Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Ha nem jön az uniótól a pénz, lesz egy kis gond a további harsogva száguldással, húzómotoros vezérhajóval, dobogós hazudozással

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Áder János köztársasági elnök arra bíztatta az Országgyűlés hétfői alakuló ülésén a képviselőket, hogy a következő években mondjanak igent a nemzeti érdekek képviseletére, az ország gyarapodására, a magyarok biztonságára, a tényekre építő vitákra és a közös sikerekre, de mondjanak nemet az öncélú, rövidlátó politikára, az idegen érdekek kiszolgálására, a békétlenségre és a hazugságra.

Az államfő beszédében leszögezte: a magyar választók április 3-án döntöttek arról, hogy mely pártokat, pártszövetségeket juttatnak parlamenti mandátumhoz, és arról is, hogy kire hárul a kormányzás felelőssége, és ki kap ellenzéki szerepet. Hozzátette: a választók döntése politikailag és jogilag megkérdőjelezhetetlen, azt mindenkinek tiszteletben kell tartania, az új Országgyűlés és a leendő kormány legitimációja minden vitán felül áll.
    Felhívta a figyelmet arra: először fordult elő Magyarország történetében, hogy nem országos listát állító 10-12 kisebb-nagyobb párt, hanem két pártszövetség mérkőzött meg egymással. A kampány kezdetétől világos volt – fűzte hozzá – hogy a többi indulóra „eleve statiszta szerep hárult”.
    Arra is kitért: 1990 óta soha ilyen sok nemzetközi megfigyelő nem vett részt az országgyűlési választások ellenőrzésében, a rendszerváltás óta soha ilyen kevés jogorvoslati eljárás nem volt, és ilyen korán még soha nem született meg a választás hivatalos, jogerős végeredménye.
    „Honfitársaim döntése világos és egyértelmű. Azt félreérteni, félreértelmezni, félremagyarázni, kétségbe vonni nem lehet” – hangsúlyozta. (MTI)

Őrülök is meg, micsoda nemzeti (erkölcsi és szellemi) nagyságot veszítünk Áder János kényszerű visszavonulásával. Mert sajnos többször nem nevezheti őt ki Orbán Viktor, de már gondoskodott az utánpótlásról. Addig is, álljunk meg és hajtsunk fejet az eddigi köztársasági elnök vitathatatlan kiválósága előtt. Azért van abban valami erősen lórúgás-jellegű kellemesség, hogy Áder fontosnak érzi felhívni a képviselők figyelmét: legyenek kedvesek a nemzeti érdekeket szem előtt tartani, ne árulják el az országot, ne hazudozzanak. Annak idején ezt Ádernek is elmondta vajon valaki? Amit ő most elszavalt, azt Orbán Viktornak is címezte, vagy csak a mezei képviselőkre vonatkozik? Nem volt senki, aki kikérte volna magának ezt az útszéli pofátlanságot? Bólogattak szépen, összehangoltan? A nemzeti horgász teljes elégedettségben megy haza csomagolni, és cuccol át a közpénzes luxusba? Akkor jó.

Én mondjuk választópolgárként kikérem magamnak, hogy kioktasson Neírdalájános. Mert feltételezem, nem azért izgul ő, hogy a parlamenti képviselők forradalmat robbantanak ki, netán kicsődülnek az utcára tüntetni. Mind a 199-en. Vagy csak a nem fideszesek. Amúgy a magyar választók valóban döntöttek. Mégpedig úgy döntöttek, hogy pont jó nekik ez a langyos szar, amiben eddig ücsörögtek, ezután is ellesznek ebben. A szagát már úgy megszokták, hogy nem is érzik, még nem ér a homlokukig, csak az állukig, levegőt pont kapnak, akkor meg minek ugráljanak? Szóval tudomásul van véve, hogy csühög tovább a kisvasúton a kis mozdony, ameddig széjjel nem hullik darabokra. Az már egy sokkal érdekesebb kérdés lesz, hogy mit fog kezdeni Orbán az összelapátolt győzelemmel. Mert ha nem jön az uniótól a pénz, lesz egy kis gondja a további harsogva száguldással, húzómotoros vezérhajóval, dobogós hazudozással. Vagy abban bízik, hogy a volt Rogánné, Lölö, Garancsi, Szijj, Kuna, Balásy, Tiborcz (akik idő közben kiestek a pixisből, azokat mindenki kedve szerint cserélje ki azokra, akik helyettük beestek) cégei majd megoldják a dolgot? Nem fogják, még Habony Árpád hozzáértő segítségével sem. De elkanyarogtam Áder Jánostól, ő nem erről beszélt. Hanemhogy.

Először fordult elő, hogy nem sok kis, és egy nagy párt, hanem két pártszövetség mérkőzött meg egymással. Mintha bizony nem a Fidesz alakította volna úgy a választási rendszert, hogy esély se legyen máshogy kormányt váltani. Mostanra persze kiderült, hogy így sincs esély, legalábbis választáson nincs. A legszebb az egészben az, amikor a vizek és amazonasi levelibékák felkent őre úgy csodálkozik rá erre az egészre, mintha kimondottan ez lett volna a drága aranyos választók összes kívánsága. Pedighogy mi, szektán kívüli nem-hívők – én legalábbis biztosan, és pofázzak a magam nevében – bőven meg lennék elégedve azzal, ha nem lenne, nem is lehetne senkinek kétharmados többsége. Még úgy sem, hogy azt hazudja egy nem bizonyítottan létező pártról, hogy létezik, és akkor ők most egy koalíció. Hanem az lenne számomra az elfogadható, ha minden párt és minden oldal képviselhetné a saját szavazóit, és még véletlenül sem dönthetne egyetlen ember mindenről, nem egyetlen párt szolgálatában állna a kormány összes tagja, nem parancsra nyomkodnák a gombokat a bátrak, hanem létezne lelkiismeretük és felelősséggel el kellene számolniuk a választóik felé. Na, ilyesmi el sem képzelhető, mert ez beletartozna a fékek és ellensúlyok rendszerébe, amit Orbán Viktor olyan szívós szorgalommal lebontott az elmúlt évek alatt. Mégpedig Áder János hatékony és lelkes segítségével. Úgyhogy én például, akit senki nem képvisel abban a parlamentben, pont leszarom, mit beszél a legfőbb rezsimszolga a szájával.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.