Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Két meglepett ember

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, vidám hétvégét kívánok mindenkinek!

Vége a körömrágásnak, a nyugtalanul átforgolódott éjszakáknak, a nappalokba belopakodó aggodalomnak. Áder János népi horgász úgy döntött, hogy Orbán Viktort kéri fel, hogy alakítson már nekünk kormányt, nehogy anélkül maradjunk. A Fidesz elnöke, irányítója és tulajdonosa valószínűleg picit meglepődött, aztán meghatódott, majd némi töprengés után elvállalta az emberpróbáló feladatot. Az országért és a nemzetért mindent! Valahol a lelke legmélyén érezhette, hogy neki jut ez a nehéz munka, ezért már megkezdte a tárgyalásokat a reménybeli miniszterekkel, mert sajnálatos módon elfeledték belefaragni az alaptákolmányba, hogy egyszemélyes kormány lesz, minden döntést a kormányfő hoz majd meg. Mint eddig is.

A Sándor-palotában tartott találkozó után – Áder János társaságában tett – sajtónyilatkozatában Orbán Viktor azt hangsúlyozta: a veszélyek évtizede áll előttünk, háború van, ennek következtében egész Európában emelkednek az árak, mutatkoznak egy komoly energiaválság jelei és emiatt „gyötrelmek előtt állnak” az európai gazdaságok, valamint a járványok korából sem lábaltunk még ki.
    Hozzáfűzte: Áder János államfőnek olyan kormány megalakítására tett ígéretet, amely összeségében és tagjaiban külön-külön is képes arra, hogy megvédje Magyarországot az előttünk álló veszélyes évtizedben is. (MTI)

Nabakker, ezek szerint legalább 10 évre tervez őcsútisága. Mindjárt ki is hirdette erre az időszakra a vészt, nehogy bárki azt remélje, nyugi lesz végre. Pedig köztudott, hogy levitte a vírust a tatamira, kimaradt az ország a háborúból, nem a magyar emberek fogják megfizetni a mások háborújának az árát, lesz gáz fosásig, nem lesznek megszorítások, olcsó lesz a benzin, a csirkefarhát és a rezsi, mindenki léphet egyet előre a piros paradicsom irányába. Szóval most kicsit megzavarodtam, mert így nem pontosan értem, milyen veszélyek leselkedhetnek ránk, pláne tíz évig folyamatosan. A saját tanácstalanságomat látom tükröződni Áder és Orbán hamvas orcáján is, az aktus örömére készült fotón. Mintha mindketten meglepődtek volna valamin. Logikusan Orbán azon, hogy Áder őt kérte fel, Áder pedig azon, hogy Orbán elfogadta. Vagy csak megromlott a tej, amit a kávéjukba löttyentettek, és most a fotózás helyett nagyon szeretnének mindketten valahol teljesen máshol lenni.

Érdekes módon a Magyar(idők) Nemzeten nem a váratlan felkérés került a pirossal kiemelt, különös figyelmet érdemlő főhelyre, hanem az, hogy Gyurcsány embere szerint emelni kell az árakat. Gyurcsány embere jelen esetben Dávid Ferenc közgazdász. Kedvelem az embert, mert általában – inkább mindig – tudni szokta, hogy mit beszél. Most azt beszélte, amit Csányi is beszélt a napokban (aki ezek szerint szintén Gyurcsány embere lehet), hogy ugyanis szakaszosan, de el kell kezdeni közelíteni a lakossági árakat a piaci árakhoz, mert rá fogunk faragni. A lakosságnak pedig el kell kezdeni okosabban és takarékosabban használni az energiaforrásokat. Ez egy rendes fideszes szemében vörös posztó, valamiért ők úgy gondolják, sokkal jobb mindenkinek, ha az olcsónak tűnő gázzal és árammal az utcát fűtjük, mert szar a lakások szigetelése, korszerűtlenek a fűtési rendszerek és nehezünkre esik megtanulni, hogy a vízcsapot el is lehet zárni időnként, nem feltétlenül kell ész nélkül folyatni. Értem én, hogy a szigetelés- és a fűtéskorszerűsítés nem olcsó dolog, de pontosan erre adott néhány évvel ezelőtt nem kevés pénzt az Európai Unió, hogy azt a magánszemélyek kapják meg vissza nem térítendő támogatásként, szigeteljenek és cseréljenek kazánt belőle. A dicső Orbán-kormány azt a pénzt lendületből lenyúlta, a lakosságnak pedig elmesélte, hogy lehet menni hitelt igényelni a bankba.

Áder János – ha már ellátta legfontosabb funkcióját, és kinevezte Orbán Viktort Orbán Viktornak – igazán elmesélhetné a szektásoknak, hogy a hatékonyabb energiafelhasználás nem azt jelenti, hogy nekik meg kell fagyniuk a sötétben, miközben még büdösek is. Azt jelenti, hogy kevesebb gázt, áramot, vizet használva ugyanolyan körülmények között élhetnek, mint szoktak. Csak éppen olcsóbb is lesz, a bolygót is segítenek megvédeni. Ez már a kontinens különböző pontjain ki van próbálva, nem kell feltalálni a gödörben a lyukat. Csak át kell venni, és alkalmazni kell a működő megoldásokat. Ja, hogy az pénzbe kerül, erre meg nincs pénz? Akkor értem, a pártmédia miért hadakozik ilyen elszántan az energiapazarlás meghosszabbításáért. Ha a központi költségvetésben nem lelődik rá forrás, az unió nem küldi a várva várt pénzt, akkor tényleg indokolt az energiahatékonyság ellen kampányolni, mert a lepusztult magyar háztartásokban egészen biztosan nincs erre pénz. Akinek van, az meg eleve olyan palotában lakik, ahol nem kell salakolni a cserépkályhát, sem pléddel szigetelni az ablakot. Ha nagyon erőltetnék a szigetelés-témát, még a végén rájönnének az emberek, hogy nem is élnek annyira jól, mint ahogy azt a közpénztévében mondták nekik. Jobb a békesség.

Kellemes ébredezést, szép napot mindenkinek! Süt a nap, kellemes az idő, szombat van, jó pihenést, kirándulást, napozást, fagyizást kívánok!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.