Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha majd orra bukunk, pofára esünk, eltaknyolunk, akkor ki lesz a hibás?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Popcorn és politika. Hogy én mit kaptam a legutóbbi írásom alá, te nagyatyaúristen. Pedig ilyen visszafogott, szolid, konszolidált és civilizált még soha az életben nem voltam a regnáló hatalommal szemben. 12 év és jön még 4, az összesen 16. Hát már megbocsásson az a rengeteg habzó szájú Fidesz-szimpatizáns, aki a kurva anyámba meg Auschwitzba küldött el a véleményem kapcsán, de engedtessék meg nekem, hogy legalább véleményezzem azt, amit látok, érzek, tapasztalok ezzel a mindenkin, mint valami ellenségen átcsörtető hordával szemben. Az, hogy a Fidesz nyert, még nem jelenti azt, hogy akkor itt mindennek úgy kell történnie, ahogy ők gondolják. Az ellenzék azért létezik, mert elvileg ez a parlamentáris demokrácia lényege. Ez lenne. Parlamentáris demokráciákban legalábbis. Kritikusan és konstruktívan ellenőrizni a kormány munkáját.

Nem tudom, fordított esetben mit tenne ez a tömeg, mármint ha nem az ő kegyeltjük lenne hatalmon idestova 12 éve? Ha Orbán ellenzékben lenne, és onnan kellene politizálnia, azokkal a feltételekkel és játékszabályok szerint, amiket ő kényszerített rá az ellenségeire és az országra. Akkor mi lenne? De emlékszem, rémlik valami, igen. Az akkori miniszterelnök ellen utcára vonultak egy megvágott beszéd miatt, és utána azokkal, akik most ott ülnek a parlamentben – Toroczkai és bandája – felgyújtották az MTV-székházat. Miért is? Mert nem voltak hajlandóak elfogadni azt a helyzetet. Most mit kéne csinálniuk azoknak az embereknek, akik ugyanazt érzik Orbánnal kapcsolatban, amit akkor azok éreztek, akik most úgy fröcsögnek itt, mintha 12 éve nem ők, illetve nem a bálványaik lennének hatalmon? Mi a faszt csináljunk? Menjünk el ebből az országból? Ne rontsuk itt a levegőt? Vagy ha nem megyünk, akkor majd elvitettek minket? Összeszeditek a fajtánkat, és irány Hatvanpuszta, vagy valami integrációs tábor? Emberek, álljon már meg a verekedés! De komolyan! Nem mi veszítettük el a választást, hanem azok, akik minket képviseltek. Mit akartok még? Hol lesz az elég? Volt például egy ilyen komment az írásom alatt:

„Lehangoló egy iromány semmi lényeg mi lenne arról írni hogy az ellenzék végre rájöjjön hogy segíteni kellene a kormányzásban nem hátra huzni hanem mellealni”.

Ejha! Nem tudom, mikor és hogyan tudott bármit is megakadályozni az ellenzék az elmúlt 3 ciklus alatt, de ha volt ilyen, akkor örömmel várom az állításom cáfolatát. Én ugyanis úgy tudom, hogy mindenben eddig a 133 bátor döntött Orbán utasítására, tehát a segíteni teljesen irreleváns ebben az értelemben, hiszen ha úgy nézzük, az ellenzéknek beleszólása nincs semmibe, ergo ártani sem tud. Nem tudnak semmit csinálni, maximum azonnali kérdéseket feltenni, és elmondani a véleményüket a kormányzásról. Nem sok, sőt. Semmi. Mi a bánatot kellene segíteniük? De főleg mit akartok még azoktól, akik nem azt az orbáni Kánaánt látják, érzik, szagolják, amit ti? Gondolom, sajnos nem felesleges leírnom, hogy ez a választás is oly messze volt az egyenlő esélyektől, mint Makó Jeruzsálemtől. Gondolom az már evidencia lehetne, de mégsem az, hogy a közmédia (értsd: mindenki médiája) lényegében az állampárt kizárólagos szócsöveként funkcionál. Ha jól sejtem, ezért aztán az is rendben van, hogy a választási esélyeket úgy változtatták meg, hogy minden a Fidesznek kedvezzen. Gyengébbek kedvéért: választókerületek átrajzolása, a kétfordulós rendszer megváltoztatása, győzteskompenzáció, miegymás. És akkor még nem beszéltünk a külföldi levélszavazókról vagy éppen a falvakban élők manipulánsáról, zsarolásáról, például a közmunka révén.

Nem ártana, ha egy kicsit magába szállna a sok kormánypárti ökölrázó, és egy gondolatkísérlet erejéig megfordítaná a helyzetet. Vagy ha jobban tetszik, akkor maradjuk a nagy futballzseni hasonlatainál. A Fidesz Bajnokok ligája szintű pénzzel gazdálkodik, míg az ellenzék maximum a megye hároméval. Az előbbinek van pénze, korlátlan, ellenőrizhetetlen mennyiségű közpénze megvásárolni bármit és bárkit, mint annak idején tette ezt a Finkelstein-féle gyűlöletkampány névadójával. Azóta is alkalmazza ezt, és kurva jól működik. Ennek ellenére érdemes lenne azzal szembenézni, hogy tényleg egyedül maradtunk a nemzetközi erőtérben, és ettől nekünk nem jobb, hanem valószínűleg egyre rosszabb lesz. Mi fog történni, ha kiderül mindaz, amit eddig gond nélkül letolt a torkotokon, ha láthatóvá válik ez a böszme nagy hazugság-velőscsont? Előre kellene gondolkodni, és el kéne fogadni azt, hogy ennek valószínűleg nem lesz jó vége. Mi csak erre próbálunk reflektálni, mert úgy látszik, hogy például a korrupció, mint olyan, a sánta kutyát nem érdekli az úgynevezett jobboldalon. Oké. Azt engedjük el, hogy mindent elloptak, kiszerveztek, tönkretettek, de akkor legalább afelett ne hunyjunk szemet, hogy itt tartunk: a NATO egy szar, Brüsszel egy geci, és az oroszok a követendő példa. Vannak dolgok, amik közös érdekek, amik közös ügyek, és nem jobb- vagy baloldali fantazmagóriák. Mióta kiderült, hogy a vidéknek köszönhető az újabb brutális orbáni győzelem, azóta már országon belül is kitört a háború. Pontosabban az iskolázottság hiánya is azt mutatja, hogy minél kevésbé tanult és tájékozott valaki, annál inkább fideszes. Ezt nem én mondom, ez tény. És hát nem ritkán a kommentekből is sugárzik az értelem ordító hiánya, hogy a profilképről vagy a beszólogatók színvonaláról ne is beszéljünk.

Emberek, ez a XXI. század! Tudom, hogy ez sokaknak újdonság, de már nem a középkorban élünk. A valóságot lehet tagadni, meg nem tudomást venni róla, de attól az még létezik. A szomszédban háború van, nem katonai hadgyakorlat, az Unió nem azért nem ad pénzt, mert a buzik tüllszoknyában nővé akarják operálni a kisfiukat, hanem azért, mert a korrupció burjánzik, virágzik, párját ritkítja, és nem érvényesülnek a jogállamisági feltételek. Ezért senki más nem hibáztatható, csakis az, aki 12 éve vezeti és kormányozza az országunkat. Az enyémet is. Ez az igazság, a többi csak propaganda. Ha majd orra bukunk, pofára esünk, eltaknyolunk, akkor ki lesz a hibás? Gyurcsány? Soros? Brüsszel? Nem. Orbán. Övé a felelősség, ő hatalmazta fel lényegében saját magát a rendkívüli kormányzásra, és ő hozza meg a döntéseket, nem az ellenzék. Tudom, hogy ezeket rossz hallani, de sajnos ez van. Küldjetek el nyugodtan a faszba, meg koncentrációs táborba, akkor is el fogom ezt mondani. Ezt még egyelőre szabad. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.