Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Békésen, dalolva is létre lehet hozni az új Szovjetuniót

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, kellemes napot kívánok! Végre már bizonyosság, nem csak hiú remény: Orbán Viktor alakíthat kormányt. Aki aggódott, hogy más fog történni, az most megnyugodhat. Már csak azon mehet a nemzeti találgatás, hogy milyen jogkörrel és kik lesznek a miniszterek. Mintha nem lenne tökéletesen mindegy. Kövér László is tovább rázhatja a csengőt, Kósa Lajos elnökölheti a Honvédelmi és rendészeti bizottságot, tehát minden adott a gondtalan élethez.

A tegnapi nap legszórakoztatóbb akciója a következő módon festett. Az Index a német ZDF-re hivatkozva azt írta (gyaníthatóan nem saját ötlet alapján), hogy Magyarország nem fogja megvétózni az Oroszországgal szembeni olajembargót. Mármint akkor, ha lesz ilyen embargó, mert momentán nincsen. Erre Kovács Zoltán a mostanság hivatalos forrásnak minősülő Facebook oldalán azt írta, hogy márpedig Magyarország álláspontja nem változott, sem olajembargót, sem gázembargót nem támogat a kormány. Vagy az ország. Igazán nagyon szórakoztató lenne a propagandával és kommunikációval helyettesített országvezetés – pláne válsághelyzetben -, ha nem itt élnék, hanem egy árnyas pálmafa alatt ücsörögve figyelném ezt a véreres kínlódást. Így azonban nem annyira vicces, pláne annak tudatában, hogy még igen sokat fog romlani a helyzet, mielőtt dugába dől az illiberális családi biznisz.

Vasárnap Varga Judit kisebbfajta házi ünnepséget tartott a közösségi oldalán:

🇪🇺18 évvel ezelőtt ezen a napon csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz.
➡️ Bizakodva várjuk a következő évtizedek sorát az EU-ban, hogy Brüsszel bebizonyíthassa: nem csak régi, gyarmatosító reflexei miatt támogatta annak idején a magyarok csatlakozását, hanem azért, hogy egyenlő partnerekként, egymás különbözőségeit tiszteletben tartva egységet alkossunk az erős és sokszínű nemzetállamok közösségében. 🇭🇺✌🏻
Matekozzunk egy picit! A 18 évből 12 éven keresztül az Orbán-kormány kétharmados – tehát kizárólagos – lehetősége volt élni az unió nyújtotta lehetőségekkel, ha szükségét látták, ők tárgyalhattak volna a változtatásokról és természetesen ők gazdálkodhattak az uniós támogatások elképesztő milliárdjaival. De még így sem teljes a kép, mert a csatlakozás időszakában nem sok pénz érkezett, fokozatosan növekedett a támogatások összege, tehát lényegében az Orbán-rezsim nem időarányosan, hanem azt jóval meghaladó mértékben fért hozzá az uniós kasszához. Ehhez képest tartunk most ott, hogy az összes környező ország régen lehagyott minket, a nagyon mélyről induló, később csatlakozó Romániát is ideértve. Saját erőből gazdasági fejlődésről nem is igen lehetne beszélni, az unió tartja lélegeztetőgépen Magyarországot. Ez a köznyelvben nagyjából annyit jelent, hogy az euromilliárdok nem hasznosultak, mert egy részét simán felhasználták a rendszer működtetésére, magyarul a maffia kiépítésére, más részét nem megtérülő látványberuházásokra szórták el – a csúti kisvasúttól a stadionokig -, a többit pedig simán szétlopták. Ezért megy most a jajveszékelés, mert ha nem érkezik pénz – márpedig jelenleg nem érkezik -, akkor egyre inkább világos lesz, hogy (stílszerűen, érthetően) ez nem is lélegeztetőgép, hanem horkolásgátló. A beteg – Magyarország – közben fuldoklik. Lehet ezt még egy darabig nemzeti melldöngetéssel leplezni, de sokáig már aligha működik a dolog. Ha folytatódik az eddigi gazdálkodás, az már csak hitelből fog menni, a hitelnek pedig van egy olyan hülye tulajdonsága, hogy előbb vagy utóbb vissza kell fizetni. A végére sem fogytak el a jó hírek.

A magyar kormányközeli sajtótól egyáltalán nem idegen az orosz propaganda. Olyannyira nem, hogy meglehetősen lelkesen terjesztik is, mondjuk ez nem csoda, hozzászoktak egy évtized alatt. Biztosan a többi propagandalapban is használják ezeket a forrásokat, nekem most a nyolcaskán volt szerencsém (nem először, máshol már olvastam hasonlót) belefutni abba a végtelenül bölcs okfejtésbe, hogy igazából úgy lehet véget vetni a háborúnak, ha az ukránok nem kapnak fegyvert a Nyugattól. Mert most az van, hogy viszi a hülye Nyugat a fegyvereket, az oroszok megsemmisítik a szállítmányokat – ezt időről időre be is jelenti  Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője -, ettől az oroszok idegesek lesznek, és megbombázzák, vagy halomra lövik a lakosságot, megerőszakolják a nőket, legyilkolják a gyerekeket. A megoldás az lenne, ha az ukránok nem kapnának semmi segítséget, így védtelenné válnának. Akit nem mészároltak le az oroszok, azok megadnák magukat, Putyin megnyugodna, és kitörne a béke. Van ennek a logikának hagyománya, hiszen ugyanerről a tőről fakad az is, hogy nem erőszakolta volna meg a jóravaló pasas a vadidegen nőt, ha az a nő nem öltözködik kihívóan, hanem mondjuk zsákot húz magára. De ha már szoknyában és tűsarkúban provokált, beindultak az ősi hormonok és az egyébként békés családapa nem tudott mit tenni az ösztönökkel szemben, akkor legalább a nő fogta volna be a száját, tette volna szét engedelmesen a lábát, és semmi baja nem esett volna. De nem, a hülye sikított, rúgott, harapott, ezért volt kénytelen az ösztönlény kiverni a fogait, eltörni a bordáit. A nyolcaska szerint valami hasonló lenne a megoldás, és már békegalambok borítanák be Ukrajna – pontosabban a volt Ukrajna – egét. Gondolom, ugyanez az eljárás követendő később is, amikor az oroszok lerohanják a következő, majd azt követő országokat. Békésen, dalolva is létre lehet hozni az új Szovjetuniót, talán már van is valami megállapodás, hogy ezen belül Magyarország nagyobb szabadságot élvez majd, kapunk banánt, évente kétszer lehet tüntetni és csorog némi rubel a kasszába, hogy ne romoljon sokat az életszínvonal. Hátborzongató.

Jó ébredezést, vidám napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.