveszély hiányában is hónapok óta önkényesen fenntartott veszélyhelyzetet, most a háborúra és a menekültválságra kacsintgatva vergődnek azon, hogy újabb lehetőséget találjanak, amire hivatkozva túlterjeszkedhetnek a már így brutális kétharmadukon. Ha a járvány már rég nem teszi indokolttá, akkor majd a háborúra hivatkozva tartják fenn a rendkívüli jogrendet.

Nem zárójel: Varga Judit, minden jogvégzett megélhetési politikusok gyöngye nem mellesleg azzal is indokolta a 10. fércmű-módosítást, hogy „a háború elől népességarányosan a legtöbb menekült Hazánkba [így!] érkezett Ukrajnából”. Sőt, a másik Varga, a Mihály kiírta a Facebook-oldalára, hogy 10 országgal közösen pénzügyi támogatást kértünk az Európai Bizottságtól az ukrajnai menekülthelyzet kezelésére. Csakhogy felmerül a kérdés: valóban akkora erőfeszítést igényel a menekültek ellátása, mint amennyire bőszen tartják a markukat Brüsszel i irányába és módosítják az alaptörvényüket? Tényleg akkora terhet jelentenek a költségvetésnek az üldözöttek, amekkorát a kormány állít? Mondjuk, ha az évtizedes korrupció legfőbb politikája és a választási osztogatás jegyében kifosztott állami kassza a viszonyítási alap, akkor persze igen, de egyébként lófaszt. Az uniós tagállamokban védelmet kérőknek az 1, azaz egy százaléka (!!!) sincs Magyarországon. Május 2-ig nem százezrek, hanem mindösszesen 19 378-an adták be Magyarországon a menedékkérelmüket, és közülük csak 8839-en kaptak ideiglenes védelmet. Igen, ez pont az, aminek látszik: a menekülteken is nyerészkedni akarnak, bűvészkednek a számokkal, de még a kismilliószor módosított alaptörvényük soros módosítását is hazugságokkal indokolják.

Zárójel: Csak Magyarország hiányzott arról a varsói konferenciáról, amelyen a menekültválságban érintett országok képviselői az ukrán menekült gyerekek oktatásáról tanácskoztak. Bizony. A magyar kormányzat, illetve a magyar oktatásirányítás részéről senki nem volt jelen. Az Emmi azt állítja, nem kapott meghívót. A megfejtést az olvasókra bízom, mindenesetre ehhez kapcsolódik a negyedik kétharmad utáni konszolidáció egyik legtragikomikusabb, leggroteszkebb fejleménye:

Egy friss törvényjavaslat erősíti gyanút, miszerint az olajszőkített Pintérhez, vagyis a belügyminisztériumhoz kerülhet az egészségügy. Ezt két nap alatt sem bírtam kiheverni, bár az elég nagy bizonyossággal állítható, hogy körülbelül bárhol jobb helyen lenne a világszínvonalú magyar egészségügy kérdése, mint amennyire jó helyen a leköszönő Kásler doktorprofesszor vezette Emmi-nél volt. Kásler mindennek az irányítására is alkalmatlannak bizonyult az elmúlt években, a főnök meg imádja a katonásdit, ennél rosszabb meg már nem lehet. Úgyhogy végül is ha jobban belegondolok, remélem, igaz a gyanú, mert viccnek durva lenne. Sőt. Érdemes lenne hozzácsapni Pintérhez az oktatást is, és akkor talán a renitens pedagógusok száját is be lehetne fogni valamilyen rendvédelmi megoldással. Még azzal a minimális mértékű béremeléssel se kéne baszakodni, amit Kövér belengetett.

Úgyhogy zárjuk is le ezt a szép kört, azzal a remek hírrel, hogy bár a kesztyűbáb fogalmát korábban ismeretlen, még Schmitt Pálon is túlmutató tartalommal megtöltő távozó államfő helyére lépő új államfő védelmét ismét a kétutcás zsákfaluban is eltévedni képes Terrorelhárítási Központ látja majd el. Az egyetlen dolog, amit a nemzet bólogató horgásza el tudott intézni magának az Orbán póráza végén töltött elmúlt tíz év alatt, hogy 2015-ben a TEK helyett a Készenléti Rendőrség lássa el a védelmét. Áder akkor azért döntött a TEK-ről való leválás mellett, mert a főnöke tudott szerencsétlen pecaművész minden programjáról. Ennek most vége: Novák Katalin Katalin védelméért május 10-től a Terrorelhárítási Központ felel, ugyanaz a brigád, amely Orbán, Szijjártó, Polt testi épségéért is felelős.

Jut eszembe, Schmidt Mária szerint meg kellene fontolni az általános hadkötelezettség bevezetését, a nők esetében is, és érdemes lenne erről egy nemzeti konzultációt is kezdeményezni. Mielőtt felkötöm magam, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.