Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Közép-európai zsarnokok vallási áhítata és a nyugati-keresztény civilizáció

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mielőtt megalakul a vadonatúj régi országgyűlés, ahol már nem 133, hanem 135 bátor ember (és még legalább hat cinkos udvari szélsőséges) fog eztán keresztény-nemzeti gyűlöletfelhőbe burkolózva négy évig a nép nevében mártírkodni és önkényeskedni, beszéljük meg ezt a munka ünnepnapján és minden anyák napján szentmisére megy a református miniszterelnök, és ott arról beszél, hogy a kormány megyei jogú városi rangra emelte Esztergomot. A szentmisét ugyanis pont azért tartották, mert május elseje Esztergom megyei jogú várossá válásának sátoros ünnepnapja.

Hiába telt el az elmúlt 12 év többek között azzal, hogy a politika rendszeres igehirdetési, misecelebrálási célzattal beette magát a templomokba, ahol Isten földi helytartói helyett/mellett korrupt politikusok osztják az észt az egyházi mikrofonok mögül, nem sikerült megszoknom. Tehát őfényessége becsődült az esztergomi bazilikába, és osztotta az eszét az általa országos jelentőségűnek nevezett városról, amely szerinte minden magyarnak otthona, még akkor is, ha nem tud róla. Meg még azt is mondta, hogy

• Esztergom rangjának visszaállítása a magyarság régi adóssága. „Ma lerójuk, amivel mi magyarok saját magunknak tartozunk”, a város az elmúlt években tettekkel bizonyította, hogy nemcsak történelme teszi az egyik legfontosabb magyar várossá, hanem polgárainak szorgalma, ereje, kultúrája és hazaszeretete is.

• a város sorsa és a magyarság történelme szétválaszthatatlanul összefonódott. „Esztergom a mi szellemi központunk, egyben legfontosabb kapcsolatunk azzal a nyugati-keresztény civilizációval, amelynek több mint ezer éve részévé váltunk”.

• Esztergom nélkül a magyar államiság is elképzelhetetlen lenne. A prímási intézmény Magyarország „első alkotmánybírósága”: a koronázás feladatán túl az esztergomi érsek kötelessége volt, hogy figyelmeztesse a királyt az alkotmány tiszteletben tartására.

• a bajok az egykori fővárost sem kerülték el: a tatárok feldúlták, majd idegen zsoldosok elárulták a töröknek. Az elmúlt száz év, ahogy az egész országot, úgy Esztergomot is megviselte, hiszen ahogyan az ország a kétharmadát elvesztette, „az ország közepén ékeskedő Esztergomból határváros lett”.

• a„koporsószöget” a kommunisták verték be 1950-ben, a régi vármegyék rendszerének felszámolásával. „Ma azért vagyunk itt, hogy ezt az országos jelentőségű várost visszahelyezzük régi rangjába”.

Most, hogy a szomszédban a putyinista ortodox keresztények ukrán keresztényeket gyilkolnak halomra harmadik hónapja, és Felcsút leghírhedtebb politikai divatkereszténye szerint ebből annyit érdemes tudni, hogy mimagyaroknak ebből ki kell maradni, pont ideje volt annak, hogy a nyugati-keresztény civilizációt a szájára vegye a mester. Aki a közösségi oldala tanúsága szerint templomba is összeráncolt arcberendezésű testőrökkel jár, ahol – nem kicsit disszonáns és zavarba ejtő – albumnyi mosolyszelfiket készít azokkal a szentmisére járó pórokkal (köztük azokkal a csuhásokkal, akiket vadliberális korában még csuhásoknak szólongatott), akiket vélhetően gondosan kiválogattak, mielőtt a közelébe, illetve a nagyságos asszony közelébe engedték volna.

De természetesen most sem a külsőségek a legfontosabbak, hanem a tartalom. A fenti liturgikus termelési jelentéssel kapcsolatban van némi hiányérzetem azon a már említett rossz szájízen túl, aminek az oka önmagában a katolikus szentmisén szónokló korrupt református miniszterelnök. Akinek a szájából a nyugati, a keresztény és a civilizáció szavak felérnek egy öblös istenkáromlással.

A hiányérzetről annyit, hogy az Esztergomot megviselő történelmi tényezők idővonaláról – tatárok, idegen zsoldosok, törökök, Trianon, kommunisták – a KISZ-titkárból lett vérkeresztény lefelejtette saját maga és pártjának áldásos esztergomi pusztítását. Pedig egyik sem olyan friss, mint az a 2010 és 2014 közötti időszak (vaskos szakirodalma is van), amikor az Esztergomot tíz évig vezető fideszes polgármester a város kasszáját 26 ezer millió = 26 milliárd forint adóssággal hagyta hátra, a kétharmados többséggel megválasztott független polgármestert négy éven keresztül szívatta orrba-szájba a fideszes közgyűlés, a fideszes állam pedig mindent elkövetett a város bedöntéséért. Amikor a derék fideszes elvtársak az utolsó szemeteszsák megrendelését is a saját beleegyezésükhöz kötötték, és nagy ívben leszarták, hogy a demokratikusan megválasztott polgármester munkájának ellehetetlenítésével a város alapvető, mindennapi működését veszélyeztetik. Akkor is, csak azért is keresztbe tettek neki. A közvilágítási és közétkeztetési botránytól a buszbotrányon át a fizetésképtelenség ötvenezer árnyalatáig, a teljes költségvetési ellehetetlenülésig minden volt, a Fidesz négy éven keresztül tojt Esztergom polgárainak szorgalmára, kultúrájára és hazaszeretetére csak azért, mert rosszul szavaztak. Azóta kiderült, hogy ezt nemcsak az egykori, de a jelenlegi fővárossal is lazán meg lehet tenni.

És akkor jön ez a szelektív memóriájú, züllött erkölcsű kipcsak, hogy akkor ő most lerója, amivel mimagyarok saját magunknak tartozunk. Mimagyarok, mármint az ezeréves nyugati-keresztény civilizáció részei. Értelmezhetetlen, miről beszél ez az alak. Aki 12 éve mindenben, de abszolút mindenben a nyugati-keresztény civilizációval szemben határozza meg magát, miközben keleti diktátorokhoz jár eligazításra és a kölcsönös tisztelet talaján állva bokát csattogtatni, viszont szótlanul tűri, hogy az egyik elvetemült diktátor haverja éppen a keresztény Európa egyik szomszédos országát igyekszik éppen elpusztítani. Aki 12 éve a nyugati civilizáció ellen uszít, háború elől menekülő más kultúrájú emberek ellen hergel, aki véreskezű diktátorok oldalára áll, csak hogy beszólhasson a hanyatló, civilizált, keresztény Nyugatnak. Mikor volt, mikor lesz keresztény, nyugati és civilizált az ilyen ember? Aki gyerekeket éheztet kerítés mögé zárva, csak mert sötétebb a bőrük, aki a rokkantak kezéből csavarja ki az emberhez méltó élet utolsó támaszát, aki keresztényeket üldöz a saját hazájában, aki kriminalizálja a nyomorúságot, a kiszolgáltatottságot, a nincstelenséget. Aki bárkin átgázol csak azért, hogy élete végéig forgathassa a hatalom rongyos köpönyegét aszerint hogy éppen mikor mi a kifizetődő.

Arisztotelész óta persze tudjuk, hogy egy zsarnoknak a szokásosnál is nagyobb vallási áhítatot kell mutatnia, mert egy istenfélőnek kinéző alak disznóságait így könnyebben lenyelik az alattvalók, és nem jut eszükbe se zúgolódni ellene, hát hiszen az istenek is mellette állnak. Így kerül a korrupt református miniszterelnök az esztergomi bazilikába, de csendben maradás helyett magához ragadja a mikrofont és hirtelen az ezeréves nyugati-keresztény civilizációval takarózik. Hát ha több mint ezer éve a nyugati-keresztény civilizáció részévé váltunk, akkor miért nem ennek megfelelően viselkedtünk az elmúlt 12 évben? Ha ezer éve megkérdőjelezhetetlenül a Nyugathoz tartozunk, akkor az elmúlt 12 évben miért szólt minden arról, hogy mennyire kurva szar nekünk oda tartozni? Amikor már majdnem elértünk Nyugatra, faszért fordultunk Kelet felé? Ma már a legtöbb értelmes civilizált nyugati kultúrkeresztény nem hiszi el, hogy ez egy nyugati elköteleződésű keresztény ország. Az kevés ehhez, hogy a miniszterelnök a vasárnapi szentmisén beszédet mond, kézből és közpénzből eteti a politizáló egyházakat, és megszállottan ismételgeti, hogy ő dehogy Moszkva csatlósa, ő az európai keresztény civilizáció legelkötelezettebb védőbástyája.

Ez most alighanem a legújabb pávatáncos köpönyegforgatás arra az esetre, ha az orosz háborús bűnös netán mégis hivatalosan és végérvényesen kiírja magát az emberi civilizációból, és a frissen megszerzett teljhatalom megtartásához kevés lesz kiplakátolni az országot azzal, hogy Brüsszel miatt nincs pénz lóvéra. Úgyhogy ja, most az a lemez pörög, hogy a nyugati-keresztény civilizáció mégis menő. Valóban az. Leszámítva, hogy a NER-t elnézve itt semmi nem utal a nyugati-keresztény civilizációra. Itt csak kereszténységgel öblögető, korrupt maffiózónak kinéző politikusok és politikai aktivizmusból élő egyházak vannak, amerre a szem ellát.

De legalább királyság sem vagyunk mimagyarok. Már. Még. Áldott szerencse, mert így az esztergomi érseknek nemcsak koronázási kötelezettségei nincsenek, de nincs kit figyelmeztetnie se az alkotmány tiszteletben tartására. Igaz, alkotmányunk sincs, úgyhogy végül is kerek a történet.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.